background img
banner
banner

Σε ανοδική πορεία το 2022 το άθλημα της κολύμβησης στην Αιγιάλεια

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Το 2022 ήταν μία χρονιά που σηματοδοτεί μία νέα εποχή στο άθλημα της κολύμβησης στην Αιγιάλεια με τους δύο ομίλους της πόλης να διακρίνονται σε αγώνες και να υπόσχονται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο άμεσο μέλλον. Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του κολυμβητηρίου άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα από τους μικρούς κολυμβητές/τριες του Κολυμβητικού Ομίλου Αιγιάλειας και της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου που καλλιεργούν το άθλημα στην περιοχή μας δείχνοντας… τον δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη.

13 μετάλλια ο ΚΟΑ στο περιφερειακό πρωτάθλημα

Το 2022 έγινε στην Ιτέα και το Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης, το Παμπεριφερειακό πρωτάθλημα Κολύμβησης συλλόγων με 300 κολυμβητές/τριες σε170 αγωνιστικές Κατηγορίες & 130 Προαγωνιστικά. Για πρώτη φορά έλαβε μέρος και ο Κολυμβητικός Όμιλος Αιγιάλειας που αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή των αγώνων. Ο όμιλος κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια (!), αριθμός εντυπωσιακός για έναν σύλλογο που μετράει λίγα χρόνια ζωής δείχνοντας ότι γίνεται καταπληκτική δουλειά από την προπονητική ομάδα που αποτελούν η Αθηνά Κωνσταντινίδου και ο Στρατής Προδρομάκης. Η Ιωάννα Ντούρου στην κατηγορία κοριτσιών 10 ετών κατέκτησε δύο χρυσά σε 50μ. ελεύθερο και 50μ. ύπτιο και ένα αργυρό στα 100μ. ελεύθερο. Η Ειρήνη Μαρκορά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. μικτή ατομική. Ο Νίκος Ευσταθίου ήταν ο “χρυσός” νικητής στην κατηγορία Παμπαίδων. Ο Κωνσταντίνος Μπιναρδόπουλος στην κατηγορία Παίδων κατέκτησε τρία μετάλλια. Δύο αργυρά στα 50μ. ελεύθερο και στα 50μ. πεταλούδα και ένα χάλκινο στα 100μ. μικτή ατομική. Τρία μετάλλια και για τον Δημήτρη Τσιάρα στην κατηγορία Παμπαίδων. Αργυρό στα 50μ. πεταλούδα και χάλκινα σε 50 και 100μ. ελεύθερο. Ο Χαράλαμπος Προδρομάκης στην κατηγορία Παμπαίδων κατέκτησε το χάλκινο στα 50μ. ύπτιο και η Ευγενία Μπιναρδοπούλου (κορίτσια 12 ετών) το χάλκινο στα 100μ. ελεύθερο.

Χρήστος Σπηλιωτόπουλος: “Το 2022 ήταν μία χρονιά ορόσημο”

Ο Χρήστος Σπηλιωτόπουλος είναι ο υπεύθυνος του ΝΠΔΔ για το κολυμβητήριο, μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ο.Α. και από τους πρωτεργάτες της λειτουργίας του ανοιχτού κολυμβητηρίου στο Αίγιο. Σίγουρα έχει έναν λόγο παραπάνω να αισθάνεται υπερήφανος για τη μεγάλη επιτυχία του Ομίλου σε αυτούς τους αγώνες, καθώς, όπως τόνισε στις δηλώσεις του στην , η προσπάθεια που ξεκίνησε το 2018 άρχισε να αποδίδει καρπούς με την κατάκτηση των πρώτων μεταλλίων σε πανελλήνιο επίπεδο. “13 μετάλλια είναι πολύ μεγάλος αριθμός μεταλλίων για έναν όμιλο που μετράει μόλις τέσσερα χρόνια ζωής. Η επιτυχία οφείλεται στην λειτουργία του κολυμβητηρίου και δικαιώνει όλους όσοι πίστεψαν και μόχθησαν για να πάρει “σάρκα και οστά” το όραμα. Και φυσικά χάρη στη σκληρή δουλειά όλο αυτό το διάστημα” τονίζει ο κ. Σπηλιωτόπουλος που χαρακτηρίζει το 2022 ως χρονιά ορόσημο για τον ΚΟΑ, συμπληρώνοντας: “Η προσπάθεια αυτή σιγά σιγά αγκαλιάστηκε από τους γονείς, τα παιδιά και την τοπική κοινωνία και φτάσαμε σήμερα να αθλούνται 400 άτομα στο κολυμβητήριο. Αριθμός εξωπραγματικός”.

Ημερίδα για τη συμπλήρωση 4 χρόνων λειτουργίας

Τη χρονιά που έφυγε συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που το Ανοιχτό Κολυμβητήριο Αιγίου άνοιξε επίσημα τις “πύλες” του και φέτος παίρνει “σάρκα και οστά” ο στόχος που τέθηκε εξ΄ αρχής και αφορά τη χρονική διάρκεια της λειτουργίας του. Ξεκίνησε δειλά δειλά να λειτουργεί για τρεις μήνες, η διάρκεια αυξήθηκε σταδιακά στους έξι και έφτασε η στιγμή που θα παραμείνει ανοιχτό καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με αφορμή λοιπόν αυτό το σημαντικό γεγονός, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Κολυμβητικός Όμιλος Αιγιάλειας πραγματοποίησε κολυμβητική ημερίδα σηματοδοτώντας την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Παράλληλα, η εκδήλωση έγινε με αφορμή και τη λήξη της θερινής κολυμβητικής σεζόν, μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα όπου επικράτησαν η χαρά και το κέφι των παιδιών αλλά και οι αγωνιστικές τους επιδόσεις, που πλέον είναι σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Η γιορτή κολύμβησης από τη Φιλαθλητική Λέσχη

Στα πλαίσια των καθιερωμένων ετήσιων αθλητικών εκδηλώσεων του τμήματος κολύμβησης της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2022, στο δημοτικό κολυμβητήριο Αιγίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 5η Γιορτή Κολύμβησης. Όλα τα παιδιά του τμήματος κολύμβησης και υδατοσφαίρισης, συμμετείχαν σε αγωνίσματα, έπαιξαν παιχνίδια και σκυταλοδρομίες και έλαβαν όλοι αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους. Ήταν μία πολύ όμορφη καλοκαιρινή εκδήλωση που έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά αλλά και στους γονείς, που χειροκρότησαν τις προσπάθειές τους και απαθανάτισαν με τα κινητά τους τις μοναδικές στιγμές των “βλασταριών” τους.

Συμμετοχή στο κύπελλο Χριστουγέννων

Με 600 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» το Κύπελλο Χριστουγέννων που διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά η ΝΕΠ. Στους αγώνες, που αποτελούν θεσμό για την κολύμβηση και εντάσσονται χρόνια τώρα στο επίσημο καλεντάρι της ΚΟΕ, μετείχαν 350 κολυμβητές και κολυμβήτριες από την Αγωνιστική κατηγορία και 350 από την Προαγωνιστική. Ανάμεσά τους και η 10χρονη, Τίντα Δέσποινα, αθλήτρια της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου, στα 50μ. Πρόσθιο που κατάφερε να πάρει την 5η θέση στην σειρά της. Οι ομάδες που πήραν μέρος ήταν 60 (ο αριθμός είναι μεγάλος με δεδομένο ότι το ίδιο διάστημα γίνονται αντίστοιχοι αγώνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο) και προέρχονταν εκτός από την Περιφέρεια Πελοποννήσου της ΚΟΕ και από τα Γιάννενα, τη Χαλκίδα και άλλες πόλεις της χώρας.

Και τμήμα υδατοσφαίρισης από την Φ.Λ.Α.

Ο αθλητισμός της Αιγιάλειας διαθέτει από πέρυσι για πρώτη φορά και ομάδα υδατοσφαίρισης (water polo), μετά την ίδρυση του τμήματος από τη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου. Τα τμήματα που λειτουργούν αφορούν Αγόρια και Κορίτσια από την ηλικία των 10 ετών και άνω και προπονητής του νεοσύστατου τμήματος ανέλαβε ο γνωστός προπονητής Παναγιώτης Χριστοφής. Κατάγεται από την Πάτρα, είναι διπλωματούχος προπονητής υδατοσφαίρισης από την Γ.Γ. Αθλητισμού και έχει μεγάλη εμπειρία στο άθλημα της υδατοσφαίρισης ως αθλητής αλλά και τα τελευταία χρόνια ως προπονητής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr