background img
banner
banner

500 άτομα τουλάχιστον στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Διακοπτού

Οι γιορτινές εκδηλώσεις στην κοινότητα του Διακοπτού ξεκίνησαν περίπου στις 7 το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και τελείωσαν τέσσερις ώρες αργότερα. Ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα από την Παιδική Χορωδία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. υπό την καθοδήγηση της μαέστρου Μπέσσυς Νάσση, ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, είχε στήσει έναν γιορτινό πάγκο στον οποίο δίνονταν παραδοσιακά προϊόντα που επιμελήθηκαν τα ίδια τα μέλη του. Εκτός αυτού, μαθητές από την Στ΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, τραγούδησαν τα κάλαντα με μουσικά όργανα ενώ προσφέρθηκαν μπαλόνια σε όλα τα παιδιά.

Να σημειωθεί ότι οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής, επιμελήθηκαν τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα που προσφέρθηκαν δωρεάν, ενώ υπήρχαν και κατασκευές – χειροτεχνίες που είχαν φτιάξει οι μαθητές του ΓΕΛ, προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά. Μία άλλη ομάδα παιδιών της περιοχής, πλαισίωσε την εκδήλωση εθελοντικά μέχρι το τέλος της με ζωντανή μουσική, παίζοντας γιορτινά και γνωστά ρυθμικά τραγούδια.

Περισσότερα από πεντακόσια άτομα πέρασαν από το σημείο των εκδηλώσεων, ανεβάζοντας έτσι πολύ ψηλά τον “πήχη” της επισκεψιμότητας και της δυναμικής της γιορτής. Το Παραδοσιακό Τμήμα του χορευτικού του πολιτιστικού Συλλόγου «Νέα πνοή» παρουσίασε διάφορα χορευτικά δρώμενα, ενώ προσφέρθηκαν γλυκά και ζεστό κρασί. Μεγάλη προτίμηση έδειξε ο κόσμος στο ρακόμελο και τους λουκουμάδες που είχαν ετοιμάσει και πρόσφεραν οι εθελοντές του τοπικού συλλόγου, ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Οι Φίλοι της Βρόσθενας” είχε φροντίσει για τα βεγγαλικά, τα οποία “μαγνήτισαν” όλα τα βλέμματα, τη στιγμή που φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Με την απόλυτη επιτυχία ¨στέφτηκε¨ η γιορτή του χωριού

Αίσθηση έκανε μία εθελόντρια – καλλιτέχνης της περιοχής που επιμελήθηκε χειροτεχνίες και ζωγραφιές επιτόπου, ενώ η Παιδική Θεατρική Σκηνή του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής, πραγματοποίησε μία μικρή παράσταση, υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Μαρίας Αγγελοπούλου, χαρίζοντας αρκετό κέφι και γέλιο σε όλους όσους παραβρέθηκαν στην όμορφη γιορτή του Διακοπτού.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατάστημα της περιοχής προσέφερε ζεστή σοκολάτα με μαρσμέλοου και μπάμπλ τιμπ, για όλους ανεξαιρέτως. Οι υπεύθυνοι της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είχαν παραχωρήσει στην κοινότητα αρκετό χριστουγεννιάτικο υλικό, στολίδια και ομοιώματα από παλαιότερες δράσεις, προκειμένου να φιλοτεχνηθεί ο χώρος και φυσικά ξυλοπόδαρους. Την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης είχαν οι Βασίλης Χωροζάκης και Λευτέρης Παλαιολόγου.

Στην όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή, που διήρκεσε περίπου τέσσερις ώρες, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Χριστόπουλος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος και Νίκος Καραΐσκος, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη, Άρης Πατσόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βασιλική Ψυχράμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιοβάς και Παναγιώτης Μαρινόπουλος και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και επαγγελματιών.

Σ. Ρουφογάλης: “Δίχως την εθελοντική ομάδα του χωριού και την αγάπη του κόσμου δεν θα τα καταφέρναμε…”

Αναφερόμενος στην πολυπληθή γιορτή που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του χωριού, ο πρόεδρος της κοινότητας Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης, τόνισε στο protionline.gr μεταξύ άλλων: “Αυτό που θέλω να πω, είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους μετείχαν στην εκδήλωση και κουράστηκαν για την συνολική οργάνωση. Χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα τα καταφέρναμε. Πολλά εύσημα στην φοβερή εθελοντική ομάδα μας, που αποτελείται από 8 άτομα και ανήκουν στην Καρναβαλική Επιτροπή, που αγκαλιάζουν όλες εκείνες τις προσπάθειες που κάνουμε. Το Διακοπτό, μετά από τον κορωνοϊό βρίσκει πάλι τον ρυθμό του. Χρόνια πολλά σε όλους και ευτυχία στις ψυχές των ανθρώπων, ευχαριστούμε πολύ όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στις υπηρεσίες του δήμου για την άψογη και όμορφη συνεργασία που είχαμε. Σας περιμένουμε όλους να περάσετε να δείτε από κοντά το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr