background img
banner
banner

Πίτα με ευχές και προβληματισμούς στο Επιμελητήριο

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με αιγιώτικη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Αχαΐας καθώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, στην αίθουσα εκδηλώσεών του, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Eπίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων αλλά και των παραγωγικών τάξεων του νομού για ανταλλαγή ευχών και αναφορά στους στόχους για τη νέα χρονιά.
Στην ομιλία του, ο υπουργός έκανε λόγο για ανάπτυξη, μείωση ανεργίας και σταθερά δημοσιονομικά. «Η Ελλάδα έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη στην οικονομική και ενεργειακή κρίση και παρ’ όλα αυτά έχουμε ανάπτυξη» υπογράμμισε.

Επίσης προέβλεψε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης και ιστορικό ρεκόρ εξαγωγών και επενδύσεων το 2023 καθώς και τριπλάσιο βαθμό οικονομικής μεγέθυνσης το 2024.
Χαρακτήρισε την Ελλάδα «πρωταθλήτρια στις επενδύσεις» και επεσήμανε πως «από του χρόνου επιστρέφουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα». Επίσης χαρακτήρισε “ορθά και κοινωνικά δίκαια τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση επισημαίνοντας πως «η σωστή οικονομική πολιτική είναι να βοηθήσεις κατευθείαν τον καταναλωτή αυτόν που έχει περισσότερη ανάγκη».

Για να μην έχουμε νέα στρατιά «κόκκινων» δανείων

Εκτός από τον κ. Σταϊκούρα μίλησαν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης, ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας ο οποίος, στο περιθώριο της εκδήλωσης, μετέφερε στον υπουργό το αίτημα που του είχε διατυπωθεί από τον επικεφαλής της Παναιγιάλειας Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης και α΄ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αρίστο Τηλιγάδη, αναφορικά με τη ρύθμιση όχι μόνο των «κόκκινων» δανείων αλλά και αυτά που βαραίνουν κι άλλους υπόχρεους. Του μετέφερε δε την εκτίμηση ότι πολλές επιχειρήσεις της περιοχής βρίσκονται στο… όριο και απαιτείται η λήψη μέτρων ούτως ώστε να μην έχουμε σε λίγο καιρό και νέα… στρατιά «κόκκινων» δανείων με σοβαρές επιπτώσεις στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι της περιοχής.

΄΄Μεταφέρθηκε το αίτημά μας και θέλω να πιστεύω ότι θα ληφθεί υπόψη, αφού υπήρξε μία σχετική αναγνώριση. Τουλάχιστον φαίνεται πως εισακούεται η επιχειρηματική κοινότητα και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει σχετική μέριμνα΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο κ. Τηλιγάδης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr