background img
banner
banner

Ξεκινούν οι συνδέσεις με την αποχέτευση στην Άβυθο

ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Πρώτη θα κόψει το… νήμα των συνδέσεων με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό, η Άβυθος. Τα έργα των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό στον οικισμό, πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες συντηρήσεις και οι κάτοικοι μπορούν πλέον να απευθύνονται στη ΔΕΥΑΑ, ούτως ώστε να προχωρήσουν οι συνδέσεις. Ταυτόχρονα, οι εργασίες προχωρούν και σε άλλους οικισμούς, ενώ το επόμενο χωριό που θα μπορέσει να συνδεθεί, θα είναι οι Καμάρες.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ΄΄είμαστε στην ευχάριστη θέση να καταστήσουμε γνωστό στους κατοίκους του οικισμού Αβύθου και της παραλίας Άκολης, ότι μπορούν να συνδεθούν με το αποχετευτικό. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική, όχι μόνο για τους οικισμούς της Κοινότητάς μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς πρόκειται για ένα έργο υψίστης περιβαλλοντικής σημασίας που δημιουργεί τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Όσον αφορά την Κοινότητά μας, είναι σημαντικό που ο παραλιακός οικισμός μπαίνει πρώτος στο σύστημα της αποχέτευσης, κάτι που είναι φυσικό από τη στιγμή που ξεκίνησαν από εδώ τα έργα, καθώς απαλλασσόμαστε μία ώρα νωρίτερα, από τις παλιές αποχετεύσεις που γεμίζουν κάθε τρεις και λίγο και δημιουργούν προβλήματα΄΄. Και πρόσθεσε: ΄΄Το περιμέναμε εδώ και χρόνια, ο αγωγός έφτασε στα σπίτια μας, από εκεί και πέρα ο καθένας θα επιλέξει πότε θα συνδεθεί, πλην όμως αργά ή γρήγορα θα πρέπει να γίνει από όλους. Το βέβαιο είναι ότι πλέον, με το ενιαίο δίκτυο, ο δήμος εισέρχεται σε άλλο επίπεδο και δημιουργούνται έτσι υποδομές για βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και του περιβάλλοντος΄΄.

Δυνατότητα σύνδεσης για 500 νοικοκυριά

Ως προς το κόστος σύνδεσης, ανέρχεται σε 360 ευρώ ανά σύνδεση, χρήματα που εκτός από εφάπαξ, υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν και σε μηνιαίες δόσεις. ΄΄Πράγματι, η Άβυθος είναι η πρώτη από τους οικισμούς της εν εξελίξει εργολαβίας, που μπορεί να συνδεθεί με τον κεντρικό συλλεκτήριο αγωγό. Απ’ όσο γνωρίζουμε και από τα ρολόγια ύδρευσης, έχει περί τα 500 σπίτια και επιχειρήσεις΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος. Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Σαν ΔΕΥΑΑ προχωρήσαμε σε δοκιμές στα αντλιοστάσια της Συμπολιτείας και χρειάστηκε να επισκευάσουμε τα δύο από τα τρία. Κάθε αντλιοστάσιο έχει τρία ξεχωριστά μοτέρ, κάποια από τα οποία, εξαιτίας της αχρησίας αυτού του διαστήματος, χρειάζονταν παρέμβαση. Διαθέσαμε έτσι το ποσό των 12.000 ευρώ και αφού έγιναν οι απαιτούμενες επισκευές, είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε στις συνδέσεις΄΄.

Ως προς τη διαδικασία, ο κ. Ντίνος είπε πως η ΔΕΥΑΑ έχει δημιουργήσει ήδη γραφείο αποχέτευσης, στο οποίο μπορούν να απευθύνονται οι κάτοικοι της Αβύθου και να υποβάλλουν αίτηση σύνδεσης, καταβάλλοντας το αντίτιμο ή προχωρώντας σε διακανονισμό δόσεων ενώ, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η σύνδεση θα γίνεται άμεσα.

Προχωρά το έργο και σε άλλους οικισμούς

Αναφορικά με το πώς προχωρούν τα έργα στους υπόλοιπους οικισμούς, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ είπε πως ΄΄υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, ωστόσο τα έργα προχωρούν. Ο επόμενος οικισμός που θα συνδεθεί είναι οι Καμάρες, εκεί όπου τα έργα έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% περίπου. Συγχρόνως, τα συνεργεία προχωρούν σε Λόγγο και Ακράτα΄΄. ΄΄Είναι δεδομένο ότι πρόκειται για έργο πνοής που αναβαθμίζει την περιοχή μας και αντιμετωπιστεί ριζικά το πρόβλημα της ρύπανσης του υπόγειου, ακταίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος του παραλιακού μετώπου του δήμου Αιγιαλείας. Επίσης, χιλιάδες οικογένειες της περιοχής θα εξοικονομήσουν χρήματα που ως τώρα δαπανούν για τη μεταφορά των λυμάτων με βυτιοφόρα΄΄, κατέληξε ο κ. Ντίνος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr