background img
banner
banner

Το άστρο του δέντρου… ζέστανε τις καρδιές των ανθρώπων στην Ακράτα

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΙ ΕΥΧΕΣ!

“Μάγεψε” για ακόμα μία χρονιά το όμορφο και πανύψηλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, στην Ακράτα, και φωταγωγήθηκε προχθές Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, παρασύροντας όλα τα βλέμματα των επισκεπτών και των ντόπιων και γεμίζοντας φως το χωριό. Οι όμορφες μελωδίες, οι γευστικές μυρωδιές και οι ανέμελες φωνές παιδιών ταίριαξαν απόλυτα με το ωραίο σκηνικό. Η Τοπική Κοινότητα, με “μαέστρο” τον πρόεδρό της και “ορχήστρα” τους εθελοντές που συνέβαλαν για την επιτυχία της φετινής εκδήλωσης, έδειξαν ότι μπορούν να αποχαιρετήσουν το 2022 με τον καλύτερο τρόπο: Με χαρά, με το κέφι και την αγάπη για τον τόπο!

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 αργά το απόγευμα και διήρκησε τουλάχιστον δύο ώρες, παρόλο το… πολικό ψύχος που επικρατούσε (5 βαθμούς Κελσίου) δίνοντας την εντύπωση σε όλους, ότι μπροστά στην ομορφιά των ημερών και το… πνεύμα των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι δεν επηρεάζονται από καιρικά φαινόμενα. Ήταν μία πολύ ωραία γιορτή, στην οποία συμμετείχαν ξυλοπόδαροι με εύθυμη και δημιουργική διάθεση, ενώ η Φιλαρμονική Ακράτας με 15 μέλη της και μαέστρο τον Χρήστο Ασημακόπουλο που εκτελούσε ρυθμικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια παρέσυρε μικρούς και μεγάλους.

Κάθε χρόνο και καλύτερα!

Η Τοπική Κοινότητα είχε φροντίσει όλο τον στολισμό της πλατείας, σκορπίζοντας μεγάλα μπαλόνια, ενώ ο φωτισμός ήταν ιδιαιτέρως καλαίσθητος, δίνοντας χαρμόσυνη και ευχάριστη ατμόσφαιρα στον περιβάλλοντα χώρο. Υπήρχαν εδέσματα αλμυρά τα οποία δόθηκαν εντελώς δωρεάν στον κόσμο, αναψυκτικά, νερά και ποτά. Προσφέρθηκαν επίσης κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και άλλα είδη εορταστικών γλυκισμάτων ενώ δόθηκαν και καραμέλες σε όλα τα παιδιά. Έπειτα από τη φωταγώγηση του δέντρου, αρκετός κόσμος φωτογραφήθηκε μπροστά του, ενώ αμέσως μετά, δράση ανέλαβε το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας, με εφήβους που χόρεψαν δημοτικούς, λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς, κάνοντας τον κόσμο να ξεσπάσει σε αυθόρμητα χειροκροτήματα καθώς ήταν ένα πραγματικά πολύ όμορφο “σκηνικό”, εντελώς διαφορετικό από ανάλογες εκδηλώσεις.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην περιοχή, γίνεται κάθε χρόνο ανελλιπώς, ακόμα και στα δύσκολα… δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά με μικρότερης έντασης δράσεις. Δίχως να μπορεί να υπολογιστεί το πλήθος του κόσμου που πέρασε συνολικά από την φετινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Μαρινόπουλος, Γιώργος Γιοβάς και Θανάσης Χρυσανθόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Θανάσης Ξυγκάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Συλιβαινιωτίκων Παναγιώτης Κρικέτος και βέβαια ο οικοδεσπότης πρόεδρος, Θανάσης Στούμπος.

Αναφορικά με την εκδήλωση, ο πρόεδρος της κοινότητας τόνισε στο protionline.gr ΄΄Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορέσαμε να κάνουμε τον κόσμο να χαμογελάσει, τους επισκέπτες μας να περάσουν καλά. Ευχόμαστε χαρούμενες γιορτές και ευτυχία σε όλο τον κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι το νέο έτος θα είναι πιο καλό από τα τρία περασμένα και η Ακράτα θα χαμογελάσει ξανά, γιατί της αξίζει. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη γιορτή αυτή, τα καταστήματα της πλατείας Ακράτας, τους αιρετούς, αλλά και όλο τον κόσμο που βρέθηκε μαζί μας΄΄.

Ελπίζουν σε επισκέπτες

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το τι προσδοκά η Ακράτα τις ημέρες των εορτών κι αν αναμένονται επισκέπτες, ο κ. Στούμπος επισήμανε: ΄΄Η επισκεψιμότητα των ημερών είναι κάπως υποτονική, σε σχέση με παλαιότερες χρονιές και αυτό που αποδίδεται στο γεγονός της οικονομικής κρίσης και της ακρίβειας των αγαθών και καυσίμων. Ο κόσμος της Ακράτας ευελπιστεί ότι τις επόμενες μέρες θα ανέβει κατακόρυφα η επισκεψιμότητα, αφού σε ορισμένα καταλύματα υπάρχουν ήδη κάποιες κρατήσεις, ενώ αναμένεται από σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους, το κομμάτι της εμπορικής κίνησης να γίνει και το δυνατό σημείο της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι η προχθεσινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη βοήθεια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και των ανθρώπων του δήμου Αιγιαλείας καθώς χορηγήθηκε υλικό πάσης φύσεως για να στηθεί το όλο σκηνικό. Επίσης να επισημανθεί ότι, δεκάδες καταστήματα βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης προσφέροντας σε πρακτικό επίπεδο με τη “μερίδα του λέοντος” να πέφτει στα κοντινά μαγαζιά της πλατείας, αλλά και των γύρω δρόμων,. Ο στολισμός των γύρω δρόμων, αλλά και όλο το “φωτεινό σκηνικό” του χριστουγεννιάτικου δέντρου (6 μέτρα) στην πλατεία Ελευθερίας, θα παραμείνει μέχρι τις 15 Γενάρη, δίνοντας λάμψη και φως στις φετινές γιορτές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr