background img
banner
banner

Το Αίγιο ανοίγει τις πύλες του τον μαγικό κόσμο των γιορτών!

THN ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Τρία, δύο, ένα και… φύγαμε! Η μεγάλη στιγμή της έναρξης λειτουργίας του φετινού Πάρκου των Χριστουγέννων, έφτασε. Από την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, θα σκορπά τη λάμψη του σε όλη την Αιγιάλεια, φιλοξενώντας την «Ιστορία των Χριστουγέννων», το παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς με πρωταγωνιστή τον Σκρουτζ. Το παραμύθι και φέτος, για ενδέκατη χρονιά, ξετυλίγεται στον κήπο και την πλατεία Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο, με ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο δρώμενα, συναυλίες, ελληνικά παραδοσιακά παιχνίδια, παραστάσεις, λιχουδιές και πολλές εκπλήξεις.

Η έναρξη για τη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, με το άναμμα του εντυπωσιακού φωτισμού του Πάρκου, από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Φως και λάμψη… ως τον ουρανό!

Το παραμύθι ζωντανεύει και ο Σκρουτζ μας προσκαλεί στα εγκαίνια του Πάρκου των Χριστουγέννων! Αυτή τη χρονιά ο ουρανός θα φωτιστεί από τα φαναράκια, που όλοι μαζί θα πετάξουμε ψηλά και η μαγεία των Χριστουγέννων ξεκινάει! Σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση νεολαίας Action Team! Η μαγεία συνεχίζεται με την σχολή χορού Bella’s, η οποία κέρδισε στο διαγωνισμό του μαγικού Dance Gala. Οι εντυπωσιακές, μικρές μας χορεύτριες, μας περιμένουν σε μια μαγευτική παράσταση! Σε χορογραφία της Εύας Παπαγιαννακοπούλου.

Η πρώτη μέρα, περιλαμβάνει ακόμη: • Bazaar με χριστουγεννιάτικα είδη από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα πραγματοποιηθεί και στο Αίγιο και συγκεκριμένα στο Πάρκο των Χριστουγέννων. • Bazaar χριστουγεννιάτικο από το 2ο Γυμνάσιο Αιγίου. • Bazaar βιβλίων από την Χριστιανική Ένωση Αιγίου. • Οι καλικαντζαρολογίες αναστατώνουν τους παρευρισκόμενους με τα κόλπα και τις σκανδαλιές τους. Ένας αγώνας για το ποιός θα κάνει το καλύτερο κόλπο και ποιός θα κερδίσει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Απίθανα ζογκλερικά κόλπα, τρελές ισορροπίες, show με φωτιές, παραδοσιακά κρουστά και πολύ γέλιο μας περιμένουν! • Perfomance έκπληξη από την Αθηνά Δ. μαζί με τον μοναδικό Σκρουτζ Σπύρο Γεωργίου!

Μ. Τσουκαλά: ΄΄Εκτιμώ ότι φέτος έχουμε ετοιμάσει το πιο όμορφο παραμύθι!΄΄

Ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη δηλώνει στο protionline.gr η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας Μαρία Τσουκαλά, σημειώνοντας: ΄΄Η όλη οργάνωση του Πάρκου, οι προγραμματισμένες δράσεις αλλά και το Παραμύθι των Χριστουγέννων, νομίζω ότι θα εντυπωσιάσουν τον κόσμο. Φέτος γιορτάζουμε ξανά τα Χριστούγεννα, χωρίς περιορισμούς και εμπόδια, πράγμα που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος θα «αγκαλιάσει» ακόμη περισσότερο το Πάρκο και τις εκδηλώσεις. Καλώ όλους να το επισκεφθούν, να το στηρίξουν και να το χαρούν. Σκοπός μας είναι να ευχαριστηθούν πρώτα τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι. Όλοι έχουμε ανάγκη να περάσουμε όμορφα και το Πάρκο μάς επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις΄΄.
Να σημειωθεί πως η κ. Τσουκαλά βρίσκεται στην οργάνωση του Πάρκου από το 2014 που είναι πρόεδρος στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με εξαίρεση μία χρονιά από τότε, που πρόεδρος ήταν η Μαρία Παπαχριστοπούλου.

΄΄Εκτιμώ ότι φέτος έχουμε ετοιμάσει το πιο όμορφο παραμύθι!΄΄, αναφέρει, ενώ κάνει ειδική μνεία και στον στολισμό και τις φιγούρες: ΄΄Η δουλειά του Αλέξη Ασημακόπουλου είναι φανταστική. Οι φιγούρες, όλες χειροποίητες, είναι εκφραστικότατες. Επίσης, θα μας εντυπωσιάσει κι αυτό που αναπτύσσεται στη λίμνη. Το Πάρκο των Χριστουγέννων φέτος είναι ένα όνειρο!΄΄.
Στο σημείωμά της στο πρόγραμμα του Πάρκου, σημειώνει: ΄΄Το πνεύμα των γιορτών αγκαλιάζει τις καρδίες και μας δίνει την ευκαιρία να νιώσουμε ξανά παιδιά! Ευχόμαστε το Πάρκο μας, να σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές και να σας γεμίσει με ευτυχία, αγάπη και δύναμη για την χρονιά που έρχεται!΄΄.

Πλούσιος ο καμβάς των εκδηλώσεων

Ως προς τις υπόλοιπες ημέρες, θα πρέπει να αναφερθεί πως καθημερινά οι δράσεις είναι πολλές τόσο εντός του Πάρκου όσο και γύρω από αυτό. Από αυτές τις εκδηλώσεις, ξεχωρίσαμε:
-Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» Η Δημοτική Παιδική Χορωδία Αιγιαλείας παρουσιάζει τη χριστουγεννιάτικη ιστορία του Κάρολου Ντίκενς. Ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, γεμάτο φαντασία και υπέροχη μουσική, που αποτελεί ύμνο στη χαρά της ζωής και την αγάπη. Υπεύθυνη χορωδιών Μπέσσυ Νάσση.

-Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, ώρα 12:30 «Ο φοβιτσιάρης Ουρανός» του Γιώργου Αυγέρη, εκδ. Ηδύφωνο Η νηπιαγωγός-παραμυθού Αθηνά Σκανδάμη και η εκπαιδευτικός-μουσικός Ζουμπουλιά Σπυροπούλου θα παρουσιάσουν το παραμύθι «Ο φοβιτσιάρης Ουρανός» του Γιώργου Αυγέρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ. Θα τραγουδήσουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

-Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30 Για πρώτη φορά ο διάσημος μάγος – ταχυδακτυλουργός Χουντίνι εμφανίζεται στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Ο Χουντίνι θα παρασύρει μικρούς και μεγάλους με τα απίστευτα ταχυδακτυλουργικά του κόλπα και το μαγικό του σόου!

-Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 Η Σταφιδούλα Νεράιδα των αμπέλων, φέτος τα Χριστούγεννα θα φορέσει τα καλά της. Μαγικό χορό θα στήσει μαγειρεύοντας για τα παιδιά της. Γεύση άρωμα και γλυκά θα σκορπίσει και το πάρκο του Αίγιου θα γεμίσει. Περιμένει σας λέω με χαρά όλοι να την δοκιμάσουν και να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα γλυκά! Consultant Chef Κωνσταντίνα Βούλγαρη–Κοντεσοπούλου – CVK GREEK FOOD CONSULTING.

-Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 17:30 Ελληνικά Χριστούγεννα, Χριστούγεννα των Ελλήνων Ποιητών, Χριστούγεννα των Ελλήνων Πεζογράφων, Χριστούγεννα της Ελληνικής Παράδοσης. Οσμές, εικόνες, γεύσεις, σπαράγματα μιας εποχής που επέζησαν στον χρόνο και αντιστέκονται με πείσμα στους καιρούς. Χριστούγεννα όχι αναπόλησης ενός μακρινού παρελθόντος αλλά… Χριστούγεννα «Συνάντησης» με τον Άλλον…, διεκδικώντας τη Βηθλεέμ του σήμερα με τις πρώτες ύλες του άλλοτε. ΣΥΝΘΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ/ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λίλα Μιαούλη, ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ (μουσικά θέματα απαγγελίας, διδασκαλία χορωδίας & ορχήστρας, επιλογές τραγουδιών): Σάκης Παπαδημητρίου. Συμμετέχει η γυναικεία χορωδία παραδοσιακού τραγουδιού. Μπατάλη Κωνσταντίνα: Σαντούρι, Μπατάλης Παναγιώτης: Κρουστά, Σάκης Παπαδημητρίου: Κιθάρα, Λαούτο, Ούτι, Καβάλ. ΑΦΗΓΗΣΗ: Άννινος Ανδρέας, Βαγενάς Χρήστος, Μιαούλη Λίλα, Ντερντές Μάριος. Φροντιστήριο: Χρυσάνθη Βαρδάκη. Χώρος διεξαγωγής: Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.

-20:00 Συναυλία με τις 48 Ώρες στο Πάρκο των Χριστουγέννων. Οι 48 Ώρες ετοιμάζονται για ένα μοναδικό Christmas Party με γιορτινή διάθεση, θετική ενέργεια και πολύ χορό! Το Christmas Party ξεκινά!

Το Πάρκο θα κρατήσει συντροφιά στους επισκέπτες του έως και τις 8 Ιανουαρίου, με πολλές δράσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και θα προσφέρουν μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

-Σάββατο 24 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00 Στον πεζόδρομο της οδού Πετμεζά τραγουδάμε τα «Κάλαντα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά»! Τα παιδιά της Δημοτικής Παιδικής Χορωδίας Αιγιαλείας ξυπνούν με κάλαντα και γιορτινές μελωδίες τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά Αιγίου. Υπεύθυνη χορωδιών Μπέσσυ Νάσση. – «Μικροί χορευτές – καλαντιστές»: Σύντομο οδοιπορικό στην Ελλάδα του δωδεκαήμερου μέσα από κάλαντα της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, του Πόντου και των Δωδεκανήσων που θα αποδώσουν με τραγούδι και χορό οι μικροί μαθητές-τριες/χορευτές-τριες του Χορευτικού Εργαστηρίου Αιγίου. – Καραμελοκεράσματα από τον Αϊ-Βασίλη.

-Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 Ο καταπληκτικός animateur–ταχυδακτυλουργός Lino σας υπόσχεται ένα μοναδικό show με εντυπωσιακά τα – χυδακτυλουργικά, μαγικά κόλπα, τρικ και μαζί του θα είναι η υπέροχη πανύψηλη ξυλοπόδαρος με εντυπωσιακή εμφάνιση, που αφήνει άφωνους τους μικρούς μας φίλους με τις απίθανες φιγούρες, με τις κορδέλες της και τα εντυπωσιακά ζογγλερικά της!

20:00 Οι Queen & The Soul [Eleni Spyratou (voice, acoustic guitar, percussion) και ο Andreas Prountzos (electric guitar,loops and effects] παίζουν και μας ταξιδεύουν με live covers, από τη rock, soul, reggae έως την ethnic world, μουσική σκηνή! Καθώς η μουσική εισέρχεται στη σιω πή και τη σπάει, γονιμοποιώντας τη με συχνότητες ιαματικές, έτσι κι εμείς, γινόμαστε φορείς της δημιουργικής της φύσης, προετοιμάζοντας το έδαφος για μυστικές ενώσεις μεταξύ των ανθρώπων! Ως Γιάννης Σημαιόπουλος λοιπόν, θα προσπαθήσω να ενισχύσω αυτή την όμορφη τάση της ανθρώπινης ψυχής μέσα από ροκ και μπλουζ μελωδίες!

-Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30 Κούκλες με κλωστές που περπατάνε, μιλάνε, χορεύουν, τραγουδάνε και εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους. Χειροποίητες μαριονέτες, φανταστικά κουστούμια, πλούσια σκηνικά, γέλιο και μηνύματα για παιδιά και μεγάλους από το μοναδικό «Πινόκιο».

-Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, 18:00 MAGIC COMEDY SHOW Μία διαδραστική παράσταση με δύο ξωτικά, γεμάτη παιχνίδια, μαγικά, μπουρμπουλήθρες, χορό και πολλά άλλα που θα μείνουν αξέχαστα. Πρωταγωνιστές θα είστε όλοι εσείς φυσικά που θα δοκιμάσετε τις ικανότητές σας επί σκηνής

-Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, 20:00 Συναυλία με τους 1550 και τον Δημήτρη Σταρόβα. Ο τέλειος συνδυασμός ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Οι 1550 (Δεκαπέντε Πενήντα) το Αθηναϊκό Ροκ συγκρότημα, γνωστοί για την εκρηκτική τους σκηνική παρουσία και την διαδραστικότητα που αποκτούν με το κοινό σε κάθε τους εμφάνιση και ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης από την Θεσσαλονίκη Δημήτρης Σταρόβας σε μια μοναδική συναυλία!

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, ώρα 13:00 Ο Άι Βασίλης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα και περιμένουν με δώρα και εκπλήξεις τα παιδιά! Η πίτα του πάρκου είναι προσφορά του Αρίστου Τηλιγάδη. Το φλουρί της πίτας είναι προσφορά του Χρυσοχοείου ΚΛΩΝΗΣ.

Ώρες λειτουργίας του Πάρκου των Χριστουγέννων, 10.00 το πρωί με 10.00 το βράδυ. Είσοδος, ελεύθερη.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr