background img
banner
banner

Συνάντηση Αλεξοπούλου – Βεσυρόπουλου για τη στέγαση των δασοκομάντος

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

Η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, προκειμένου να ασκήσει πίεση στις αρμόδιες υπηρεσίες για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη στέγαση της 6ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (6η ΕΜΟΔΕ). Η κ. Αλεξοπούλου τόνισε στον Υφυπουργό το πόσο σημαντικό είναι για την Αχαΐα και την προστασία των δασών και του φυσικού πλούτου της περιοχής, το γεγονός ότι μία εκ των έξι Ειδικών Μονάδων έχει την έδρα της σε αυτή.

Γι’ αυτούς τους λόγους, τόνισε πως, θα πρέπει να βρεθούν οι απαιτούμενες κτηριακές εγκαταστάσεις για την καλύτερη απόδοση της ειδικής αυτής ομάδας του Πυροσβεστικού Σώματος. Και πρόσθεσε: ΄΄Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε φροντίσει ώστε η προετοιμασία για την αντιπυρική προστασία πέρυσι να ξεκινήσει από πολύ νωρίς και να είναι διαρκής. Ήταν σημαντικό ότι είχαμε μια νέα δύναμη από 500 δασοκομάντος, που στελέχωσαν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων΄΄.

Η Αχαιή βουλευτής, μετά το πέρας της συνάντησης, δήλωσε ότι η Αχαΐα νοιώθει πιο ασφαλής που έχει την 6η ΕΜΟΔΕ και πρόσθεσε: ΄΄Η κλιματική αλλαγή είναι μία πραγματικότητα και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται συνεχώς ώστε η χώρα να είναι έτοιμη απέναντι στην απειλή των δασικών πυρκαγιών. Η παρουσία των δασοκομάντος στην Αχαΐα ενισχύει την προστασία της περιοχής από τον κίνδυνο καταστροφής του πολύτιμου φυσικού περιβάλλοντος΄΄. Τόνισε δε, ότι το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες για την εξεύρεση του κατάλληλου κτηρίου για την 6η ΕΜΟΔΕ.

Μονιμοποιούνται οι εργαζόμενοι του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι»

Με υπουργική τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα», επιλύεται το ζήτημα των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου από το γραφείο της κ. Αλεξοπούλου, ΄΄παρότι οι εν λόγω εργαζόμενοι κατέχουν ειδική εμπειρία, προσφέροντας υπηρεσίες στους ωφελούμενους πολίτες του προγράμματος διάρκειας άνω των 20 ετών, με συνεχείς και μη διακοπείσες συμβάσεις εργασίας, έμειναν εκτός των οριστικών πινάκων, μετά την προκήρυξη πλήρωσης των θέσεων βάσει της υπ’ αριθ. 1548/2022 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά τη διαδικασία πρόσληψης προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ.
Με τη νομοθετική ρύθμιση αποκαθίσταται η νομική και πραγματική κατάσταση, δεδομένου ότι οι θιγόμενοι μονιμοποιούνται σε 2.909 θέσεις τακτικού προσωπικού όλων των κατηγοριών των Δήμων της χώρας΄΄.

Τέλος, η βουλευτής Αχαΐας δήλωσε ότι ΄΄η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται εξ αρχής στο πλευρό των εργαζομένων με πράξεις. Με σεβασμό στην πολυετή προσφορά τους προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, σε κρίσιμες ειδικότητες και υπό αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, το αρμόδιο Υπουργείο έλυσε το ζήτημα των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο σπίτι»΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr