background img
banner
banner

Το «σήριαλ» έκλεισε με απόρριψη

ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Για ακόμη μία συνεδρίαση, απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, το θέμα του δημοτικού ακινήτου της Κοινότητας Αγίας Βαρβάρας Δ.Ε. Ακράτας. Αυτή τη φορά, το Σώμα εξέτασε το αίτημα της μισθώτριας για παραμονή της μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία για τον νέο μισθωτή, ωστόσο και αυτό το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων. Το ζήτημα, εκτός από το ότι αφορά μία κοινότητα, πήρε, όπως φάνηκε και από τον χρόνο συζήτησής του και στις δύο συνεδριάσεις, διαστάσεις, με τη μεν δημοτική αρχή να στηρίζει και στις δύο περιπτώσεις τα αιτήματα της μισθώτριας, δηλαδή και για παράταση της μίσθωσης που έληγε στις 26 Δεκεμβρίου 2022 και για προσωρινή παραμονή μέχρι να γίνει ο νέος διαγωνισμός, τη δε αντιπολίτευση να στηρίζει την εισήγηση του προέδρου της κοινότητας για παύση συνεργασίας, εκφράζοντας επιφυλάξεις και για το εάν η μισθώτρια θα έχει περαιτέρω αξιώσεις εάν της δοθεί το «πράσινο φως» για παραμονή. Η εισήγηση του προέδρου της Κοινότητας Θανάση Ξυγκά ζητούσε τη δημοπράτηση εκμίσθωσης δεδομένου ότι το εν λόγω ακίνητο είναι η μόνη τουριστική επιχείρηση στην Αγ. Βαρβάρα και η μόνη που δύναται να εξυπηρετήσει κατοίκους και επισκέπτες και ζητούσε άμεσες ενέργειες προκειμένου να εκμισθωθεί εκ νέου από τη στιγμή που έχει λήξει η σύμβαση από τις 26 Δεκεμβρίου.

Θετική η εισήγηση της δημοτικής αρχής

Υπήρξαν ωστόσο εισηγήσεις τόσο του αντιδημάρχου Ακίνητης Δημοτικής Περιουσίας Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου όσο και του νομικού συμβούλου ντου δήμου, Παναγιώτη Κουρή που συμφωνούσαν για παραμονή, με τον αντιδήμαρχο να διευκρινίζει πως ΄΄δεν μιλάμε για παράταση της μίσθωσης΄΄ και ότι ΄΄επειδή από το χωριό έθεσαν θέμα ότι είναι το μοναδικό καφενείο, μέχρι να ολοκληρωθεί η δημοπρασία για την οποία ήδη έχουμε κινήσει τις διαδικασίες, για το μεσοδιάστημα θεωρήσαμε ότι δεν πρέπει να κλείσει το καφενείο. Έτσι εισηγούμαστε για δύο – τρεις μήνες μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός να λειτουργήσει από την απερχόμενη μισθώτρια, καταβάλλοντας το μίσθωμα΄΄.

Έβαλε δε ως εύλογο χρόνο παράδοσης της χρήσης μέχρι 30 Απριλίου, τονίζοντας πως ΄΄δεν υπάρχει κάτι που να νομιμοποιεί περαιτέρω αξιώσεις’’.
Η επιφύλαξη δημοτικών συμβούλων ήταν για το κατά πόσο η μισθώτρια θα βγει από τον χώρο και δεδομένου ότι οι υπηρεσίες αργούν τις διαδικασίες.
Αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις Γούτου και Ψυχράμη καθώς και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, πλην της Γ. Γκρέμου που ψήφισε θετικά και της Μ. Μαρίας Ιατροπούλου.
Θετικά ψήφισαν οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής, «παρών» ψήφισε η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. και η Α. Κουρή.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr