background img
banner
banner

Το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου είπε «ναι» στο mini bus!

ΑΜΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καλή αρχή αποφάσεων για τη δρομολόγηση του mini bus από το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου, έκανε στη συνεδρίαση της Τετάρτης το Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου, που αποδέχθηκε το αίτημα, το νέο ευέλικτο όχημα να πραγματοποιεί δρομολόγιο τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και περιμετρικά αυτής, εξυπηρετώντας σε μεγάλο βαθμό ντόπιους και επισκέπτες. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η αποδοχή ήταν ομόφωνη από όλα τα μέλη του Συμβουλίου, που έκριναν πως ήρθε η ώρα να υλοποιηθεί ένα αίτημα χρόνων. «Ναι» με την προϋπόθεση τη διαχείριση να έχει ο δήμος Αιγιαλείας και όχι κάποιος ιδιωτικός φορέας, ψήφισε ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Τρίψας.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση παρέστησαν οκτώ σύμβουλοι που ψήφισαν όλοι θετικά, ενώ απουσίαζαν τρεις. Οι Θανάσης Κάλπης, Φάνης Ραμπαβίλας και Ανδρέας Μεσσήνης. Παρών ήταν και ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Χρήστος Κοσσαράς, ο οποίος ανέλυσε το πλάνο του Αστικού ΚΤΕΛ, τονίζοντας το πόσο θα εξυπηρετήσει αυτό το κυκλικό δρομολόγιο που έχουν σχεδιάσει.

Το ζητάει και η αγορά

Θετικά τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης εκφράζοντας την άποψη ότι θα δώσει πάρα πολλές λύσεις όπως και ο σύμβουλος Σωκράτης Μαυρίδης που υπενθύμισε πως και από παλιά μέσω της θητείας του στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας, είχαν διατυπώσει αίτημα για mini bus στο κέντρο της πόλης, ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό και άτομα που δεν δύνανται να περπατήσουν και τονίζοντας πως θα αποτελέσει στήριξη και για την τοπική αγορά.

Καινούριο, ευέλικτο και χρήσιμο

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα σχετικά καινούριο λεωφορείο, του 2010, σε άριστη κατάσταση, το οποίο προστέθηκε στον στόλο του Αστικού πρόσφατα και έρχεται για να εξυπηρετήσει τους πολίτες της Αιγιάλειας, άμεσα, οικονομικά και με ασφάλεια. Διαθέτει 17 θέσεις για καθήμενους και υπάρχει πρόβλεψη για 8 όρθιους, δηλαδή δύναται να εξυπηρετεί 25 άτομα. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι το γεγονός ότι είναι ευέλικτο.

Ο πρόεδρος του Αστικού κ. Κοσσαράς, σημείωσε: ΄΄Μια πρόταση η οποία έχει κατατεθεί επίσημα από το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου και τη διοίκηση του και εφ’ όσων γίνει δεκτή θα ενώσει τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο με το κέντρο της πόλης καθώς και με το Νοσοκομείο, εκτελώντας κυκλικό δρομολόγιο, δίνοντας ώθηση στην τοπική αγορά (στα μαγαζιά του κέντρου της πόλης), που το μικρό λεωφορείο θα περνάει έξω από τα καταστήματα και τις δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρετώντας με αυτόν το τρόπο ταυτόχρονα δεκάδες πολίτες που χρησιμοποιούν το αστικό λεωφορείο με χαμηλό κόστος! Με αυτή την νέα γραμμή θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στα πολλά παράπονα συμπολιτών μας αλλά και επισκεπτών της Αιγιάλειας με το τρένο καθώς μέχρι και σήμερα παραμένει χωρίς σύνδεση ο Προαστιακός με το κέντρο της πόλης΄΄.

Μπορεί να περνά ακόμη και από πεζόδρομους

Να σημειωθεί ότι η δρομολόγηση mini bus στο κέντρο της πόλης είχε συζητηθεί από τους υπεύθυνους του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου και με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος το βλέπει θετικά εκτιμώντας πως θα εξυπηρετήσει τους πολίτες και θα δώσει ζωή στο κέντρο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ακόμη και σε ενδεχόμενο πεζοδρόμησης του κέντρου, κάτι που είχε τεθεί προ μηνών από τη δημοτική αρχή, το mini bus μπορεί να περνά από τους πεζόδρομους σε συγκεκριμένες ώρες, όπως ισχύει και σε άλλες πόλεις. Ήδη, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου έχει ερευνήσει το θέμα, απευθυνόμενο και σε συγκοινωνιολόγους και διαπιστώνοντας πως μπορεί να γίνει, πλην όμως αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί.

Μετά τη θετική ψήφο της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου, σειρά έχει η λήψη απόφασης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τέλος από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Εκτιμάται ότι μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από τις υπηρεσίες, το δρομολόγιο θα ξεκινήσει αμέσως.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr