background img
banner
banner

Υπέρ της Γεωργικής Σχολής, επιφυλάξεις για το Μιχαλακοπούλειο

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

«Ναι» στην αναγκαιότητα ίδρυσης και λειτουργίας Γεωργικής Σχολής «Ψηφιακή και Ευφυής Γεωργία» στην Αιγιάλεια, είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου. Παρότι, ως προς την πρόταση για στέγαση στο Μιχαλακοπούλειο Κληροδότημα στην Πούντα, εκφράστηκαν πολλές επιφυλάξεις, η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη, από τη στιγμή που ξεκαθαρίστηκε από τη δημοτική αρχή, ότι δεν θα είναι δεσμευτική.

΄΄Έχουμε αποφασίσει συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας για τη λειτουργία Γεωργικής Σχολής είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε δημοτικό ακίνητο. Προτείνουμε τώρα το Μιχαλακοπούλειο, όταν εγκριθεί η πρόταση, τότε εξετάζουμε τους όρους παραχώρησης και τι χρήση θα δώσουμε. Η πρόταση θα συζητηθεί τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν θα παραχωρήσουμε ένα κτίριο για να έρθουν δέκα μαθητές΄΄, επισήμανε ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Η Βάσω Ψυχράμη εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί, όπως είπε, η ίδρυση Γεωργικής Σχολής ήταν πρόταση της παράταξής της εδώ και τρίχα χρόνια, ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν ερωτηματικά. Τους προβληματισμούς της παράταξης ανέφερε ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μάρκου, σημειώνοντας: ΄΄Είμαστε σύμφωνοι σε όλο αυτό όμως η προτεινόμενη έκταση είναι στα 15χλμ από το Αίγιο σε ερημική τοποθεσία και είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει δυσκολία μετάβασης στους φοιτητές. Πώς θα γίνεται η μεταφορά; Θα αναλάβει ο δήμος; Θα είναι ελκυστικό το κομμάτι αυτό; Μήπως υπάρχει άλλο κτίριο;΄΄.

΄΄Εμείς έχουμε τη διάθεση να τους δώσουμε και το Μιχαλακοπούλειο. Θα μας πουν τι θα μας δώσουν αυτοί΄΄, απάντησε ο δήμαρχος. Η δημοτική σύμβουλος Γιώτα Γκρέμου ρώτησε τι σχολή θα είναι, αν θα παρέχει στέγαση και ποιος θα καλύπτει τα πάγια έξοδα, ενώ ο αντιδήμαρχος Στράτος Βαρδάκης εξέφρασε επιφύλαξη λέγοντας πως το σημείο δεν ενδείκνυται και ότι τον χειμώνα επικρατεί η απόλυτη ερημιά.

Δεν γίνεται Γεωργική Σχολή μέσα σε πόλη, απαιτείται ο ενδεικτικός αγρός

Ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, είπε πως εντός της άλλης εβδομάδας πρέπει να σταλεί ο φάκελος με την πρόταση και πως η απόφαση θα βγει τον Ιανουάριο ωστόσο θα εξεταστούν και πολλές άλλες από άλλες πόλεις. ΄΄Για να φτάσουμε σε αυτό, από τον περασμένο Μάρτη που το Δ.Σ. αποφάσισε την ίδρυση Γεωργικής Σχολής, δουλέψαμε πολύ. Καταλήξαμε στο αντικείμενο με τα σύγχρονα κριτήρια. Για να έχει επάρκεια ο φάκελος πρέπει να πούμε σε ποιες εγκαταστάσεις θα το κάνουμε. Δεν γίνεται μέσα στην πόλη να λειτουργήσει Γεωργική Σχολή, απαιτείται ο ενδεικτικός αγρός. Το συγκεκριμένο ακίνητο το έχει ο δήμος πενήντα χρόνια, είναι εγκαταλελειμμένο, δεν πήρε άδεια για κατασκηνώσεις. Αν προχωρήσει αυτό θα είναι για τους χειμερινούς μήνες, θα μπορούμε να αξιοποιούμε τον ξενώνα και τους καλοκαιρινούς μήνες. Άλλωστε, δεσμευτικά ο διαθέτης το είχε για γεωργική σχολή. Ας πάρουμε το ΦΕΚ ίδρυσης και όλα τα άλλα μετά΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά. Επιφύλαξη εξέφρασε και ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, λέγοντας πως ΄΄πάμε να χρυσώσουμε το χάπι που χάσαμε τις σχολές΄΄ και ρωτώντας τι σχολή είναι, ποιες προδιαγραφές έχει, αν είναι ελκυστική και τι προσφέρει.

Παρά ταύτα, άπαντες συμφώνησαν με τη λήψη απόφασης αναγκαιότητας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr