background img
banner
banner

Πρόβλεψη για αποχέτευση πολύ περισσότερων σπιτιών και δομών στο έργο της οδού Κορίνθου

ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΩΣΤΟΣΟ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Το γεγονός ότι το σημείο που θα σταματήσει η αποχέτευση της οδού Κορίνθου δεν επηρεάζει τη φύση του έργου και πως δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στη λειτουργία του συστήματος, επισημαίνουν οι ιθύνοντες της ΔΕΥΑΑ, με αφορμή τα όσα επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας ότι το έργο θα σταματήσει και δεν επεκταθεί ως το αρχικά προγραμματισμένο σημείο που ήταν το κτίριο που στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Την επισήμανση έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, ζητώντας ενημέρωση.

Ερωτηθείς από το protionline.gr, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, είπε πως η «Πυροσβεστική» είχε οριοθετηθεί ως κομβικό σημείο και ότι το σημείο που θα σταματήσει απέχει μόλις λίγα μέτρα. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι πριν την Πυροσβεστική υπόγεια της οδού Κορίνθου, περνά το τούνελ της ΕΡΓΟΣΕ και η σύνδεση του αποχετευτικού αγωγού θα γίνει πριν το τούνελ, ενώ εκεί θα συνδεθεί με τον υπάρχοντα αγωγό. ΄΄Είναι το σημείο που συνδέονται οι αγωγοί από Άγιο Αθανάσιο, Πυροσβεστική και από κάποια σπίτια της οδού Κορίνθου. Αυτά τα σπίτια της Κορίνθου θα συνδέονταν αν το έργο έφτανε ως το ύψος της Πυροσβεστικής, όμως προς το παρόν αυτό το μικρό τμήμα θα παραμείνει στον παλιό αγωγό. Βεβαίως, δεν αλλάζει η φύση του έργου και δεν θα αλλάξει κάτι για τα εν λόγω σπίτια επειδή θα παραμένουν συνδεδεμένα με τον παλιό αγωγό΄΄, ανέφερε.

Προχωρά στην οδό Κοσμά Αιτωλού

Παράλληλα, σημείωσε ότι στο σύνολό τους θα αποχετεύονται πολύ περισσότερα σπίτια διότι υπήρχαν κάποια που δεν ήταν καν συνδεδεμένα με το αποχετευτικό από τη στιγμή που το έργο επεκτείνεται όχι μόνο στην οδό Κλεισούρας αλλά και στο τμήμα ενδότερα, δηλαδή μέχρι την Κοσμά Αιτωλού και σε όλο εκείνο το κομμάτι. Κυρίως όμως, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο παλιός αγωγός θα χρησιμοποιηθεί για τα όμβρια ύδατα τα οποία με τη σημερινή κατάσταση και πλημμυρίζουν δρόμους, όπως για παράδειγμα στην οδό Κλεισούρας με το γνωστό πρόβλημα, αλλά και καταλήγουν στη ΔΕΥΑΑ επιβαρύνοντας χωρίς λόγο τον βιολογικό καθαρισμό. Επομένως, το έργο επεκτείνεται σε εκείνο το σημείο για περίπου 200 μέτρα, με τις εργασίες να συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Επιβαρυμένη υπόγεια αλλά και… πάνω από τη γη η Κλεισούρας

Κι όλα αυτά ενώ πρόκειται για ένα πολύ επιβαρυμένο σημείο, για το οποίο ήδη έχει υπάρξει μέριμνα για τα όμβρια με την παραγγελία και δημιουργία αντλιοστασίου που θα παίρνει τις αιχμές της βροχής. Μάλιστα, όπως τονίζεται, στην οδό αυτή λειτουργούν μεγάλες δομές όπως ΙΚΑ, Κέντρο Υγείας Αιγίου, «Άγ. Χαράλαμπος», βρεφονηπιακός σταθμός «Τα Αγγελουδάκια», 1ο ΓΕΛ και άμεσα και το Ε.Κ.Α.ΜΕ. και είναι προφανές ότι με τις υπάρχουσες υποδομές δεν μπορούσε να «σηκώσει» ένα τόσο μεγάλο βάρος. Επιπλέον, η Κλεισούρας θεωρείται πολύ μικρή για να εξυπηρετήσει όλα αυτά που έχουν κατασκευαστεί. Υπάρχει δε και η υποβάθμιση του εδάφους, που συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες όμβριων, τα οποία θεωρείται βέβαιο ότι μόλις συνδεθεί η αποχέτευση, θα καταλήγουν στον υπάρχοντα αγωγό και θα απορροφούνται. Σε ό,τι αφορά την υπάρχουσα κατάσταση στην οδό Κλεισούρας, τα έργα συνεχίζονται κάθε Σαββατοκύριακο, κάτι που θα γίνει και το προσεχές και για τη λάσπη που προς το παρόν υπάρχει, οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΑ συνιστούν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνδεση και να αποκατασταθεί ο δρόμος.

Η σύνδεση των δύο οδών πολύ δύσκολο κομμάτι

Υπολείπεται δε ένα πολύ δύσκολο κομμάτι το οποίο είναι το σημείο σύνδεσης της Κλεισούρας με την Κορίνθου εκεί που θα πρέπει να γίνουν βαθιές τομές, δεδομένου ότι από εκεί που πρέπει να περάσει ο αγωγός, διέρχονται δίκτυα ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΔΕΥΑ και αγωγός του Σελινούντα και διάβαση. Το έργο εκεί χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή καθώς κανείς δεν επιθυμεί να δημιουργήσει πρόβλημα στις άλλες υποδομές που υπάρχουν.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr