background img
banner
banner

Χειροτονία εις διάκονον του Γεωργίου Κωνσταντινόπουλου

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος και Πρωτοδιακόνου Στεφάνου. Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Αιγίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πλαισιουμένου από πλειάδα κληρικών τόσο της Ιεράς Μητροπόλεως, όσο και φιλοξενουμένων από τις Ιερές Μητροπόλεις Ιωαννίνων, Πατρών και Καρπενησίου. Στο Ιερό Βήμα παρευρέθη συμπροσευχόμενος ο Γέρων Μητροπολίτης από Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Γεωργίου Κωνσταντινόπουλου, πτυχιούχου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.

Ο χειροτονηθείς Διάκονος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την είσοδό του στον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ιερού αυτού Μυστηρίου, στον παιδιόθεν καρδιακό πόθο του να διακονήσει ως ιερέας την Εκκλησία του Χριστού, καθώς και στην πορεία, την οποία ακολούθησε μέχρι την πραγματοποίησή του. Ευχαρίστησε θερμά τον Μητροπολίτη, τον οποίο παρακάλεσε να προσεύχεται, να τον συμβουλεύει και να τον καθοδηγεί πνευματικά στη νέα αυτή πορεία της ζωής του. Ευχαριστίες ανέπεμψε επίσης στον πνευματικό του πατέρα, Πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Τσάκαλο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, για τη συμβολή και την παντοειδή συμπαράστασή του, τη σύζυγό του για την αγάπη, τον επιστηρικτικό της ρόλο, την αποδοχή και την διάθεσή της να συμπορευθούν στη νέα ζωή της ιερατικής διακονίας, τα συγγενικά του πρόσωπα και όλους τους παρευρισκομένους κληρικούς και λαϊκούς, που με την προσευχητική παρουσία τους τον ενισχύουν στην πιο μεγάλη και ιερή στιγμή της ζωής του.

Έπαινος, παρότρυνση και συμβουλές από τον Μητροπολίτη

Στην αντιφώνησή του ο Σεπτός Ποιμενάρχης επαίνεσε τον χειροτονηθέντα για τον ένθεο ζήλο και την αφιέρωσή του στον Θεό και την Εκκλησία. Επίσης τον κάλεσε να έχει ως πρότυπο ζωής τον Πρωτομάρτυρα Αρχιδιάκονο Στέφανο, ο οποίος μαρτύρησε και θυσιάστηκε για τον Χριστό και να αποκτήσει την ίδια πίστη προς τον Κύριο, την οποία να εκδηλώνει αδιαλείπτως μέσα από την ολόθυμη αγάπη του προς το πρόσωπό Του, τη μελέτη του λόγου Του και της διδασκαλίας των Πατέρων. Τον παρότρυνε όλη του η ζωή να γίνει ολοκαύτωμα, ισχυρή και ζώσα μαρτυρία του Χριστού και του μηνύματος αγάπης του Ευαγγελίου Του και μάλιστα στην πράξη, μέσα από την αμερόληπτη προσφορά αγάπης και διακονίας προς τον κάθε άνθρωπο. Να μην παρασύρεται από το υλιστικό και ατομοκεντρικό, δήθεν μοντέρνο, πνεύμα της εποχής, που προσπαθεί να αποϊεροποιήσει και να επιφέρει την εκκοσμίκευση στον χώρο της Εκκλησίας, αλλά να μείνει προσκολλημένος στην Ιερά Παράδοση, όπως μας την παρέδωσαν ο Κύριος, οι Απόστολοι και οι Πατέρες, γενόμενος με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος ένας δυνατός κρίκος στην πνευματική αλυσίδα της ιερωσύνης, άξιος διάδοχος και συνεχιστής της πνευματικής παρακαταθήκης. Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος επισήμανε ότι για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να παραμελεί την πνευματική του ζωή, την προσευχή, τη μελέτη της Αγίας Γραφής, τη συμμετοχή του στα Ιερά Μυστήρια και συγχρόνως οφείλει να διατηρήσει την αναφορά του στο επιτραχήλιο του πνευματικού του πατρός. Συγχρόνως δε και πρωτίστως να αναπτύξει μία ειλικρινή, γνήσια, βαθιά, αληθινή υιική σχέση με τον Επίσκοπο, ο οποίος είναι έτοιμος να τον στηρίξει, να τον καθοδηγήσει, να τον συμβουλεύσει να του συμπαρασταθεί σε όσα προβλήματα και δυσκολίες συναντήσει.

 

Εν κατακλείδι, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος απηύθυνε επιστηρικτικούς λόγους πατρικής αγάπης στη νέα διακόνισσα, αλλά και στους γονείς και συγγενείς του χειροτονηθέντος, επαινώντας τους για τη μέριμνά τους σχετικώς προς την εν Χριστώ πνευματική ανατροφή του και για την στήριξή τους στην απόφασή του να γίνει κληρικός, αποκτώντας πλέον έναν προσευχόμενο για τις ψυχές τους πρεσβευτή προς τον Κύριο εντός του Ιερού Βήματος.

 

Τέλος, στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Aνδρέας Κατσανιώτης, προς τον οποίο ο κ. Ιερώνυμος απηύθυνε παρηγορητικές συλλυπητήριες ευχές για την κοίμηση της μακαριστής μητέρας του, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλειος Ροδόπουλος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος πιστών. Προς όλους ο τοπικός Ποιμενάρχης ευχήθηκε το νέο έτος, που σε λίγες μέρες έρχεται, να είναι ευλογημένο, δημιουργικό, ελπιδοφόρο και καρποφόρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr