background img
banner
banner

Παγωμένα και μαύρα Χριστούγεννα για τους Ουκρανούς!

-ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Σ. ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-

Είχα αρθρογραφήσει προ μηνών για την σύλληψη των δικηγόρων του Ρώσου ηγέτη της αντιπολίτευσης –πάλι καλά που, τύποις, υπάρχει και τέτοια- Αλεξέϊ Ναβάλνι αμέσως μετά την καταδίκη του, όταν δήλωσαν (μπροστά στις κάμερες) ότι θ’ ασκήσουν ΕΦΕΣΗ!!! Και είχα σχολιάσει ότι ούτε στην υποσαχάρια Αφρική δεν συμβαίνουν αυτά.

Και …προχθές διάβασα μιαν άλλη συγκλονιστική είδηση που (απο)δεικνύει πάλιν και πολλάκις την …δημοκρατικότητα του καθεστώτος «Πούτιν»: Ο Ναβάλνι, φυλακισμένος ων στην αποικία κρατουμένων Νο6 (ακούστε – διαβάστε διατύπωση!) στην πόλη Μελέχοβο, εστάλη για 8η φορά στην απομόνωση!!! Όσο για την έφεση, δεν έχουμε νέα.

Πριν (ανα)γράψω τα παραπτώματά του για να …γελάσει –ή μάλλον να κλάψει- κάθε πικραμένος, ας …θυμηθούμε λίγο και την εισβολή στην Ουκρανία, που τείνει να ξεχασθεί 9-10 μήνες μετά! Αν είσαι καλόπιστος παρατηρητής, βλέπεις ότι η Ρωσία ουσιατικά ηττάται, και πάντως δεν νικάει (οι παράνομες προσαρτήσεις εδαφών ουσιαστικά αυτό επιβεβαιώνουν). Γι’ αυτό και προσπαθεί να …εξοντώσει τον ουκρανικό λαό με το σύγχρονο …όπλο του χειμώνα. Χωρίς θέρμανση, ρεύμα και νερό νομίζει ο «στρατηγός» Πούτιν ότι θα τους εξοντώσει όλους.

Πού είναι η ρώσικη στρατιά που θα καταλάμβανε την Ουκρανία σε 5 μέρες; Και πού είναι οι …ανθρωπιστές, παράδοξοι σύμμαχοι και υποστηρικτές του Πούτιν να καταδικάσουν την «ανθρωπιστική κρίση» που μέχρι τα Χριστούγεννα θα επέλθει;

Και μερικοί στους ανά την ελληνική επικράτεια καφενέδες, (υπο)στηρίζουν ακόμη την ρώσικη …αρκούδα και σιωπούν όταν τους το επισημαίνεις αυτό. Πού είναι και οι ποικίλοι «δικαιωματιστές» να κάνουν μία έστω διαδήλωση για τους φονιάδες των λαών …Ρωσικάνους;

Και ο εκείνος ο Ναβάλνι, λοιπόν, στην απομόνωση! Τον έστειλαν …διακοπές στην φυλακή για ν’ ανακάμψει από την «τροφική δηλητηρίαση», αλλά η απομόνωση φαίνεται ότι θα συμβάλει στην πλήρη «ίασή» του. Και ποιά τα παραπτώματά του λοιπόν; Ακούσατε-ακούσατε: Παραβίαση της μορφής ένδυσης, ότι ήταν χωρίς το πάνω μέρος της στολής στις έξι το πρωί! Θα παραμείνει στην απομόνωση για 11 μέρες, αυτή ήταν 8η φορά. Προηγουμένως οι λόγοι γι’ αυτό –ξεκίνησαν τον Αύγουστο- ήταν η άρνηση να πλύνει τον φράχτη, ένα ξεκούμπωτο κουμπί και το ότι δεν έβαλε τα χέρια πίσω από την πλάτη του καθώς περπατούσε στον διάδρομο!

Όπως λοιπόν οι Ουκρανοί δεν κάθισαν με σταυρωμένα χέρια όταν εισέβαλε ο Πούτιν, έτσι και ο Ναβάλνι δεν δείχνει να υποτάσσεται ακόμα και φυλακισμένος. Αλλά η σταύρωση του ουκρανικού λαού συνεχίζεται και …η ανάστασή του δεν θα έρθει ούτε τα Χριστούγεννα, όσο και αν ο Πούτιν «νιώθει» …απομονωμένος.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr