background img
banner
banner

Πρόβλεψη για αποκατάσταση του οδοστρώματος σε Κορίνθου και Κλεισούρας

ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ – ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβεβαιώσεις για την αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος που έχουν προκληθεί από το έργο αποχέτευσης της οδού Κορίνθου, έδωσαν οι υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Είχε προηγηθεί η μεταφορά των παραπόνων πολιτών από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, ζητώντας γρήγορη… επούλωση των πληγών.

Πλην όμως, το έργο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και εκ μέρους της ΔΕΥΑΑ έχει ζητηθεί ολική αποκατάσταση. Ειδικά δε για την οδό Κλεισούρας, έχουν διατυπωθεί πολλά παράπονα από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, με την επάνοδο των μαθητών στα σχολεία, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάζει η οδός, μετά και το σκάψιμο για τον αγωγό της αποχέτευσης.

Το σημείο που έγινε η τομή έχει αποκατασταθεί, ωστόσο ο δρόμος παραμένει με σκαμπανεβάσματα και το «βάρος» της βροχής φέρνει στην… επιφάνεια παλιά προβλήματα, με τη λάσπη να ξανακάνει την εμφάνισή της. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΄΄στην οδό Κλεισούρας η κατάσταση είναι απελπιστική. Μόλις βρέξει η οδός «πνίγεται» στη λάσπη και μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να φτάσουν στο 1ο Λύκειο και πηγαίνουν γύρω – γύρω. Επίσης, περνάει κόσμος και για το ΙΚΑ και αργά ή γρήγορα και για το ΕΚΑΜΕ. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό΄΄.

Επίσης, παράπονα εκφράστηκαν και για τον εργολάβο που θα αποκαθιστά το οδόστρωμα όπου επιχειρεί, όπως ήταν πριν, αλλά, όπως τονίστηκε, με προχειρότητα, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί «σαμαράκια», δυσκολεύοντας τα οχήματα και εγκυμονώντας κινδύνους.

Γ. Ντίνος: ΄΄Τα προβλήματα θα επιλυθούν΄΄

Στην τοποθέτησή του, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, σημείωσε: ΄΄Υπάρχουν δυσλειτουργίες όντως, τις έχουμε ήδη εντοπίσει, δεσμεύομαι, μαζί με τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, ότι όλα τα προβλήματα που υπάρχουν και τα έχουμε διαπιστώσει, θα επιλυθούν πολύ γρήγορα και θα αποκατασταθούν, γιατί πραγματικά η οδός Κορίνθου είναι παρουσιάζει προβλήματα, όχι μόνο από το έργο της αποχέτευσης αλλά και από τα προηγούμενα. Έχουμε ζητήσει από τον εργολάβο να διορθώσει όλα όσα μας έχουν αναφερθεί και τα έχουμε δει κι εμείς οι ίδιοι κατά τις επισκέψεις μας. Δεν αφήνουμε τίποτα σε εκκρεμότητα, διότι λειτουργούμε πάντα προς όφελος των δημοτών. Αυτή είναι η δουλειά μας κι αυτό πρέπει να πράττουμε καθημερινά΄΄.

Ως προς την οδό Κλεισούρας, ο κ. Ντίνος, είπε: ΄΄Είμαστε σε διαπραγματεύσεις να αποκατασταθεί στο σύνολό του, να εγκατασταθεί δηλαδή νέος τάπητας σε όλο το μήκος και πλάτος του, ώστε να μην υπάρχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι άνθρωποι που διασχίζουν την οδό, διότι γνωρίζουμε ότι το κακό οδόστρωμα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Είμαστε στη φάση λήψης προσφορών ώστε να αποκατασταθεί ο δρόμος. Εκτελείται ένα μεγάλο έργο και πρέπει να υπάρξει λίγη ακόμη υπομονή. Τα προβλήματα που προκαλούνται στην επιφάνεια, θα αποκατασταθούν΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr