background img
banner
banner

Με ευχές και μηνύματα για ενότητα!

Η ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 2023

Με μηνύματα για ενότητα, συνοχή και κοινωνική ευημερία εορτάστηκε από τον δήμο Αιγιαλείας, η έλευση του 2023, το πρωί της Κυριακής 1η Ιανουαρίου. Οι δημοτικοί παράγοντες άφησαν στην… άκρη τις διαφωνίες ως προς τη διοίκηση του δήμου και αντάλλαξαν ευχές, που είχαν ως κοινή συνισταμένη, την πρόοδο σε όλα τα επίπεδα. Ενωτικός ήταν κατά την ομιλία του και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, εκφράζοντας την πεποίθηση, η ομοψυχία της πρώτης ημέρας του χρόνου να έχει αντίκρισμα όλο το έτος.

Ο λαμπερός πρωτοχρονιάτικος ήλιος έκανε την ημέρα ακόμη πιο φωτεινή και όμορφη. Η Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου, ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί και έδωσε τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των φορέων και των αρχών της πόλης, που παρέστησαν, να προσευχηθούν γι’ αυτό το νέο έτος που μόλις είχε ανατείλει, με κυρίαρχη ευχή, την καλή υγεία, δεδομένου ότι η υγειονομική κρίση των τελευταίων χρόνων, άλλαξε πολλά στην κοινωνία.

Ποιοι παρέστησαν

Στην Δοξολογία προεξήρχε ο Σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ιερώνυμος. Στο ιερό βήμα παρευρέθη και ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, καθώς και ιερείς. Παρέστησαν, ο βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος, η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Στράτος Βαρδάκης, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Γιώργος Κολοκοτσάς, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, η πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Α. Βάνα Μπεντεβή, η προϊσταμένη του Τελωνείου Αιγίου Σοφία Αντωνάτου, ο διευθυντής της Π.Ε.Σ. Μίλτος Σταυρόπουλος κ.ά.

Όταν το «εμείς» παραμερίζει το «εγώ»

Ένα ευλογημένο, ειρηνικό και δημιουργικό έτος ευχήθηκε κατά την ομιλία του, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος προτρέποντας τους παριστάμενους να συγχωρούν. Όπως είπε, ΄΄όταν αποκτήσουμε αυτά τα χαρίσματα που είναι αρετές του Αγίου Πνεύματος, τότε θα μπορέσουμε να περπατήσουμε ως έθνος και να φέρουμε εις πέρας το θέλημα του Θεού. Διότι μόνον ο Χριστός μας φέρνει τη δικαιοσύνη και την αγάπη. Όπως διαβάσαμε και προηγουμένως στην ευχή, παρακαλέσαμε τον Θεό μας να κρατήσει τον κόσμο ενωμένο και τόσο οι άρχοντές μας όσο και κόσμος, να έχουν την ευλογία του Θεού και τη σωφροσύνη του Αγίου Πνεύματος, έτσι ώστε να εκτελούν καλά πράγματα για τον λαό μας. Μόνο όταν η Εκκλησία και η Πολιτεία είναι ενωμένες μπορούμε να φέρουμε εις πέρας ό,τι ο καθένας έχει στο μυαλό του και να μεγαλουργήσουμε για τον τόπο, την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο΄΄.

Ο δήμαρχος στον χαιρετισμό του, είπε: ΄΄Τελείωσε μία χρονιά με όποιες δυσκολίες υπήρξαν και ευχόμαστε όλοι τα καλύτερα για το νέο έτος. Πριν λίγες ημέρες εορτάσαμε τα Χριστούγεννα και τα συναισθήματα που μας έφερε η γέννηση του Θεανθρώπου ήταν αγάπη και αλληλεγγύη και να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι. Με αυτές τι σκέψεις, εύχομαι το 2023 να είναι μία χρονιά ειρηνική, δημιουργική, να έχουμε τη δυνατότητα, όσο γίνεται, να αφήσουμε στην άκρη το εγώ και να πάμε με το εμείς γιατί έτσι μόνο έτσι μπορούμε, ως κράτος, ως έθνος, ως δήμος και ως τοπική κοινωνία, να πάμε μπροστά. Χέρι – χέρι, όλοι μαζί και με τη Μητρόπολή μας και με τους δημότες μας μπορούμε να πορευτούμε ώστε να έχουμε μία καλή χρονιά΄΄.

Ο κ. Φωτήλας είπε πως ΄΄μετά από τα τελευταία χρόνια που η χώρα μας μαστίζεται από αλλεπάλληλες κρίσεις και δοκιμασίες, το μήνυμα δεν μπορεί να μην είναι η αγάπη, η αλληλεγγύη και όλοι μαζί θα μπορέσουμε να προσπερνάμε τις δυσκολίες και να προχωράμε. Αρκεί να έχουμε υγεία, διότι η υγεία είναι το μεγαλύτερο εφόδιο για την ευτυχία΄΄.

΄΄Με την ευκαιρία της εισόδου μας στο νέο έτος, θέλω να τονίσω πως θα πρέπει κι εμείς εδώ στο Αίγιο, να αντιληφθούμε ότι σίγουρα είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Αποδείξαμε ότι όταν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, τα αποτελέσματα είναι θετικά΄΄, ανέφερε ο κ. Γούτος, προσθέτοντας: ΄΄Εύχομαι να έχουμε καλή χρονιά, υγεία και για καθέναν προσωπικά, ό,τι επιθυμεί να γίνει πραγματικότητα΄΄.

Η κ. Ψυχράμη ευχήθηκε υγεία και αγάπη σε όλους και τις οικογένειές τους, τονίζοντας: ΄΄Υιοθετώ την εκτίμηση του Σεβασμιωτάτου ότι Εκκλησία, Πολιτεία και λαός ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να προκόψουμε.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, ως είθισται, δέχθηκαν ευχές στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, εν μέσω όμορφης ατμόσφαιρας.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr