background img
banner
banner

Θεοφάνεια με λαμπρότητα και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού όπως πέρυσι

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με κάθε επισημότητα, ο δήμος Αιγιαλείας θα εορτάσει μεθαύριο Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, τα Θεοφάνεια. Το πρωί θα τελεστεί η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων, στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης και αμέσως μετά η τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο που πραγματοποιήθηκε και πέρυσι για πρώτη φορά.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής: Στις 6 Ιανουαρίου 2023 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:30, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου, (Φανερωμένης Αιγίου) θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων. Μετά το πέρας αυτής και ώρα 11.30 θα μεταβούμε επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, έμπροσθεν τουριστικού περιπτέρου, για να ακολουθήσουμε την Ιερά Πομπή, προηγουμένης της Φιλαρμονικής Αιγίου, με προορισμό την προβλήτα και να συμμετάσχουμε στην τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Από πλευράς δημάρχου, έχουν προσκληθεί οι: Βουλευτές Αχαΐας, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, Πρόεδροι και μέλη των Κοινοτήτων Δήμου Αιγιαλείας, τ. Βουλευτές, τ. Υπουργοί, τ. δήμαρχοι Αιγίου, τ. δημοτικοί σύμβουλοι, τ. πρόεδροι και σύμβουλοι κοινοτήτων. Ακόμη, καλεί όλες τις Δικαστικές, Πολιτικές, Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της πόλης, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, τους Προϊσταμένους των Δημοσίων Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας, τους Προέδρους και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Αιγιαλείας,  Τα Προεδρεία, τις Διοικήσεις και Διευθύνσεις των Οργανισμών και Ιδρυμάτων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, των Επιστημονικών Συλλόγων, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων γενικά, του Ε.Ε. Σταυρού, των Δ/ντων των Σχολείων και των Συλλόγων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης, Τις Διευθύνσεις των Βιομηχανιών και Τραπεζών της πόλης, τα Προεδρεία της Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και γενικά όλων των Σωματείων, Συλλόγων, Ενώσεων & Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων & Ελληνίδων Οδηγών και γενικά όλους τους πολίτες.

Όπως τονίζεται, σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού (αν και η Ε.Μ.Υ. προβλέπει ηλιοφάνεια) η τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό «Κοιμήσεως της Θεοτόκου» (Φανερωμένη) Αιγίου. Τα της συμμετοχής του Ιερού Κλήρου θα οριστούν από την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας. Τα της τάξεως θα καθοριστούν από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας και το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου. Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Μιχαήλ Μητρούλιας, σημαιοφόρος του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr