background img
banner
banner

Τα παιδιά… λάτρεψαν το λούνα παρκ της ανακύκλωσης!

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.Α.Α. ΣΤΟ «ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Το πρωτότυπο, βραβευμένο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεώτερες ηλικίες, αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, υποδέχθηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου ο δήμος Αιγιαλείας. η ψυχαγωγική και εκπαιδευτική δράση που φιλοξενήθηκε στο Πάρκο των Χριστουγέννων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Δεκάδες παιδάκια, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, έλαβαν ενεργά μέρος στη δράση, παίζοντας και μαθαίνοντας συνάμα. Συνεργαζόμενοι φορείς στη δράση, ήταν η αντιδημαρχία Τουρισμού, η αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποιήσης – Ανακύκλωσης Α.Ε.).

Έχοντας στο επίκεντρο το περιβάλλον και τους δήμους η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, συνώνυμο της ανακύκλωσης συσκευασιών στη χώρα, αποτελεί ένα αξιόπιστο σύστημα γνωστό για την αποτελεσματική ανακύκλωση συσκευασιών και τη συνεισφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Σημειωτέον ότι η ΕΕΑΑ, μέχρι σήμερα, είναι το μόνο σύστημα που ανακυκλώνει το σύνολο των υλικών συσκευασίας όπως πλαστικό όλων των ειδών, αλουμίνιο, λευκοσίδηρο, γυαλί, χαρτί – χαρτόνι, ενώ αξιοποιεί πλήθος ειδών εξοπλισμού και ποικιλία μεθόδων, ανάλογα κάθε φορά με τις τοπικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως οι μπλε κάδοι και οι μπλε κώδωνες καθώς και οι άλλες δραστηριότητες της ΕΕΑΑ, έχουν καταφέρει να καλύπτουν το 96% του Εθνικού Στόχου Ανακύκλωσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και της EUROSTAT, ο στόχος της Ελλάδας είναι 511 χιλιάδες τόνοι απόβλητα συσκευασίας εκ των οποίων η ΕΕΑΑ επιτυγχάνει από μόνη της τους 490 χιλιάδες τόνους.

«Μυήθηκαν» στη διαδικασία της ανακύκλωσης

Τα παιδιά που βρέθηκαν την Πέμπτη στο Πάρκο των Χριστουγέννων, είχαν την ευκαιρία μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του λούνα παρκ, να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική εκτός από απαραίτητη για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Μάλιστα, η ΕΕΑΑ έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και συνεργαζόμενη με τους δήμους, έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες παιδιά στον όμορφο και γεμάτο οφέλη κόσμο της ανακύκλωσης συσκευασιών και του μπλε κάδου, ώστε να μάθει η νέα γενιά με τον πιο δημιουργικό τρόπο, την αξία της ανακύκλωσης και τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων.

Νικ. Καραΐσκος: ΄΄Τέτοιες δράσεις λειτουργούν ενισχυτικά στην προσπάθειά μας΄΄

΄΄Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων της ΕΕΑΑ, ανά πόλη και διήρκεσε σχεδόν όλο το πρωί. Για εμάς που καταβάλλουμε συντονισμένη προσπάθεια για την ανακύκλωση, τέτοιου είδους δράσεις είναι όχι μόνο ενισχυτικές του έργου μας, αλλά και πολύ σημαντικές, δεδομένου ότι απευθύνονται στα παιδιά και μέσα από την ψυχαγωγία τούς περνούν το μήνυμα της ανακύκλωσης. Ό,τι κινείται προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετικό και η ανταπόκριση των παιδιών στη δράση ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντική΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος, ερωτηθείς για την πορεία της ανακύκλωσης στον δήμο Αιγιαλείας, είπε: ΄΄Γνωρίζουμε πως υπάρχει αυξητική τάση της ανακύκλωσης στον δήμο μας. Όμως ακριβή στοιχεία πρόκειται να γνωστοποιήσουμε περί τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και θα βγουν οι συγκεντρωτικοί πίνακες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr