background img
banner
banner

Ομάδα για μονογονείς

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΣ

Έναρξη ομάδας για γονείς που για οποιονδήποτε λόγο μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους, από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Καλλίπολις. Οι ομάδες για μονογονείς σχεδιάστηκαν έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση των γονέων που λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουν, αντιμετωπίζουν επιπλέον προκλήσεις στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Η ομάδα θα πραγματοποιήσει έναν κύκλο 8 δια ζώσης εβδομαδιαίων συναντήσεων και θα γίνεται κάθε Τετάρτη από 15 Φεβρουαρίου  έως και 5 Απριλίου.

Ορισμένα από τα θέματα που θα διαπραγματευτεί η ομάδα με βιωματικό τρόπο (δηλαδή μέσα από συζήτηση,  μελέτη περιπτώσεων, ασκήσεις κ.ά.) αφορούν τις ανάγκες και τα συναισθήματα των παιδιών αλλά και την ενίσχυση δεξιοτήτων επικοινωνίας, αναγνώρισης συναισθημάτων, οριοθέτησης και αυτοεκτίμησης των γονέων. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 35, 1ος όροφος) και οι ώρες θα είναι 17:30 έως 20:00.  Η συμμετοχή στην ομάδα είναι δωρεάν, αλλά επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής τηλεφωνικά ή μέσω της ιστοσελίδας του Κέντρου Πρόληψης.

Παράλληλα στο Καλλίπολις το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις δυο ομάδων για γονείς παιδιών προσχολικής – σχολικής ηλικίας και για γονείς εφήβων. Οι συνολικά 50 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία μέσα από πρακτικά παραδείγματα και συζήτηση στην ομάδα να αναγνωρίσουν τα δυνατά σημεία αλλά και αυτά που χρειάζονται βελτίωση στον γονεϊκό τους ρόλο, να εκπαιδευτούν στις ανάγκες των παιδιών τους ανά στάδιο ανάπτυξης, να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένειά τους, να ενισχυθούν σε νέους τρόπους οριοθέτησης των παιδιών τους και να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με την πρόληψη της εξάρτησης από ουσίες και συμπεριφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στην ομάδα μονογονέων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 (υπεύθυνη: κ. Θωμαΐς Σταύρου – Κοινωνική Λειτουργός) ή στο email: [email protected], στην ιστοσελίδα: https://kpachaia.gr/ και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr