background img
banner
banner

Αναμενόμενη και όχι δύσκολη η κακοκαιρία στην Αιγιάλεια

«ΑΣΠΡΙΣΑΝ» ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ – ΕΠΕΣΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ – ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Τα πρώτα χιόνια έκαναν χθες την εμφάνισή τους στις κορυφές των βουνών της Αιγιάλειας, με το κρύο να είναι αισθητό. Ως χθες βράδυ, η κατάσταση έδειχνε ελεγχόμενη καθώς δεν υπήρξε έντονη χιονόπτωση σε οικισμούς και δεν προέκυψαν προβλήματα. Πλην όμως, οι μετακινήσεις στα ορεινά, χρειάζονται αυξημένη προσοχή…

Όπως φαίνεται, η κακοκαιρία έχει κατεύθυνση από τα δυτικά στα ανατολικά, καθώς τα πρώτα βουνά που παρουσίασαν χιόνι ήταν αυτά του Αιγίου και μετά της Ανατολικής Αιγιάλειας.

Ελεγχόμενη η κατάσταση στη Φτέρη

Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Φτέρης Αναστάσιος Κατσαούνης και σχολιάζοντας την εικόνα που επικρατεί στην ορεινή περιοχή της Αιγιάλειας, ανέφερε μεταξύ άλλων: ΄΄Στο χωριό της Φτέρης, το πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνισή του αλλά με μικρή ένταση και δίχως να φέρει πρόβλημα προς το παρόν. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο ζήτημα ή ένα ενδεχόμενο επικινδυνότητας. Σε κάθε περίπτωση όμως, οι οικισμοί της Φτέρης και γενικότερα η περιοχή είναι… δοκιμασμένη, επί πολλά έτη, σε συνθήκες δύσκολες και έχουμε ήδη κάνει κάθε πρόβλεψη για μία ενδεχόμενη αλλαγή του καιρού. Αυτές οι συνθήκες που επικρατούν τώρα, θεωρώ ότι θα είναι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες, καθώς ο χειμώνας είναι… μπροστά ακόμη΄΄.

΄΄Βεβαίως η τοπική κοινότητα αλλά και όλοι οι φορείς, είμαστε σε εγρήγορση για να προλάβουμε προβλήματα που θα φέρει μία απρόσμενη επιδείνωση του καιρού…΄΄, τόνισε ακόμη ο πρόεδρος της Φτέρης, ο οποίος επισήμανε ότι ο καλός καιρός που έχει επικρατήσει γενικά στην ευρύτερη περιοχή, λειτουργεί αποτρεπτικά στο να «έρθει» η χειμερινή περίοδος που ήδη άλλες χρονιές, είχε ξεκινήσει, συνοδευόμενη και από την ανάλογη επισκεψιμότητα στα ορεινά χωριά.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού και στην Ανατ. Αιγιάλεια

Την εικόνα στα ορεινά της Ανατολικής Αιγιάλειας, μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Ζαρούχλας Παναγιώτης Ντρίβας: ΄΄Υπάρχει έντονη βροχόπτωση κοντά στη Ζαρούχλα και σε ορισμένα σημεία έριξε και χιονόνερο για κάποιες ώρες, από χθες (προχθές) το βράδυ που ξεκίνησε το έντονο καιρικό φαινόμενο.
Αυτό που μέχρι στιγμής είναι θετικό και “κρατάει” τον καιρό, είναι ότι δεν έχει πέσει αισθητά η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα κάθε πρόσκαιρη κακοκαιρία που πλησιάζει στην περιοχή, να είναι μικρής έντασης΄΄.
Ερωτηθείς για το εάν σημειώθηκε χιονόπτωση στο χωριό του, είπε: ΄΄Υπάρχει χιόνι πάνω από τη Ζαρούχλα και σε ύψος 500 μέτρων περίπου από το τελευταίο σπίτι του χωριού, όπου εκεί αλλάζει και η θερμοκρασία και οι συνθήκες΄΄.

Παράλληλα, πρόσθεσε: ΄΄Η κοινότητα είναι έτοιμη για παν ενδεχόμενο και το οδικό δίκτυο είναι σε άψογη κατάσταση΄΄.

Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες βράδυ δεν σημειώθηκε παγετός σε οποιοδήποτε σημείο του οδοστρώματος της Ανατολικής Αιγιάλειας και σύμφωνα με την εκτίμηση των ντόπιων, μόνο με την πτώση της θερμοκρασίας θα μπορεί να αλλάξει και το… σκηνικό της ήδη υπάρχουσας κατάστασης, ώστε να λογίζεται ότι μπήκε για τα καλά η φετινή βαρυχειμωνιά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr