background img
banner
banner

Το “πνεύμα των Χριστουγέννων” επισκέφθηκε και την Κουλούρα

ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ “ΦΩΤΙΣΑΝ” ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η κοινότητα της Κουλούρας σε συνεργασία με τα μέλη του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, πραγματοποίησαν την όμορφη και γεμάτη “χρώματα” γιορτή του στολισμού του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία, στο κέντρο του χωριού. Ήταν μία εκδήλωση που παρακολούθησαν αρκετοί ντόπιοι, αλλά και πολλοί επισκέπτες από άλλες περιοχές, καθώς τα φωτάκια “μαγνήτισαν” από μακριά τα βλέμματα, ανεβάζοντας με αυτόν τον τρόπο τον “πήχη” της εορταστικής ατμόσφαιρας, ακόμα πιο πολύ!

“Ομόρφυνε” την καρδιά των επισκεπτών το χριστουγεννιάτικο έλατο

“Κόντρα” στα προβλήματα και στις δύσκολες συνθήκες της ζωής, η κάθε τοπική κοινωνία και οι φορείς που τις εκπροσωπούν, έχουν την ανάγκη από έντονο φως, από ευχάριστες εικόνες και από “νότες” χαράς και αυτοπεποίθησης. Η κοινότητα της Κουλούρας, επέλεξε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου να… πλημμυρίσει με αυτό το “φως” τις φετινές γιορτές της. Χρώματα και κάλαντα, ηχούσαν στην ατμόσφαιρα και οι γύρω δρόμοι γέμισαν χαρούμενους ήχους, ενώ οι μουσικές διαχύθηκαν στην κεντρική πλατεία. Το χριστουγεννιάτικο έλατο στολίστηκε για τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης και θα φωτίζει το… φευγιό του ‘22. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση, ήταν δικαιωματικά χαρούμενοι, ανέμελοι και… κοντά ο ένας στον άλλον. Τα φωτεινά πρόσωπα των μικρών παιδιών δε, ήταν η επικρατέστερη εικόνα και η πιο… δίκαιη χαρά που θα κυριαρχεί. Ακριβώς σαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, που θα ομορφαίνει την καρδιά όσων το κοιτούν, μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Μέλη των συλλόγων και πρόσκοποι… μεγαλούργησαν

Σημαντική αποδείχθηκε η συμβολή των μελών των τοπικών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του χωριού αλλά και του Δημοτικού, οι οποίοι είχαν μεγάλη συμμετοχή στα δρώμενα, πιστοποιώντας έτσι την διάθεση τους για εθελοντική δημιουργία και καλαισθησία. Μέλη του Συλλόγου Προσκόπων Αιγιάλειας, έφτιαξαν ζεστό τσάι ώστε να προσφέρουν απλόχερα στους επισκέπτες ζεστασιά, ενώ υπήρξαν και αλμυρά ή γλυκά εδέσματα, τα οποία προσφέρθηκαν εντελώς δωρεάν σε όλους όσους παραβρέθηκαν ή ήταν περαστικοί, από την εκδήλωση. Να σημειωθεί ότι, ορισμένοι κάτοικοι, εντελώς αυθόρμητα και με κάθε διάθεση εθελοντισμού, συνέβαλαν σε καθετί που χρειάστηκε ώστε να πετύχει η εκδήλωση και να χαρούν όσοι συμμετείχαν. Η γιορτή ξεκίνησε περίπου στις 6 το απόγευμα της Κυριακής και διήρκησε περίπου 4 ώρες, ενώ αίσθηση προκάλεσαν οι… γεροντότεροι κάτοικοι της κοινότητας, άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι συμμετείχαν στα δρώμενα με μεγάλο ενθουσιασμό και κέφι, σε σημείο μάλιστα που να… συναγωνίζονται άνετα τους μικρούς φίλους και τους νέους της περιοχής που βρέθηκαν στον χώρο!
Σωτηρόπουλος: “Ελπίζω να είμαστε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι το νέο έτος!”

Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Κουλούρας Απόστολος Σωτηρόπουλος, δήλωσε γεμάτος χαρά και για την όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε: “Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ανταποκρίθηκε σε αυτό το “κάλεσμα αγάπης” που κάναμε και εμείς σαν Τ.Κ. αλλά και τα μέλη του συλλόγου του χωριού μας. Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας, ήταν μία όμορφη προσπάθεια. Θελήσαμε να δώσουμε λίγη χαρά στους ντόπιους κατοίκους μας. Ευχές σε όλους και ελπίζω να είμαστε λίγο πιο αισιόδοξοι στο εξής, γιατί όλοι, λόγω της κατάστασης της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, νιώθουν την ανασφάλεια της δύσκολης καθημερινότητας που βιώνουν. Εμείς προσπαθούμε να κάνουμε πάντα εκδηλώσεις στο χωριό, έστω και μικρές, ώστε να μπορεί να… ξεφύγει ο κόσμος απ’τα προβλήματά του. Ήταν μεγάλη χαρά για εμάς που συμμετείχαν άνθρωποι της τρίτης ηλικίας και ένιωσαν λίγη θετική ενέργεια. Ελπίζω η χριστουγεννιάτικη διάθεση να κυριαρχεί σε όλες τις ημέρες, τις φετινές γιορτές. Χρόνια πολλά σε όλους!”


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr