background img
banner
banner

Παρούσα η Αιγιάλεια στην 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Με τη συμμετοχή της Αιγιάλειας, πραγματοποιήθηκε από τις 2 ως τις 4 Δεκεμβρίου, η 5η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, στο Δημαρχείο της Καισαριανής, με διοργανωτή την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού. Ο στόχος του Συνεδρίου είναι η διάδοση της πεζοπορίας, η ανταλλαγή γνώσεων και καλών πρακτικών, η ενημέρωση σε θέματα θεσμικού χαρακτήρα, καθώς και η ενίσχυση της συνεργασίας και της πληροφόρησης σχετικά με την ορεινή πεζοπορία.

Συμμετείχαν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς καθώς και σύλλογοι από όλη την Ελλάδα: από την Ξάνθη, με το Nestos Rodopi Trail μέχρι την Κρήτη, με το Chania Ttrails, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τις Διαδρομές Πολιτιστικού ενδιαφέροντος στις Κυκλάδες, τις Σπέτσες, με τα Μονοπάτια Πολιτισμού ΕΛΛΕΤ, τη Χίο, με τους φίλους Μονοπατιών της Χίου, το γειτονικό μας Μαίναλο, με την ΜΑΙΝΑΛΟΝ ΚΟΙΝΣΕΠ και Mainalon Trail καθώς και την Σκιάθο, με το Skiathos Trail, την Κάσο, με το Kasos Trail, την Ύδρα, με το Hydra Trail, το Πόρτο Ράφτη της Αττικής, τους Δελφούς, με το Delphi Way, την Καλαμάτα με δύο φορείς: τον Σύλλογο «Φίλοι της Βέργας και τον Σύλλογο «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ», την Βοιωτία, το Παρανέστι Δράμας, την ομάδα πεζοπορίας Καπανδριτίου, την Φυσιολατρική Κίνηση Βριλησσός και τους Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων στην Αττική, την Αίγινα, με τους «Ενεργούς Πολίτες Αίγινας», το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού, με το Kythera Trails, την Trace Your Eco και τέλος το μαγευτικό Πήλιο, με το «Μεγάλο Μονοπάτι» και τους «Φίλους των Καλντεριμιών Νοτίου Πηλίου!

Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν, από εξειδικευμένους επιστήμονες, θέματα σχετικά με: -Πεζοπορία, Τοπική Οικονομία και Εθελοντισμός. -Πεζοπορία και κλιματική κρίση. -Ορεινές Δραστηριότητες. -Σήμανση Μονοπατιών. –Χρηματοδότηση. -Περιπατητικός Τουρισμός. -Ασφάλεια και προστασία στα Μονοπάτια. -Η υπό ίδρυση Πανελλήνια Ομοσπονδία Πεζοπορίας.
Μέσα σε αυτό το εξαιρετικό Συνέδριο η Αιγιάλεια δήλωσε παρουσία με δύο συλλογικές προσπάθειες, του Φιλοπρόοδου Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής με εισηγητή τον Γιάννη Κραουνάκη και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοκήπων Αχαίας, με την εισηγήτρια την Άντα Σολδάτου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr