background img
banner
banner

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου Αιγιαλείας και Περιφέρειας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗ Δ.Ε. ΕΡΙΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ 2021

Η στιγμή «επούλωσης των πληγών» που άνοιξε στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Ερινεού, η καταστροφική πυρκαγιά της 1ης Αυγούστου 2021, φαίνεται πως φτάνει, καθώς οι διαδικασίες για την επιλογή της τεχνικής εταιρείας που θα κατασκευάσει το έργο, έχουν ήδη δρομολογηθεί. Το έργο είναι προϋπολογισμού 161.434,71€ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου της Ακονιάς, ικανοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και δημιουργώντας τις συνθήκες ασφαλείας που… έλλειπαν πριν από ενάμιση χρόνο, όταν η περιοχή «δοκιμάστηκε» σκληρά…

Υπενθυμίζεται ότι έχει από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει δοθεί παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία τελεί το σημείο αυτό του δήμου και η οποία θα ισχύσει έως και την 1η Φεβρουαρίου 2023, καθώς εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι κήρυξης και το έργο της διαχείρισης των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 31-07-2021 δεν έχει ολοκληρωθεί. Θεωρείται δε επείγουσα ανάγκη η αποκατάσταση των βλαβών του οδικού δικτύου της κοινότητας Ζήριας.

Περιλαμβάνει τη διάνοιξη του δρόμου Ακονιάς – Λαμπιρίου

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ερινεού Γιώργος Ντίνος, ΄΄έχουμε δρομολογήσει τις διαδικασίες, προχώρησαν οι πράξεις αναλογισμού και βρισκόμαστε στο στάδιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς ο δήμος Αιγιαλείας χρηματοδοτεί το έργο μέσω του εξασφαλισμένου κονδυλίου και η Περιφέρεια εκτελεί΄΄.

Και προσθέτει: ΄΄Το έργο περιλαμβάνει αποκατάσταση του δικτύου της κοινότητας Ζήριας, εκεί όπου είχαν προκληθεί σοβαρές ζημιές στις υποδομές με τη φωτιά του 2021, αλλά και τη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου της Ακονιάς΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω σημείο κι όταν η φωτιά τον Αύγουστο του 2021 είχε φτάσει στην παραλία, τα πυροσβεστικά οχήματα δεν μπορούσαν να περάσουν, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή λουομένων και κατοίκων, οι οποίοι είχαν βρει διέξοδο στη θάλασσα…

Ήδη, η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έχει λάβει απόφαση για να προχωρήσει τη διαδικασία και το έργο θα «τρέξει» άμεσα, δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.
Ως προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 120 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr