background img
banner
banner

“Δεν υπάρχουν υπάλληλοι που κάθονται”

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΔΥΠΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΑΓ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Διευκρινίσεις και απαντήσεις αναφορικά με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ανατολικής Αιγιάλειας για ελλείψεις προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ακράτας παρά την επάρκεια στο Κέντρο Υγείας Αιγίου, έδωσε μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Υπαλλήλων της ΔΥΠΕ Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε ήρθε σε επικοινωνία με τη συλλογικότητα «Πρωτοβουλία Πολιτών Ανατ. Αιγιάλειας, τονίζοντας πως «δεν υπάρχουν υπάλληλοι που κάθονται».

Από πλευράς Συλλόγου επισημαίνεται ότι ΄΄εφόσον μιλάμε για υπεράριθμο σε σχέση με τις ανάγκες προσωπικό, δεν νοούνται “υπάλληλοι που κάθονται” ούτε ευθύνονται οι εργαζόμενοι και είναι ακραία προσβλητικό να χρεώνεται σε αυτούς το γεγονός, νοείται όμως αρμόδια διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας η οποία μη σεβόμενη τον Έλληνα φορολογούμενο είτε επιτρέπει ή καλλιεργεί η ίδια τέτοιες καταστάσεις΄΄.

Σημειώνει ακόμη τα εξής: ΄΄Στην περίπτωση του συλλόγου μας, επειδή δεν γνωρίζουμε άλλο σύλλογο εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή, θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι ουδέποτε ήρθαμε σε επαφή με συλλογικότητα υπό την επωνυμία  “Πρωτοβουλία Πολιτών Ανατ. Αιγιάλειας”. Ο σύλλογος μας έχει πρόσφατα υποβάλλει συνολικό  πολυσέλιδο υπόμνημα στη Διοίκηση της 6ης Υ.Πε. για την ελλιπή και προβληματική εξυπηρέτηση των πολιτών της Αιγιάλειας,   με συγκεκριμένη πρόταση,  η οποία αντιμετωπίζει συνδυαστικά τα δύο Κέντρα Υγείας του δήμου, χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση ή μαξιμαλιστικούς στόχους αλλά με κυρίαρχο πνεύμα τη χρηστή διοίκηση και την αξιοποίηση ανθρώπινων και υλικών πόρων, ενώ έχουμε περιλάβει προς έλεγχο σειρά γεγονότων και καταγγελιών τα οποία κατά τη γνώμη μας ενδεχομένως συνιστούν σοβαρότατες παραλείψεις και παραβάσεις. Επιφυλασσόμαστε για τον χρόνο και το περιεχόμενο που θα δημοσιευθεί, καθώς είμαστε σε αναμονή δημόσιων διοικητικών εγγράφων τα οποία αφορούν μέρος των καταγγελλόμενων και  για τα οποία έχουμε αιτηθεί κοινοποίηση και μέχρι στιγμής αντιμετωπίζουμε την άρνηση εκ μέρους της Υγειονομικής Περιφέρειας΄΄.

Τέλος, η διοίκηση του Συλλόγου δηλώνει πρόθυμη για κάθε πολίτη, θεσμικό παράγοντα, συλλογικότητα ή λειτουργό ενημέρωσης ο οποίος επιθυμεί την επαφή, ενημέρωση ή ανταλλαγή απόψεων με τον σύλλογο.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr