background img
banner
banner

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: Στη Βουλή νέα παράταση της παραχώρησης των κοινοχρήστων χώρων

Η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε Αναφορά προς τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, σχετικά με την επέκταση της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων προς τις επιχειρήσεις εστίασης το 2023.

Η κ. Αλεξοπούλου με την Αναφορά αυτή, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό, να εξετάσει τη δυνατότητα εκ νέου παράτασης από τους δήμους, της ατελούς παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης για την αντιμετώπιση της υπερχρέωσης που αντιμετωπίζει μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης, ζητά να εξεταστεί η επαναφορά της ρύθμισης για τις οφειλές προς τους δήμους.

Σημειώνεται ότι με νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης επεκτάθηκε η ατελώς παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων, ένα μέτρο που βοήθησε τον Κλάδο τόσο κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας, αλλά και στη συνέχεια, βοηθώντας τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Η βουλευτής Αχαΐας είχε καταθέσει Αναφορά στις 16/9/2022 με την οποία ζητούσε και πάλι την παράταση της παραχώρησης κοινοχρήστων χώρων. Στις 30/9/2022 η Βουλή αποφάσισε την παράταση μέχρι τις 15/1/2023.

Βάσει της επιστολής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ), οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μεγάλη αύξηση του κόστους λειτουργίας λόγω της ενεργειακής κρίσης και την άνοδο των τιμών των πρώτων υλών.

Η Αχαιή βουλευτής, μετά την κατάθεση της Αναφοράς, δήλωσε ότι ο κλάδος της εστίασης έχει πληγεί από την υγειονομική κρίση και η επιστροφή στην κανονικότητα συνέπεσε με την ενεργειακή κρίση, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να κληθούν να επωμιστούν δυσανάλογα βάρη λόγω της αύξησης του λειτουργικού κόστους. ΄΄Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με σειρά μέτρων έχει στηρίξει τις επιχειρήσεις αυτές για να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις πολλαπλές κρίσεις. Είναι σίγουρο ότι το αρμόδιο υπουργείο θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές με μεγάλη προσοχή και θα πράξει το καλύτερο για τα καταστήματα, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους΄΄, προσθέτει η κ. Αλεξοπούλου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr