background img
banner
banner

Σε εκκρεμότητα ακόμη το έργο αποκατάστασης του αναβαθμού στον Σελινούντα

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ – «ΤΡΕΜΟΥΝ» ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Καθώς οι πρώτες βροχοπτώσεις του χειμώνα βρίσκονται… προ των πυλών, «σύννεφα» πυκνώνουν πάνω από τον Σελινούντα, με την αγωνία για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν πέρυσι στον έναν αναβαθμό, να χτυπάει… κόκκινο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος δεν έχει λησμονήσει το έργο, πλην όμως δεν το έχει προχωρήσει κιόλας και οι επιπτώσεις μίας έντονης και παρατεταμένης βροχής θα είναι οδυνηρές. Ήταν 12 Δεκεμβρίου πέρυσι όταν μετά από δυνατή νεροποντή, εξαιτίας της ορμητικότητας των υδάτων, έσπασε ο μισός αναβαθμός του ποταμού και υπήρξε κίνδυνος υπερχείλισης, προκαλώντας ταυτόχρονα ζημιά στα αρδευτικά και στη δεξαμενή της γεώτρησης. Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την άρδευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Αρδευτικός Οργανισμός Σελινούντα προχώρησε σε προσωρινό έργο, το οποίο όμως κινδυνεύει να «τιναχθεί στον αέρα», εφόσον δεν υπάρξει ολοκληρωμένη παρέμβαση.

Μελέτη ύψους 2 εκατ. ευρώ

Από πέρυσι και εκ μέρους της Περιφέρειας συντάχθηκε μελέτη που προβλέπει την εκτέλεση έργου ύψους 2 εκατ. ευρώ, πλην όμως δεν έχει γίνει η ανάθεσή του. ΄΄Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα. Όμως αν έρθει πολύ νερό, όπως πέρυσι τον Δεκέμβριο, θα γίνει υπερχείλιση και φερτά υλικά θα φτάσουν μέχρι την Τέμενη. Έχουμε υποβάλει έγγραφα επί εγγράφων (το τελευταίο τον Αύγουστο) και αναμένουμε. Η πληροφόρηση που έχουμε, αναφέρει ότι το έργο θα προκηρυχθεί, αν και ό,τι είναι να γίνε πρέπει να γίνει άμεσα καθώς πρόκειται για έργο ανάγκης. Υποτίθεται πως θα έρχονταν τον Σεπτέμβριο, μας υποσχέθηκαν ότι θα το φτιάξουν, όμως έφτασε Δεκέμβριος΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Σελινούντα Ανδρέας Παπαγεωργίου.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

Μάλιστα, εστίασε και σε ένα άλλο θέμα εξίσου σοβαρό. Όπως είπε, από την περσινή ζημιά και την αύξηση του όγκου των υδάτων, έχει μπαζωθεί το εύρος της κοίτης και έχει μικρύνει το εύρος του ποταμού στο ύψος της παλιάς γέφυρας που οδηγεί στο χωριό. ΄΄Σε περίπτωση δυνατής βροχής, είναι βέβαιο πως το ύψος του ποταμού θα φτάσει κοντά στη γέφυρα και θα την καταστήσει απροσπέλαστη και επικίνδυνη. Άρα το χωριό μας θα αποκοπεί. Έχω αναφέρει το πρόβλημα στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, καθώς είναι επείγον να καθαριστεί το σημείο κάτω από τη γέφυρα. Διαφορετικά, είναι βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα έχουμε πρόβλημα΄΄, τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.
Αναφορικά με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν αν δεν φτιαχτεί ο αναβαθμός, είπε πως αν υπάρξει υπερχείλιση θα πλημμυρίσουν οι παρακείμενες ιδιοκτησίες και θα «πνιγούν» δύο χωριά.

Ακόμη ανέφερε ότι υπάρχει κίνδυνος, παράσυρσης απορριμμάτων από τον πρώην σκουπιδότοπο Καραζάνου τα οποία μπορεί να καταλήξουν στον Κορινθιακό… Επιπλέον, επισήμανε ότι κινδυνεύει να πάει χαμένο και το έργο του αρδευτικού οργανισμού.

Στον… αέρα το έργο του Αρδευτικού Οργανισμού

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο γραμματέας του Αρδευτικού Οργανισμού Γιώργος Μεϊντανάς, ΄΄από την παρέμβαση που κάναμε, δεν αντιμετωπίσαμε θέμα στην αρδευτική περίοδο, ωστόσο το έργο πρέπει να γίνει ώστε να μην έχουμε άλλα προβλήματα. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μελέτη ανακατασκευής του αναβαθμού και ενός άλλου αναβαθμού πιο κάτω καθώς και πλεγμάτων μεταξύ των δύο αναβαθμών για να μην έχουν πρόβλημα τα χωριά. Όμως φαίνεται πως το έργο έχει κολλήσει στη γραφειοκρατία και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα εκτελεστεί΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr