background img
banner
banner

Πλημμύρισε παιδικά χαμόγελα η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου

ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΔΙΠΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ… ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Με μία πολύ όμορφη γιορτή, γεμάτη αισιοδοξία και… πλατιά γιορτινά χαμόγελα, ολοκληρώθηκαν οι φετινές δράσεις για το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου. Τα δεκάδες μικρά παιδιά που βρέθηκαν στην αίθουσά του, στην οδού Αριστείδου, έδειξαν ότι το χάρηκαν υπέρ το δέον. Η τελευταία προγραμματισμένη εκδήλωση της χρονιάς, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου και αν μη τι άλλο ήταν ιδιαίτερη, ζεστή, γεμάτη νοστιμιές και ευχές και κυρίως… πλημμυρισμένη από παιδικές φωνές!

Η ομάδα της Cookpad

Μικρά και… μεγάλα παιδιά βρέθηκαν δίπλα από το χριστουγεννιάτικο δέντρο της αίθουσας, αλλά και σε δεκάδες… μελομακάρονα και κουραμπιέδες, κάνοντας χειροτεχνίες και κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα εδέσματα γεμάτα έμπνευση και φαντασία φτιάχτηκαν επί τόπου από την ομάδα της Cookpad την οποία αποτελούσαν η Ναυσικά Λιμναίου και η Χαρά Γαλανοπούλου, οι οποίες με τη “γαστρονομική τους μαεστρία” μάγεψαν τους πάντες. Οι συμμετέχοντες αποχαιρέτησαν έτσι τον παλιό χρόνο, μέσα σε ένα κλίμα ευφορίας και ευχαρίστησης που αντηχούσε σε κάθε γωνιά της εκδήλωσης. Πραγματοποιήθηκαν κατασκευές και face painting, ενώ στην ατμόσφαιρα κυριαρχούσε η εύθυμη μουσική, με τη γιορτινή διάθεση των διοργανωτών, στο “pick” της γιορτινής δράσης. Guest star δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος με… τρελό κέφι μοίρασε δωράκια σε όλα τα παιδιά και μικρά γλυκίσματα.

Παιδιά κάθε ηλικίας

Η όμορφη χθεσινή δράση, διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Αιγίου και στα δρώμενα μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως, παιδιά κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα αν οι γονείς τους ανήκουν ή όχι σε κάποιο σωματείο του κέντρου. Όλες οι εμπνεύσεις, οι παρεμβάσεις, οι κατασκευές και οι χειροτεχνίες που υπήρχαν στον χώρο, ήταν αποτέλεσμα δουλειάς της παιδαγωγού Μαριάννας Κουτρουλή, η οποία δικαιωματικά χαρακτηρίστηκε ως η “ψυχή” της εκδήλωσης, αποδεικνύοντας το ταλέντο της στην έκφραση της δημιουργίας. Στη συγκεκριμένη προσπάθεια, υπήρξαν χορηγοί οι οποίοι υποστήριξαν την όλη δράση με υλικό πάσης φύσεως, ενώ αρκετοί εθελοντές είχαν προβλέψει καθετί απαραίτητο, ώστε να στεφθεί η δράση με την απόλυτη δυνατή επιτυχία. Κάτι που τελικά, επιτεύχθηκε!

Να σημειωθεί ότι, η εκδήλωση της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου είχε αρκετή ανταπόκριση, ενώ η χθεσινή γιορτή επιβεβαίωσε με όλες τις… διαπιστεύσεις, τη θέληση και καλή διάθεση που έχει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και οι άνθρωποί του. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χειροτεχνίες παιδιών, τα οποία τοποθέτησαν στολίδια πάνω στο έλατο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μερικές κατασκευές επιτόπου. Συνολικά στις δύο βραδιές, συμμετείχαν πάνω από 60 μικρά παιδιά.
Η χθεσινή εκδήλωση έκλεισε περίπου στις 8.30 το βράδυ, με τον Άγιο Βασίλη να μοιράζει δώρα και να εύχεται χρόνια πολλά και καλό ευτυχισμένο το νέο έτος σε μικρούς και μεγάλους μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, δίδοντας ραντεβού για του χρόνου με ακόμα πιο πολλές δραστηριότητες και δρώμενα!

Π. Γεωργόπουλος: «Είδαμε τη λάμψη στα πρόσωπα των παιδιών»

Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στο να γίνουν οι δύο όμορφες εκδηλώσεις, που στόχευαν αφενός στο να συμβαδίσουμε με το γενικότερο κλίμα των εορτών, αφετέρου να μπορούμε να πούμε ότι συμβάλλαμε με τον δικό μας τρόπο, στο να γίνει θεσμός από εδώ και στο εξής αυτή η εκδήλωση. Η Μαριάννα Κουτρουλή είχε μία υπέροχη ιδέα, την οποία πλαισίωσαν αρκετοί εθελοντές και τους ευχαριστούμε πολύ, γιατί τέτοιες στιγμές, οι ψυχές των ανθρώπων έρχονται όλο και πιο κοντά και η ελπίδα της αισιοδοξίας γίνεται όλο και περισσότερο ισχυρή” δήλωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ. Αιγίου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, για την διήμερη γιορτινή δράση. Να σημειωθεί ότι, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ανάλογη δράση στην αίθουσα του Κέντρου, εδώ και τουλάχιστον μία εικοσαετία: “Είδαμε την λάμψη στα πρόσωπα των παιδιών και αυτό για εμάς ήταν μία ηθική ανταμοιβή. Σκοπεύουμε να συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο, κάθε χρόνο” τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr