background img
banner
banner

Ρίψη πίσσας μέχρι να πέσει τσιμέντο

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΦΤΕΡΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

Το πρόβλημα οικογένειας που διαμένει στη Φτέρη, τα μέλη της οποίας δεν έχουν πρόσβαση στο σπίτι τους λόγω ακαταλληλότητας δρόμου, έθεσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, τονίζοντας τη σοβαρότητά του και το γεγονός ότι δεν έχει υπάρχει η απαιτούμενη μέριμνα από τη δημοτική αρχή. Απαντώντας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Χριστόπουλος, είπε πως άμεσα θα πέσει πίσσα μέχρι οι συνθήκες να επιτρέψουν τη ρίψη τσιμέντου.

Πρόκειται για το θέμα που είχε αναδειχθεί και μέσω του protionline.gr πριν από ένα περίπου μήνα, με την καταγγέλλουσα κάτοικο να κάνει λόγο για «ζήτημα ζωής και θανάτου» εξ αφορμής της μεταφοράς του γιου της στο νοσοκομείο σε επείγουσα κατάσταση και της αδυναμίας ασθενοφόρου και ταξί να πλησιάσουν το σπίτι που διαμένουν… Μάλιστα, αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του θέματος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος είχε επισκεφθεί το σημείο, μελετώντας λύσεις δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι το πιο απομακρυσμένο σπίτι στο πιο μακρινό σημείο της Φτέρης.

Απαντήσεις ζήτησε η Β. Ψυχράμη

Στην τοποθέτησή της, επί του θέματος, στο Δημοτικό Συμβούλιο, η κ. Ψυχράμη, ζήτησε ενημέρωση για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει, τονίζοντας: ΄΄Έχουμε γίνει αναγνώστες ενός πολύ σοβαρού θέματος που προέκυψε στη Φτέρη. Διαβάσαμε τη σχετική καταγγελία πολίτη. Έχει έναν άρρωστο άντρα και ένα παιδί σε ευπαθή ομάδα, το πήγε στο νοσοκομείο και τη νύχτα που επέστρεψαν, το ταξί τους άφησε σε απόσταση 500 μέτρων από το σπίτι και σε ανηφορικό δρόμο που είναι απροσπέλαστος. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο του χωριού και μου το επιβεβαίωσε. Έχω κάνει αιτήματα, έχω στείλει τεχνικό πρόγραμμα, έχω ζητήσει να γίνει ο δρόμος, αλλά τίποτα…΄΄. Και πρόσθεσε κατηγορώντας τον δήμαρχο: ΄΄Το «εμείς» του δημάρχου είναι μόνο στις τοπικές κοινότητες που οι πρόεδροι του έχουν δηλώσει υποταγή; Είναι λυπηρό να φτιάχνουμε δρόμους μόνο εκεί. Πήγε ο κ. Χριστόπουλος και το είδε; Τι έκανε όμως;΄΄.

Σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της κοινότητας ο αντιδήμαρχος

Απαντώντας της, ο κ. Χριστόπουλος είπε: ΄΄Όντως, μόλις δημοσιοποιήθηκε το γεγονός, επισκέφθηκα την περιοχή μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας και είδαμε τον δρόμο. Έχουμε συμφωνήσει με τον πρόεδρο να κάνουμε μία πρόχειρη αποκατάσταση τώρα με σακουλάκια πίσσας και όταν το επιτρέψει ο καιρός θα προχωρήσουμε στη ρίψη τσιμέντου. Πρέπει να πούμε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος βρίσκεται σε μία περιοχή που είναι το υψηλότερο σημείο της Φτέρης΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr