background img
banner
banner

«Πάγωσε» η Φιλαρμονική με τρεις μαέστρους

ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Στη μη σύμφωνη γνώμη ελάσσονος και μείζονος αντιπολίτευσης, έτσι όπως διατυπώθηκε μέσω αρνητικής ψήφου στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, «κολλάει» η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία». Η εξέλιξη δεν αφήνει περιθώρια κάλυψης εκκρεμοτήτων, μολονότι και ο διαχειριστικός έλεγχος που βρίσκεται σε εξέλιξη, «προστάζει» αλλαγές για την εύρυθμη λειτουργία του.

Το θέμα αποσύρθηκε από προηγούμενη συνεδρίαση, με τις επισημάνσεις του πρώην προέδρου του ΝΠΔΔ, δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Περικλή Παπαγιαννακόπουλου, να λαμβάνονται υπόψη και να επανέρχεται προς ψήφιση η έκφραση γνώμης επί νέου σχεδίου, στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης. Πλην όμως και αυτή τη φορά καταψηφίστηκε από τις παρατάξεις του κ. Γούτου και της κ. Ψυχράμη, ενώ «λευκό» ψήφισαν ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. Το σχέδιο τροποποίησης εγκρίθηκε από την παράταξη του δημάρχου και τις παρατάξεις του κ. Παπακωνσταντινόπουλου και της κ. Κουρή.

Η εισήγηση για παιδικούς σταθμούς και Φιλαρμονική

Στην εισήγησή του, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, σημείωσε: ΄΄Δεν υπήρχε πρόβλεψη για τις υπεύθυνες των Παιδικών Σταθμών και μετά την επισήμανση του συναδέλφου, προχωρήσαμε στην τροποποίηση, δημιουργήσαμε τέσσερα επιπλέον γραφεία και ορίσαμε τους προϊστάμενους ως υπεύθυνους των Σταθμών. Άρα το ένα γραφείο θα είναι για Α΄ και Β΄ Παιδικό Σταθμό, για τον Γ΄ ο υπεύθυνος θα είναι μαζί με τον Παιδικό Σταθμό που θα δημιουργηθεί στη Δ.Ε. Συμπολιτείας για τον οποίο υπάρχει ΦΕΚ. Στη συνέχεια είναι το γραφείο του Δ΄ Παιδικού Σταθμού και το Γραφείο του Παιδικού Σταθμού Ακράτας και Διακοπτού, μαζί΄΄. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως υπάρχει πρόβλεψη στον νέο ΟΕΥ για τρεις θέσεις μουσικών και συγκεκριμένα, μία για ΤΕ Αρχιμουσικών, μία για ΤΕ Μουσικών με ξύλινο πνευστό και μία για ΤΕ Μουσικών με χάλκινο πνευστό. ΄΄Αφού η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας μετονομάζεται σε Δημοτική Φιλαρμονική Αιγιαλείας, πρέπει να εγκριθεί η τροποποίηση του Οργανισμού ώστε να υπάρξει και η πρόβλεψη για κάλυψη των θέσεων. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι, ιδιαίτερα ο αρχιμουσικός κ. Μίχαλος, που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν, μολονότι δεν έχουν την ενδεδειγμένη σχέση εργασίας. Γι’ αυτό θα προκηρύξουμε τις θέσεις ΙΔΑΧ, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη για την κάλυψή τους από το υπουργείο Εσωτερικών που μας δίνει τη δυνατότητα να είναι με ανθρώπους επιλογής δικής μας΄΄, είπε ο κ. Ανδριόπουλος, ενημερώνοντας το Σώμα για τη διενέργεια ελέγχου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απ’ όπου το ΝΠΔΔ έχει δεχθεί παρατηρήσεις για μη ύπαρξη σωστού Οργανισμού για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του.

Μ. Σταυροπούλου: ΄΄Να αποδοθεί δικαιοσύνη, δεν μπορεί να λειτουργεί με «εθελοντές»΄΄

Και η αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου, στην τοποθέτησή της, έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα να αποκτήσει η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας το «πρόσωπο» που της αρμόζει και ως Δημοτική Φιλαρμονική Αιγιαλείας πλέον, αλλά και γιατί οι άνθρωποί της έχουν προσφέρει τα μέγιστα τόσα χρόνια ως εθελοντές. Όπως είπε, ΄΄από το 2010 που μεταφέρθηκε από τον δήμο Αιγείρας στον δήμο Αιγιαλείας, λειτουργεί με εθελοντές. Παιδιά του τόπου μας που έδωσαν την αγάπη τους για τη μουσική μάζεψαν τα παιδιά μας να τους μάθουν μουσική, γιατί είχαν φιλότιμο. Με την τροποποίηση επιχειρείται από το ΝΠΔΔ, να αποδοθεί δικαιοσύνη, οι άνθρωποι αυτοί προσέφεραν υπηρεσίες ανασφάλιστοι πρέπει να συνεχίσουν το έργο που όλοι καμαρώνουμε, να είναι ασφαλισμένοι και να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση΄΄. Την επόμενη φορά που θα αποδίδονται τιμές από τις Φιλαρμονικές μας, εφόσον δεν ψηφίσουμε την τροποποίηση του Οργανισμού, θα πρέπει να κατέβουμε από την εξέδρα΄΄, πρόσθεσε.

«Προεκλογικό» και «φωτογραφικό» χαρακτήρισε τον νέο Οργανισμό η αντιπολίτευση

Από πλευράς αντιπολίτευσης ωστόσο, τονίστηκε πως η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί το Νομικό Πρόσωπο εξυπηρετώντας προεκλογικούς σκοπούς. Όπως ανέφερε η Βάσω Ψυχράμη, ΄΄ο ίδιος ο δήμαρχος ξεκίνησε νωρίς την προεκλογική περίοδο όμως εμείς πιστεύουμε ότι δεν χρειάζεται΄΄.

Ο Περικλής Παπαγιαννακόπουλος χαρακτήρισε τον νέο Οργανισμό ως «πρόχειρο, μη λειτουργικό, φτιαγμένο «στο πόδι», ότι έγινε από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το ΝΠΔΔ και ότι είναι «φωτογραφικός». ΄΄Καταλάβατε όλοι ότι δικαιώθηκα΄΄, σχολίασε ως προς τις επισημάνσεις του που εισακούστηκαν, ενώ τόνισε πως ΄΄τόσο ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ όσο και η αντιδήμαρχος είπαν πως αυτοί οι άνθρωποι πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει να αμειφθούν. Δηλαδή τι είπαν; «Φωτογραφίστε τους για να τους προσλάβουμε». Αν αυτή η διαδικασία δεν είναι «φωτογραφική» τι είναι; Είναι σαφές ότι δεν θέλουμε να δουλεύει κανείς τσάμπα. Υπάρχει η σύμβαση με «μπλοκάκι», να αμείβεται μέχρι να γίνει ο σωστός κανονισμός λειτουργίας.” Τέλος, έφερε ως παράδειγμα τη Φιλαρμονική Αιγίου και τον μαέστρο της που δεν αμείβεται, τονίζοντας πως και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βρεθεί λύση.

Απόσυρση του ΟΕΥ του ΝΠΔΔ από το Δημοτικό Συμβούλιο, πρότεινε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Ντίνος, καθώς, ενώ τόνισε πως εμπιστεύεται τον κ. Ανδριόπουλο, εκτίμησε πως δεν θα ψηφιστεί ποτέ, λέγοντας: ΄΄Η αντιπολίτευση κάτι θα ζητάει συνέχεια. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον αποσύρουμε΄΄.

Παν. Ανδριόπουλος: ΄΄Το Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων και των προσδοκιών μας΄΄

Μιλώντας στo protionline.gr για τη μη έγκριση της τροποποίησης του Οργανισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο και τις επιπτώσεις της εξέλιξης αυτής, ο κ. Ανδριόπουλος, σημείωσε: ΄΄Τόσο οι έλεγχοι των ορκωτών λογιστών κάθε χρόνο, όσο κι αυτός που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες (ολοκληρώνεται 21 Δεκεμβρίου), μας υποδεικνύουν ότι ο υπάρχων Οργανισμός λειτουργίας δεν προσφέρει ασφάλεια ως προς τη διαχείριση εγγράφων ενώ υπάρχει έλλειψη διοικητικών θέσεων για την εύρυθμη λειτουργία του ΝΠΔΔ. Σκεφτείτε ότι στο κομμάτι της διοίκησης, το ΝΠΔΔ δεν έχει κανέναν μόνιμο υπάλληλο και οι δύο θέσεις που υπάρχουν, είναι προσωποπαγείς, πράγμα που σημαίνει ότι μόλις συνταξιοδοτηθούν οι υπάλληλοι, δεν θα πληρωθούν οι θέσεις. Δυστυχώς, ο Οργανισμός του 2011, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία του ΝΠΔΔ με αυτή τη μορφή, είχε πολλά στρεβλά. Δεν κατηγορώ αυτούς που τον δημιούργησαν, ίσως τότε να μην μπορούσε να γίνει διαφορετικά, ενδεχομένως ήταν δύσκολο να γίνει η σύμπτυξη των επιμέρους νομικών προσώπων των πρώην δήμων. Όμως πλέον, η κατάσταση έχει ωριμάσει, γνωρίζουμε τις αδυναμίες και θα έπρεπε να έχουμε τη δυνατότητα να τις καλύψουμε. Πλην όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων και των προσδοκιών μας. Διότι δεν μπορεί να απαξιώνουμε κάποιους ανθρώπους που έχουν προσφέρει τόσα χρόνια΄΄.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ έκανε γνωστό πως στο σχέδιο του Οργανισμού που δεν εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, υπήρχε πρόβλεψη για τρεις θέσεις μουσικών, μέσα από τις οποίες θα πλαισιωνόταν η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας ως Δημοτική Φιλαρμονική Αιγιαλείας, ενώ θα υποστηρίζονταν και η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη» και η Φιλαρμονική Ακράτας, μετά από μνημόνιο συνεργασίας που θα υπογραφόταν, κάτι που τώρα δεν είναι εφικτό.

΄΄Πλέον, υπάρχουν εμπόδια στον δρόμο μας. Ας ελπίσουμε η επόμενη διοίκηση του δήμου και με τον νέο νόμο, να έχει την πλειοψηφία, ώστε να μπορέσει να τροποποιήσει τον ΟΕΥ του ΝΠΔΔ΄΄, πρόσθεσε ο κ. Ανδριόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr