background img
banner
banner

Παρεμβάσεις για την ασφάλεια των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας

ΜΕ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε μία ουσιαστική παρέμβαση προχώρησε την περασμένη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου. Εγκατέστησαν σχάρα πάνω από το αυλάκι, ακριβώς απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, έτσι ώστε να εξοικονομηθεί χώρος και να διευκολύνεται η στάση οχημάτων για τις ανάγκες του σχολείου.

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αλλά και του Συλλόγου Διδασκόντων, δεδομένου ότι η είσοδος του σχολείου βρίσκεται επί της επαρχιακής οδού που είναι ιδιαιτέρως στενή, με αποτέλεσμα πολύ δύσκολα να γίνεται η αποβίβαση και επιβίβαση των παιδιών σε οχήματα. Επιπλέον, είναι δρόμος που παρουσιάζει μεγάλη κυκλοφορία καθώς συνδέει το Αίγιο με τα ορεινά χωριά και πολλές φορές δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση, ειδικά τις ώρες έναρξης και λήξης των μαθημάτων του σχολείου.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄ήταν ένα αίτημα της σχολικής κοινότητας της Κουλούρας, απόλυτα δικαιολογημένο, λόγω της ιδιαιτερότητας που παρουσιάζει το σημείο. Σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Χριστόπουλο και την Τεχνική Υπηρεσία, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση σχάρας, έτσι ώστε να καλύψουμε το αυλάκι του δρόμου, στην απέναντι πλευρά. Η σχάρα αυτή μπορεί να σηκωθεί όταν θα χρειάζεται να καθαριστεί το αυλάκι, ωστόσο είναι σταθερή και υπάρχει δυνατότητα στάσης αυτοκινήτου πάνω της΄΄. Επίσης, ο κ. Ελευθεριώτης έκανε γνωστά τα εξής: ΄΄Μέσα στη σχολική χρονιά, προτιθέμεθα να κάνουμε ένα έργο με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σημείο ακριβώς μπροστά στο σχολείο για να αποβιβάζονται και να επιβιβάζονται οι μαθητές στα Ι.Χ. και τα ταξί που τους μεταφέρουν. Ειδικότερα, θα μεταφέρουμε την περίφραξη του προαυλίου λίγο πιο μέσα, φροντίζοντας έτσι για την ασφάλεια των παιδιών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr