background img
banner
banner

Σπυρ. Μάρκου: “Ο συνωστισμός σε ρεβεγιόν, σπίτια και καταστήματα ήταν αρκετός, η μεταδοτικότητα ήταν μεγάλη”

Μιλώντας στο protionline.gr ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Ακράτας, ο ιατρός Σπύρος Μάρκου, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ιικό φορτίο στην ευρύτερη περιοχή, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Οι ιώσεις που κυριαρχούν είναι πολλές και έχουν και μεγάλη επίπτωση στον οργανισμό του εκάστοτε ασθενούς.

Τα συμπτώματα αυτά αναγκάζουν όσους νοσούν, να ταλαιπωρούνται επανειλημμένα από διάφορες μικρές ή μεγάλες καθημερινές “δυσκολίες” όπως η καταρροή, ο πονοκέφαλος, οι ωτίτιδες ή οι φαρυγγίτιδες.

Και βέβαια, προβλήματα φέρει οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα μπορεί να έχει σχέση με το αναπνευστικό σύστημα. Νομίζω ότι ο συγχρωτισμός που παρατηρήθηκε, είτε σε καταστήματα είτε σε σπίτια και εορταστικά τραπέζια, τα ρεβεγιόν δηλαδή, ήταν η κύρια αιτία στο θέμα της μετάδοσης διαφόρων ιώσεων. Τα αποτελέσματα θα φανούν τις επόμενες μέρες και για τον κορωνοϊό αλλά και για την εποχική γρίπη που βρίσκονται σε απόλυτη έξαρση”.

Έχει παρατηρηθεί ότι αρκετοί Αιγιαλείς, δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους είτε για την γρίπη είτε για τον κορωνοϊό, κάτι που αυξάνει σαφώς τις πιθανότητες για περισσότερες ιώσεις. Επιπλέον, ανοίγουν τα σχολεία τις επόμενες ημέρες και αυτό το γεγονός “επιφορτίζει” την κατάσταση ακόμα πιο πολύ σε σχέση με την μεταδοτικότητα και σε μικρές ηλικιακές ομάδες. “Ο κόσμος της Αιγιάλειας πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός αυτή την περίοδο. Να αποφεύγει τους μικρούς χώρους και τις μεγάλες συναντήσεις και συναθροίσεις.

Τα άτομα της τρίτης ηλικίας πρέπει απαραίτητα να προβούν στους εμβολιασμούς τους. Όσοι χρησιμοποιούν μάσκα σε όσα πιθανά σημεία μπορούν να εκτεθούν, αποκτούν διπλή θωράκιση…” σημείωσε ο κ. Μάρκου αναφέρονται στo protionline.gr την ιική εικόνα που επικρατεί στην περιοχή, επισημαίνοντας δε, ότι ο επερχόμενος χειμώνας ίσως τελικά… να είναι (υγειονομικά) πιο επικίνδυνος από ότι δείχνει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr