background img
banner
banner

Απάντηση στην… απάντηση για τις μετακινήσεις προσωπικού

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΠΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αναφορικά με δήλωση-απάντηση του διοικητή της 6ης Υ.Πε. κ. Καρβέλη για το καθεστώς διαχείρισης και μετακινήσεων του ανθρώπινου δυναμικού εκ μέρους της 6ης Υ.Πε., σύμφωνα με την οποία «η οποιαδήποτε μετακίνηση γίνεται για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων και όχι για τα “θέλω” συλλόγων και σωματείων», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Υπαλλήλων της ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, επισημαίνει ότι δεν μπορεί οι μετακινήσει να γίνονται με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων.
Συγκεκριμένα, επισημαίνει: ΄΄ O σύλλογος μας -και κατά τη γνώμη μας κάθε σύλλογος ο οποίος τιμάει τον ρόλο και τον προορισμό του- δεν έχει “θέλω” και ουδέποτε έχει εκφράσει κάτι σχετικό, ούτε φιλοδοξεί να συνδιοικήσει. Κρίνει, τοποθετείται και προτείνει με γνώμονα την αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νομιμότητας΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Τρομάζουμε να πιστέψουμε ότι δρομολογημένες μετακινήσεις γενικών ιατρών Κέντρων Υγείας προς πάσα κατεύθυνση (από δημοτικά ιατρεία μέχρι τμήματα νοσοκομείων), οπουδήποτε εκτός από την οργανική τους θέση, που αφήνουν μετέωρους τους πολίτες που τους έχουν επιλέξει ως “προσωπικούς ιατρούς”, την ίδια ώρα που η εφαρμογή της συγκεκριμένης μεταρρύθμισης αγκομαχάει και οι πολίτες δεινοπαθούν για να εξασφαλίσουν ραντεβού με ιατρό ή η μετακίνηση τεχνολόγων και λειτουργών παραϊατρικών ειδικοτήτων από Κέντρα Υγείας προς διοικητικές υπηρεσίες ή νοσοκομεία, μετά τις οποίες χηρεύουν οριστικά οι θέσεις τους και κλείνουν τα τμήματα, γίνονται με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων μας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr