background img
banner
banner

Ιστορικό ρεκόρ πληρωμών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας

«ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Τις θερμές ευχαριστίες του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, προς τον Διευθυντή Χρήστο Τζομάκα, καθώς και προς το σύνολο των στελεχών του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της ΠΔΕ, με την ευκαιρία κοπής της πίτας του Ταμείου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε ο κ. Φαρμάκης, ο επαγγελματισμός και ο υψηλότατος βαθμός αίσθησης καθήκοντος των στελεχών του Ταμείου συνέδραμε καταλυτικά τις προσπάθειες της Περιφέρειας για ταχεία αξιοποίηση των πόρων που διατίθενται σε έργα και δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον απολογισμό του Ταμείου για το έτος 2022 (εκκρεμούν οι επαληθεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών) οι πληρωμές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που εκτέλεσε το ΠΤΑ/ΠΔΕ ως υπόλογος διαχειριστής, ανήλθαν σε 106.526.782,29 ευρώ, ποσό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, οι πληρωμές αυξήθηκαν κατά 132% σε σχέση με το 2019 (45.868.354 ευρώ), παρουσιάζοντας διαρκής και σημαντική βελτίωση κάθε χρόνο.

«Με πολλή δουλειά καταφέραμε, όχι μόνο να πολλαπλασιάσουμε τα διαθέσιμα χρήματα για τον τόπο μας, αλλά και να αυξήσουμε κατακόρυφα τους ρυθμούς υλοποίησης, ώστε με τη συνδρομή του ΠΤΑ να φτάσουμε σε αυτό το ιστορικό ρεκόρ. Ένα ρεκόρ που αποτυπώνει την εικόνα προόδου της Δυτικής Ελλάδας και που παραμένει μέχρι να… καταρριφθεί. Γιατί, επιθυμία μας είναι να καταρριφθεί σύντομα. Να καταρρίπτεται κάθε χρόνο. Μέχρι η Δυτική Ελλάδα να φτάσει εκεί που της αξίζει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας πως αυτή η αύξηση των διαθέσιμων πόρων όπως και η έγκαιρη ολοκλήρωση των έργων, είναι το «κλειδί» για μία συνολική ανάπτυξη που έχει αρχίσει να φαίνεται, παρά τις μεγάλες εξωγενείς κρίσεις.

«Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης αποτελεί ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία για την ανάπτυξη του τόπου μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους είναι λίγο, αλλά είναι ευθύ και από καρδιάς» πρόσθεσε ο κ. Φαρμάκης, ευχόμενος καλή χρονιά με υγεία και δύναμη στα στελέχη του Ταμείου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr