background img
banner
banner

Επιστροφή στο θέατρο για τον Προοδευτικό Σύλλογο “Απόλλων” Καμαρών

Πιστός στο… ραντεβού του με το θεατρόφιλο κοινό της Αιγιάλειας είναι ο Προοδευτικός Σύλλογος «Απόλλων» Καμαρών, που κόβει πρώτος φέτος τη νήμα των θεατρικών παραστάσεων στην Αιγιάλεια, παρουσιάζοντας το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Ιανουαρίου, το κλασικό έργο «Ένα βότσαλο στη λίμνη». Η παράσταση θα ανέβει και τις δύο ημέρες στην αίθουσα του Συλλόγου, στις Καμάρες, στις 7.30 το απόγευμα και στηρίζεται στα μέλη της θεατρικής ομάδας του «Απόλλωνα», η οποία έχει παράδοση στα… καλά θεατρικά πράγματα της Αιγιάλειας.

Πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας, τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια, ο φιλόλογος και σκηνοθέτης Κώστας Κλάγκος, υπό την καθοδήγηση του οποίου είναι και η παράσταση «Ένα βότσαλο στη λίμνη». Ως προς το έμψυχο δυναμικό, αυτό προέρχεται από τα «σπάργανα» του δραστήριου συλλόγου των Καμαρών, με παλιούς «ηθοποιούς» να ενεργοποιούνται, νέους να ξεδιπλώνουν για πρώτη φορά το ταλέντο τους στο θεατρικό σανίδι, αλλά και τους «αθέατους» συντελεστές που έχουν βοηθήσει στο να στηθεί η παράσταση.

Ωρίμασαν οι συνθήκες, το επέτρεψαν τα μέτρα, το ζητά ο κόσμος…

Για την επιλογή του έργου, την προετοιμασία αλλά και τις δύο παραστάσεις που αναμένονται, μίλησε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου, Αντώνης Τσαλπατούρος: ΄΄Φέτος, μετά από τρία χρόνια, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανεβάσουμε τη θεατρική παράσταση «Ένα βότσαλο στη λίμνη», ένα έργο με το οποίο η θεατρική μας ομάδα, πρωτοασχολήθηκε το 2020, όμως λόγω covid, σταματήσαμε τις πρόβες και κάθε άλλη προσπάθεια. Πλέον, οι συνθήκες το επιτρέπουν και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε την παράσταση το προσεχές Σαββατοκύριακο. Επιλέξαμε αυτό το έργο γιατί θέλουμε να ευθυμήσει ο κόσμος και να περάσει όμορφα, διότι οι δυσκολίες της ζωής είναι πολλές και δεν λείπουν και οι άσχημες στιγμές. Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε δύο παιδιά, δύο μέλη της θεατρικής μας ομάδας που δεν είναι πια μαζί μας. Πρόκειται για την Μαριλένα Οικονομίδη και τον Παναγιώτη Παπαγεωργίου΄΄.

Σημαντική η συμβολή των μελών

Ο πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου των Καμαρών, σημείωσε ακόμη πως ΄΄το έργο θα ανέβει υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κώστα Κλάγκου, ο οποίος τα τελευταία 23 χρόνια, δίνει τα φώτα του στη θεατρική μας ομάδα και τον ευχαριστούμε θερμά. Στην παράσταση συμμετέχουν εννέα άτομα. Ευχαριστώ του χορηγούς και τους εθελοντές του Συλλόγου μας τον Νίκο Πετράκη ο οποίος εδώ και 20 χρόνια μας βοηθάει στα φώτα και στον ήχο και τον Βύρωνα Κλάγκο που βοήθησε στα σκηνικά και σε όλα τα υπόλοιπα΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Τσαλπατούρος επισήμανε πως ο Σύλλογός του είναι από τους παλιότερους αφού ιδρύθηκε το 1928, τονίζοντας πως η θεατρική ομάδα έχει πλούσια δράση στο ενεργητικό της καθώς από το 1996 και μετά ανελλιπώς ανεβάζει έργα. ΄΄Το να ανεβάσει ένας σύλλογος μία παράσταση, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ευτυχώς έχουμε ανθρώπους που αγαπούν το θέατρο και τον τόπο μας, που βοηθούν και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να ανταμείψει τον κόσμο΄΄, τόνισε ο κ. Τσαλπατούρος. Παράλληλα, έκανε γνωστό πως αμέσως μετά τις δύο παραστάσεις, ξεκινούν πρόβες για ένα ακόμη έργο που έχει βάλει στόχο να ανεβάσει για φέτος η θεατρική ομάδα του Συλλόγου «Απόλλων» Καμαρών, η οποία, και αυτή τη φορά, θα είναι υπό τις κατευθύνσεις του κ. Κλάγκου.

Λίγα λόγια για το έργο

Το θεατρικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Ένα βότσαλο στη λίμνη», παρόλο που μετρά πολλές δεκαετίες από την πρώτη του παράσταση, είναι ταυτόχρονα και τόσο σύγχρονο. Μέσα από μια απλή ιστορία έρχεται στην επικαιρότητα το θέμα που ταλανίζει τις σχέσεις κάθε ζευγαριού και το τέλμα που οδηγείται η ζωή του λόγω της καθημερινότητας που το πνίγει και δεν επιτρέπει να δείξει ο ένας στον άλλον τα πραγματικά του αισθήματα. Τις περισσότερες φορές έρχεται η αφύπνιση του ζευγαριού μέσα από τυχαία γεγονότα που μας καταδεικνύουν ότι μόνο εμείς είμαστε εκείνοι που θα βρούμε τον τρόπο να ταράξουμε τα «γαλήνια νερά» της βαλτωμένης ζωής μας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr