background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Αποχώρησε με ευχαριστίες από Ακράτα και συνεχίζει στη Γ΄ Εθνική ο Χάρης Σπυράκος

Ο 26ΧΡΟΝΟΣ ΑΚΡΑΤΙΝΟΣ ΣΕΝΤΕΡ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟΝ ΠΗΓΑΣΟ ΘΥΡΕΑ ΑΣΤΡΟΥΣ

Στον Πήγασο Θυρέα Άστρους, ομάδα Γ΄ Εθνικής κατηγορίας θα συνεχίσει ο Ακρατινός “γίγαντας” των 2.10 Χάρης Σπυράκος που στο παιχνίδι κόντρα στον Διαγόρα φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα της Ακράτας στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑ-Η.

Πέρυσι έπαιξε στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με τους Ίκαρους Τρικάλων και από νεαρή ηλικία αγωνίζεται σε ομάδες υψηλών κατηγοριών καθώς έχει φορέσει ακόμη, την φανέλα του Απόλλωνα Πάτρας, της Αχαγιάς 82, του Γλαύκου, της ΕΑ Πατρών και της Σάμου.

Στην αρχή της φετινής σεζόν ήρθε στην Ακράτα για τους λόγους που είχε εξηγήσει, μιλώντας τον περασμένο Σεπτέμβριο στο protionline.gr: “Ο λόγος που θα παίξω στην Ακράτα, μία ομάδα της Α2 ΕΣΚΑ-Η, είναι για να μπορέσω να επανέλθω σωματικά μετά από μία πολύ κουραστική σεζόν στην Κρήτη όπου εργαζόμουν σε ξενοδοχειακή μονάδα και στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου να επιστρέψω ξανά στις Εθνικές κατηγορίες. Προπονήθηκα ελάχιστα όλο το καλοκαίρι καθώς δεν είχα χρόνο. Είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες Β΄ Εθνικής, ακόμη και από κάποιες της Α2 Εθνικής, αλλά δεν αισθάνομαι έτοιμος να ανταποκριθώ αυτή τη χρονική στιγμή. Θα ήταν ρίσκο να αποδεχθώ μία τέτοια πρόταση καθώς παραμονεύουν και κίνδυνοι τραυματισμού. Θέλω ένα διάστημα για να επανέλθω και αυτό θα γίνει μέσα από την ομάδα της Ακράτας, από τις προπονήσεις και τους αγώνες, έστω και αν δεν είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο”.
Το πλήρωμα του χρόνου λοιπόν έφτασε και ο 26χρονος σέντερ θα συνεχίσει στον Πήγασο που δίνει μεγάλη “μάχη” για να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική.
Η Ακράτα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Χάρη Σπυράκο γράφοντας στην επίσημη σελίδα της ομάδας: “ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΡΗ…Η ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ!!!!”

Τα “ευχαριστώ” προς όλους μετά την αποχώρησή του

Με αποκλειστικές δηλώσεις του στo protionline.gr ο Χάρης Σπυράκος, αφού αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της μεταγραφής του, ευχαρίστησε προσωπικά τους ανθρώπους της ομάδας, τον κόσμο της Ακράτας, τον αδελφικό του φίλο – προπονητή και παίκτη της Ακράτας – Δημήτρη Κατωπόδη και τον επιχειρηματία Κώστα Χριστόπουλο, τονίζοντας:
“Τελευταία παράσταση, τελευταίο παιχνίδι για εμένα ήταν στις 11 του μήνα με αντίπαλο τον Διαγόρα Βραχνεϊκων με το οποίο δυστυχώς η εικόνα μας δεν ήταν και ότι το καλύτερο. Μ
ε πολλές απουσίες και προβλήματα παραταχθήκαμε με ένα ρόστερ 7 παιχτών που έπαιξαν όλοι. Έχοντας κάνει μία εβδομάδα προπονήσεις δοκιμαστικά στον Αλμυρό Βόλου και στον Ολυμπιακό Βόλου, Γ εθνική και Β εθνική αντίστοιχα , για τον επόμενο σταθμό η πλάστιγγα κατέληξε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο Άστρος, παρότι ήμουν πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό Βόλου, την ομάδα του Νίκου Μπουντούρη στην Β εθνική. Φεύγοντας, μια μέρα πριν τον αγώνα της Α2 ΕΣΚΑ-Η με τον Διαγόρα και ταξιδεύοντας όλο το προηγούμενο βράδυ, αποφάσισα με τον κόουτς και έναν άνθρωπο της διοίκησης να παρευρεθώ στο αγώνα αυτόν διότι θα ήταν κρίσιμος και λόγω έλλειψης παιχτών.

Δέχθηκα χωρίς δεύτερη κουβέντα έχοντας ως σκεπτικό ότι μετέπειτα θα φύγω για Άστρος. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε σε αυτόν τον αγώνα που τόσο πολύ λαχταρούσαμε. Για μένα ήταν η πρώτη φορά που έπαιξα επίσημα με την φανέλα της Ακράτας γιατί παρόλο που ξεκίνησα από τις ακαδημίες της, θυμάμαι αμυδρά τις φορές που συμμετείχα στην ομάδα έστω και σαν μέλος. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της διοίκησης, τον πρόεδρο και τον κόσμο που μας στήριξε με την παρουσία του, λίγοι αλλά καλοί, μα πιο πολύ δύο άτομα που έκαναν υπέρβαση σε όλα και με στήριξαν, τους οποίους σέβομαι και αγαπάω. Αναφέρομαι στον ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο, Κόουτς πολύπειρο αθλητή και αδελφικό φίλο επί σειρά ετών Δημήτρη Κατωπόδη, που ο τρόπος προσέγγισης του ήταν σε όλα τα επίπεδα επαγγελματικός και με βοήθησε τόσο σαν άνθρωπο όσο και μπασκετικά να βρω τα πατήματα μου και να βοηθήσω την ομάδα ανεξάρτητα αν θα έμενα η όχι. Δεν το κάνει ο καθένας αυτό. Και για το τέλος αφήνω τον δεύτερο άνθρωπο ο οποίος δεν είναι άλλος από τον γνωστό επιχειρηματία Κώστα Χριστόπουλο που έβγαλε εις πέρας όλες τις συμφωνίες και υποσχέσεις που υπήρξαν μεταξύ μας, κερδίζοντας τον σεβασμό μου και την εμπιστοσύνη μου για αυτόν και συνεχίζοντας την φιλία μας και έξω από τα γήπεδα. Γιατί, όπως μου έχουν μάθει, ο Αθλητισμός ενώνει εντός και εκτός παρκέ. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου που στάθηκε αρωγός σε όλη αυτή την προσπάθεια μου γυρνώντας μετά από αρκετά χρόνια στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα πριν φύγω για τον Απόλλωνα Πατρών Α1 και με στήριξε όπως κάνει μια σωστή οικογένεια με αρχές στα εύκολα και στα δύσκολα”.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr