background img
banner
banner

Όλα κύριε Κλάγκο είν’ εδώ!

-Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΓΙΑΣ Φιλόλογος- Δημοσιογράφος-

Δεν συνηθίζεται να τιμώνται οι σπουδαίοι άνθρωποι όσο είναι στη ζωή και σε δραστηριότητα. Κάτι που δεν ίσχυσε όμως στην περίπτωση του Φιλόλογου Κώστα Κλάγκου. Και αυτό το γεγονός από μόνο του είναι ανατρεπτικό!

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων οργάνωσε μια εξαιρετική βραδιά, αφιερωμένη στον άνθρωπο που έχει βάλει φαρδιά- πλατιά την υπογραφή του στα θεατρικά και πολιτιστικά δρώμενα όλης της Αιγιάλειας.

Αλλά και στην Πάργα, στα Καλάβρυτα ακόμα και στο Μουζάκι Μεσσηνίας! Πάνω από 40 χρόνια θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις και κάθε είδους δράσεις πολιτισμού δεν τα λες και λίγα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι πάνω από 1000 άνθρωποι συνεργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα μαζί του και να προσθέσει τις δεκάδες εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και τα βραβεία, για να αντιληφθεί το μέγεθος της προσφοράς του.

Ο Κώστας Κλάγκος δεν οδήγησε μόνο τους εκατοντάδες μαθητές του στα μαγικά μονοπάτια του θεάτρου αλλά και όλους εμάς τους θεατές καθώς η τέχνη του ακούμπησε την ψυχή μας.
Ειλικρινά και χωρίς υπερβολή θεωρώ ότι δεν υπάρχει στην ελληνική επαρχία άλλος θεατράνθρωπος σαν αυτόν.

Το υπέροχο λεύκωμά του με τις παραστάσεις μιας ζωής αποτελεί σήμα κατατεθέν όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για μια ολόκληρη περιοχή που ζει και αναπνέει θεατρικά, παράγοντας πολιτισμό, συναισθήματα και ανόθευτη τέχνη υψηλού επιπέδου.

Κι αν η προσφορά αυτή συνοψίζεται σ’ ένα βιβλίο, πώς και πού να χωρέσουν όλα αυτά που ο Κώστας Κλάγκος χάρισε σε όσους τον γνώρισαν από το 1980 μέχρι σήμερα; Η καλοσύνη του, η ευγένεια, οι συμβουλές, η συμπαράσταση, η ανθρώπινη προσέγγιση, η φιλία και η αγάπη ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια ενός τυπικού απολογισμού. Γιατί απλά είναι ανεκτίμητα!

Ο άνθρωπος αυτός στέκεται πάντα δίπλα σου, σε εμπνέει, υποστηρίζει τα όνειρά σου, σε σπρώχνει στη δράση, σε κάνει χαρούμενο, σε καθοδηγεί, φυτεύει μέσα σου το αίσθημα του καλού και του ωραίου.

Κι όλα αυτά με μια γλυκύτητα, με σεβασμό και μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά χωρίς να περιμένει ποτέ ανταπόδοση.

Γνωρίζω ότι ο ίδιος δεν αρέσκεται στα μεγάλα λόγια. Πάντα συγκροτημένος και μετριοπαθής, προτιμά να μιλά με το πλούσιο έργο του. Έλα όμως που εμείς που τον χαιρόμαστε και τον αγαπάμε έχουμε ανάγκη να του εκφράσουμε όσα νιώθουμε. Γιατί πραγματικά αισθανόμαστε ως μαθητές απέναντι στον λατρεμένο μας δάσκαλο.

Έναν δάσκαλο όχι μόνο γνώσης αλλά ζωής που την ομορφαίνει με τον καλό του λόγο και με ένα άγγιγμα ψυχής. Όσοι βρέθηκαν στην τιμητική εκδήλωση των Φιλολόγων ένιωσαν έντονα και σπάνια συναισθήματα, χειροκροτώντας με την καρδιά τους το ήθος και τη σεμνότητα αυτού του ανθρώπου.

Αν σκεφτόμουν τον εαυτό μου χωρίς τον Κώστα Κλάγκο, σίγουρα θα τον έβρισκα πολύ πεζό και φτωχό. Γι’ αυτό και νιώθω μεγάλη τιμή που με θεωρεί φίλο και συνομιλητή του. Αλλά δεν είμαι ο μόνος.

Είμαστε μια πολύ μεγάλη ομάδα φίλων που διαρκώς αυξάνεται. Γιατί ο Κώστας είναι πάντα δίπλα μας, δοτικός, δυναμικός και δραστήριος όσο ποτέ! Κρατάω με συγκίνηση τη φωτογραφία που έβγαλα μαζί του το βράδυ των ζωντανών αναμνήσεων. Και περιμένω με ανυπομονησία, όπως όλοι μας, την επόμενη εκδήλωσή του.

Να χαρούμε, να τον απολαύσουμε, να μοιραστούμε. Σαν μικρά παιδιά! Ο ίδιος άλλωστε σημειώνει ότι η καλύτερή του παράσταση δεν παίχθηκε ακόμη. Γι’ αυτό και εμείς περιμένουμε. Τα καλύτερα έρχονται…


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr