background img
banner
banner

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ: 45 χρόνια θριαμβευτικής πορείας και… είναι μόνο η αρχή! | ΦΩΤΟ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μία διήμερη γιορτή, αντάξια της λαμπρής ιστορίας του, πραγματοποίησε στον χώρο του ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Μέλη παλιών Δ.Σ., χοροδιδάσκαλοι, χορευτές, συνεργάτες, ήταν όλοι εκεί. Για να θυμηθούν, να μιλήσουν για τον μεγάλο σύλλογο του Αιγίου, αλλά και για να κάνουν σχέδια για το μέλλον, το οποίο αναμένεται εξίσου λαμπρό με αυτό της ως τώρα 45χρονη πορείας του! Ήταν μία συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, με αφορμή την είσοδο του Χ.Ο.Α. στα 45 χρόνια δημιουργικής πορείας και δράσης στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής

Στην διημερίδα παρέστησαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Ιερωνύμου π. Σπυρίδων Αλεξόπουλος, οι βουλευτές Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι αντιπεριφερειάρχες Τάκης Παπαδόπουλος και Ανδρέας Φίλιας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ακόμη ο πρόεδρος του εθνικού τμήματος της Cioff Κώστας Ιωαννίδης, ενώ από την Χορολογική Πάτρας παρέστησαν οι Νικόλαος Πομώνης και Μαρία Τσενίκογλου.

Τιμή σε παλιούς και νέους συντελεστές

Ο πρόεδρος του Ομίλου, Γιώργος Νικολόπουλος, στο καλωσόρισμά του το απόγευμα του Σαββάτου, τόνισε μεταξύ άλλων: ΄΄Με τους εισηγητές της διημερίδας, το 16σέλιδο πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας καθώς και τα video που θα προβληθούν, φροντίσαμε να τιμήσουμε, να αναδείξουμε και να θυμηθούμε: Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου, το σύνολο των μελών των Διοικητικών του συμβουλίων και των χοροδιδασκάλων που πέρασαν από τον όμιλο, τους 6000 και πλέον χορευτές που πέρασαν από τις τάξεις του (που ένας από αυτούς είμαι και εγώ), τα μέλη της εκάστοτε ορχήστρας, καθώς και τις συνεργασίες του ομίλου με άλλους φορείς -συλλόγους και ανθρώπους του Πολιτισμού γενικότερα τόσο στα πλαίσια της περιοχής μας όσο και Πανελλαδικά΄΄.

Όπως είπε, ΄΄ο Χ.Ο.Α. είναι ο όμιλος που εκπροσώπησε την πόλη αλλά και τη χώρα στο εξωτερικό και είχε το ρόλο του πρεσβευτή της στις τέσσερις άκρες της γης. Από το Ροβανιέμι της Φιλανδίας μέχρι το Ραμπάτ του Μαρόκο και από το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ μέχρι το Κίεβο της Ουκρανίας (τότε ΕΣΣΔ)΄΄.

Για τη δράση, είπε: ΄΄η διημερίδα βασίζεται σε τρεις άξονες: Χορός-Λόγος-Μουσική. Ταυτόχρονα θέλουμε να ακούσουμε προτάσεις για το μέλλον: όπως η διοργάνωση ενός Παγκοσμίου festival και πώς μπορεί να πραγματοποιηθεί, συμβουλές για το παρόν: όπως η ψηφιοποίηση του αρχείου και πως μπορεί να πραγματοποιηθεί και να δούμε όμορφα video γεμάτα από αναμνήσεις από όλη την ιστορία του ομίλου΄΄.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διημερίδας πραγματοποιήθηκαν στην κάτω αίθουσα των εγκαταστάσεων, παράλληλες δράσεις όπως έκθεση φορεσιών και φωτογραφιών και σεμινάριο παραδοσιακών χορών από τον κ. Παδιό με χορούς από το ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ. Είχαν δε τόσο μεγάλη ανταπόκριση που ειδικά χθες το μεσημέρι, ξεπέρασαν κατά πολύ τον προκαθορισμένο χρόνο.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις σε κατάμεστη αίθουσα!

Το Σάββατο, στην κατάμεστη αίθουσα του Ομίλου, ανάμεσα σε αναμνηστικά, στολές και σε όμορφη ατμόσφαιρα, μίλησαν: Κώστας Ιωαννίδης: Πρόεδρος εθνικού τμήματος Cioff Ελλάδος, Παδιός Αποστόλης: Χοροδιδάσκαλος – Αλεξάνδρεια Ημαθίας, Πομώνης Νικόλαος: Χορολογική Πάτρας, Ρέλλα Αρχοντούλα: Φιλόλογος τ. Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Δημητρακόπουλος Ιωάννης: Ορχήστρα ΧΟΑ, Βαγενά Χρύσα: Χοροδιδάσκαλος ΧΟΑ.

Την Κυριακή μίλησαν οι Στάθης Θεοδωρακόπουλος: π. Δήμαρχος Αιγιαλείας «ο ΧΟΑ ως πρεσβευτής της Αιγιάλειας και της Ελλάδας – το κοινό μας ταξίδι στην Ιταλία», Κιλιάς Χρήστος: Ιδρυτής, χοροδιδάσκαλος, διευθυντής ΧΟΑ, Παπαδημητρίου Σάκης: Φιλόλογος, Μουσικός, Συνθέτης, Ιδρυτής στο «Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου» και στο σύνολο «Ηδύφωνο» – Ορχήστρα ΧΟΑ περιόδου 1990, καθώς και οι Στράτος Βαρδάκης Αντιδήμαρχος Αιγιαλείας, Χορευτής ΧΟΑ περιόδου 1978 και Σπυροπούλου Ζουμπουλιά: Καθηγήτρια Μουσικής, ορχήστρα ΧΟΑ περιόδου 1990, που δεν κατέστη εφικτό να παραστούν το Σάββατο. Ακόμη, Μιχαλόπουλος Βασίλης, Καρόπουλος Ηρώδης, Χριστόπουλος Αποστόλης, Θεοφανοπούλου Πηνελόπη, Κωνσταντινίδου Αθηνά, Κατσίβελος Γιώργος, Καλλιαμπέτσου Βασιλική, Προδρομάκη Ανδριάννα,, Καϊμάκη Βασιλική, Μπεντεβή Βάνα.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr