background img
banner
banner

Καρναβαλικές εκδηλώσεις για πάντα!

ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΠΟΔΑΡΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ – Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΟ ΚΕΦΑΤΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Η επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και των σχολικών κοινοτήτων για την επαναφορά των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Αίγιο, εκφράστηκε… παμψηφεί στη συνάντηση που συγκάλεσε προχθές (Τετάρτη) το βράδυ, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δ. Αιγιαλείας. Οι εκπρόσωποι σχολείων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, μετέφεραν τη «δίψα» των παιδιών ώστε όχι μόνο να μην σβήσει ο θεσμός, αλλά να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Κάπως έτσι, μπήκαν οι βάσεις για τον πιο κεφάτο καρναβαλικό μήνα που θα ανεβάσει τη διάθεση και το κέφι και θα δώσει ώθηση στην τοπική κοινωνία. Η ανταπόκριση των Συλλόγων Γονέων και των σχολείων κρίνεται ικανοποιητική καθώς από ελάχιστες σχολικές μονάδες δεν υπήρξε εκπροσώπηση στη συνάντηση, που έλαβε χώρα στον χώρο του Επιμελητηρίου στο Αίγιο.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Μένιος Κουτρόπουλος, συνεπικουρούμενος από τους Ντία Παναγοπούλου και Δημήτρη Ζωιτσούδη, έδωσε το στίγμα και ενημέρωσε για τις ως τώρα διερευνητικές κινήσεις του Δ.Σ. της Ένωσης που, αν μη τι άλλο, γίνονται αποδεκτές με θετική διάθεση και ενθουσιασμό.

Το πλάνο των εκδηλώσεων

Όπως τονίστηκε, στο πλάνο περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση του Παιδικού Καρναβαλιού, το πρωί (11.00) της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, με έναρξη από την Κλεομένους Οικονόμου (από τα ΚΤΕΛ) και κατάληξη την πλατεία Υψηλών Αλωνίων και με τη συμμετοχή μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων του δήμου. Από εκεί και πέρα, προγραμματίζεται η πραγματοποίηση μίας άλλης διαφορετικής και ανεξάρτητης καρναβαλικής εκδήλωσης που… ακούει στο όνομα «νυχτερινή ποδαράτη» και η οποία θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου. Η παρέλαση αυτή θα είναι ανοιχτή για συμμετοχή γκρουπ και εκτός μαθητικών κοινοτήτων, παρεών φίλων, γκρουπ καταστημάτων κ.ο.κ. η οποία θα είναι κεφάτη και θα καλύψει μία διαδρομή κεντρικά αλλά και παραλιακά στο Αίγιο. Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις θα κλείσουν με το τρίτο μέρος, την καύση του βασιλιά καρνάβαλου το βράδυ της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου στο λιμάνι, με τη συνοδεία κι άλλων δρώμενων.

Η διαφοροποίηση του «Παιδικού Καρναβαλιού» με τη «νυχτερινή ποδαράτη»

΄΄Στόχος΄΄, όπως επισήμανε ο κ. Κουτρόπουλος, ΄΄είναι να μην σταματήσει ποτέ ξανά το Παιδικό Καρναβάλι που το περιμένουν όλα τα παιδιά με μεγάλη χαρά. Μακάρι να γινόταν να συμμετάσχουν φέτος περισσότερα σχολεία και εκτός Αιγίου. Είμαστε της λογικής, όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα΄΄. Από εκεί και πέρα, μίλησε για τη «νυχτερινή ποδαράτη» και για το πώς την έχουν σκεφτεί στην Ένωση Γονέων: ΄΄Θα είναι μία κεφάτη καρναβαλική εκδήλωση στην οποία θα μπορεί να συμμετάσχει ο οποιοσδήποτε φτιάχνοντας γκρουπ, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και τα γκρουπ των σχολείων που θα έχουν παρελάσει έξι ημέρες πριν. Θα έχει ως σλόγκαν το «φτιάξε το δικό σου γκρουπ και έλα στον χορό!»΄΄.

Θετικοί οι φορείς να υποστηρίξουν την προσπάθεια

Ως προς τους υποστηρικτές της προσπάθειας, ο πρόεδρος της Ένωσης έκανε γνωστό πως έχει συζητήσει το θέμα με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος του εξήγησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για οικονομική κάλυψη, ωστόσο έχει δηλώσει θετικός ως προς την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων και την υποστήριξή τους. Η συνάντηση μάλιστα, θα επαναληφθεί σήμερα Παρασκευή, όπου και οι εκπρόσωποι της Ένωσης έχουν συγκεκριμένο πλάνο εκδηλώσεων, μετά τις αποφάσεις που έλαβαν στην προχθεσινή σύσκεψη.

Μία ακόμη προσέγγιση που έχει γίνει από πλευράς Ένωσης, είναι με τη νέα πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγίου Μαρία Ιατροπούλου ως προς τα δρώμενα στην παραλία που είναι βέβαιο ότι θα προσελκύσουν πολύ κόσμο, με την κ. Ιατροπούλου να παρουσιάζεται θετική για την υποστήριξη της προσπάθειας. Μάλιστα, προσφέρθηκε για τη διάθεση χώρου του λιμανιού για τα άρματα, ώστε να φυλάσσονται στεγασμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς Ένωσης Συλλόγων Γονέων, θα γίνει προσέγγιση και προς τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής, τα μέλη του οποίου θα κληθούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια.

Ορισμός καρναβαλικής επιτροπής

Τέλος, στη συνάντηση της Τετάρτης, εκεί όπου οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των γονέων και των σχολικών μονάδων έδειξαν θέληση και ενθουσιασμό για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, ορίστηκε και μία άτυπη δεκαμελής καρναβαλική επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει να συντονίσει τις ενέργειες ώστε να διοργανωθούν οι πιο κεφάτες καρναβαλικές εκδηλώσεις που θα κάνουν το Αίγιο να… ακούγεται δυνατά!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr