background img
banner
banner

Αιγιάλεια… όπως Σικάγο

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ – ΚΛΟΠΕΣ – ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ…

Ένα διαρκές κυνηγητό και μία πρωτοφανής «μάχη» για την πάταξη της παραβατικότητας χαρακτήρισαν το τριήμερο που προηγήθηκε, με συνθήκες και εικόνες… Σικάγο στην Αιγιάλεια. Διαρρήξεις με τη χρήση βαριοπούλας, άγρια καταδίωξη, ελιγμοί αυτοκινήτων και εμβολισμοί, συλλήψεις και διαρκής αναζήτηση όσων διαφεύγουν, είναι μη συνηθισμένες καταστάσεις για τα τοπικά δεδομένα. Φαίνεται όμως πως κάτι αλλάζει στους χειρισμούς αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, ώστε να «καθαρίσει» η περιοχή από τα παραβατικά στοιχεία…

Είναι εμφανές ότι πνέει πλέον άνεμος… εμπιστοσύνης και αύξησης του αισθήματος ασφαλείας, όσο οι υπηρεσίες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. βγαίνουν στον δρόμο και φτάνουν σε χρόνο μηδέν στον τόπο του εγκλήματος κι όσο το «στρατηγείο» της οδού Σολωμού συντονίζεται τόσο καλά, όπως στην περίπτωση του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Η διάρρηξη με βαριοπούλα του πρακτορείου ΟΠΑΠ

Την Παρασκευή στις τέσσερις τα ξημερώματα σημειώθηκε διάρρηξη στο πρακτορείο ΟΠΑΠ στην οδό Μητροπόλεως. Τρεις θρασύτατοι ληστές χτύπησαν ακαριαία. Φορούσαν μαύρες κουκούλες. Το όχημα σταμάτησε στο πλάι. Ο ένας εκ των τριών κρατούσε «τσίλιες». Οι δύο κουκουλοφόροι με τη χρήση βαριοπούλας έσπασαν τη τζαμαρία, αψηφώντας εάν είναι ορατοί, εάν ακούγονται κι εάν καταγράφονται από την κάμερα του καταστήματος. Κάτι που έγινε. Ο συναγερμός ξύπνησε τον ιδιοκτήτη στις 3.50π.μ. Ο Νίκος Μακρόπουλος αναφέρει στo protionline.gr: ΄΄Έφτασα μετά από λίγα λεπτά τρέχοντας στο μαγαζί μου. Η Ασφάλεια ήταν ήδη εκεί και οι κλέφτες είχαν εξαφανιστεί. Είχαν ξηλώσει το χρηματοκιβώτιο που είναι εγκατεστημένο στον τοίχο, όπως φάνηκε κι εκεί με τη χρήση βαριοπούλας. Όπως φάνηκε στο βιντεοληπτικό υλικό, μέσα σε τρία λεπτά είχαν φορτώσει το χρηματοκιβώτιο στο πορτ παγκάζ του Ι.Χ. Μέσα υπήρχαν 7.000 ευρώ σε μετρητά και «ξυστό» αξίας 7.000 ευρώ. Αμέσως προχώρησα σε ακύρωση των δελτίων ώστε να μην προλάβουν να τα εξαργυρώσουν. Δεν γνωρίζω εάν πρόλαβα. Σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί σε τρεις μήνες που λήγουν, να καταβάλω το ποσό από την τσέπη μου. Οι άνθρωποι λειτούργησαν σαν επαγγελματίες. Δεν ξέρω πού βρίσκονται οι έρευνες της Ασφάλειας, θέλω να πιστεύω ότι θα εντοπιστούν΄΄.

Το γεγονός ότι γνώριζαν, επιβεβαιώνεται και από το βίντεο, με τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι ή γνώριζαν πού είναι το χρηματοκιβώτιο, ή είχαν δει μπαίνοντας και παίζοντας. Και προφανώς γι’ αυτό μπήκαν «οπλισμένοι» γιατί δεν θα μπορούσαν να ξεβιδώσουν το χρηματοκιβώτιο. Οι κινήσεις τους ήταν αστραπιαίες. Σχεδόν χειρουργικές.

Εντόπισαν κλεμμένο Ι.Χ. από την πρώτη ώρα

Αμέσως οι άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σε συνεννόηση με την αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας προχώρησαν σε ελέγχους για να εντοπίσουν μέσα στην πρώτη ώρα κιόλας, αυτοκίνητο στην περιοχή της Μυρτιάς το οποίο είχε κλαπεί λίγη ώρα πριν και ο κάτοχός του δεν είχε αντιλήφθηκαν καν ότι του εκλάπη. Έλαβαν δακτυλικά αποτυπώματα καθώς και σάρωση για έλεγχο DNA, τα αποτελέσματα της οποίας εστάλησαν για εξέταση ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα. Θεωρείται βέβαιο ωστόσο ότι θα βοηθήσουν στον εντοπισμό των δραστών.

Λόγω του συμβάντος και του σημείου που εγκαταλείφθηκε το όχημα, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Αχαΐας και την Γενική Διεύθυνση, με πρωτοβουλία του διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας Ιορδάνη Μαγειράκη, αποφασίστηκε να γίνει επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά.

Εμβολισμοί περιπολικών στην Άβυθο και συλλήψεις

Στην περιοχή της Μυρτιάς, όταν συντόνιζαν την επιχείρηση, δέχθηκαν πληροφορία ότι όχημα μάρκας Skoda κυκλοφορεί στην Άβυθο. Μάλιστα, είχε γίνει και καταγραφή της πινακίδας, η οποία διαπιστώθηκε πως δεν ήταν του εν λόγω αυτοκινήτου και ότι υπήρχε αναντιστοιχία. Ασφάλεια και ΟΠΚΕ έφτασαν στην Άβυθο μέσα σε λίγα λεπτά. Για να μπορέσουν να είναι πιο αποτελεσματικοί, χωρίστηκαν και οι μισοί πήγαν από την παλιά εθνική οδό και οι υπόλοιποι από τον παράδρομο στην τοποθεσία Φασουλαίικα. Εντόπισαν το όχημα στην οδό Παύλου Μελά που είναι η παράλληλη της οδού 25ης Μαρτίου. Ακολούθησε άγρια καταδίωξη. Οι δράστες που δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών, προσπάθησαν να εμβολίσουν το περιπολικό! Εκεί εκτυλίχθηκαν σκηνές τρόμου καθώς πολλές φορές έγιναν ελιγμοί μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

Μετά από λίγη ώρα, το Skoda ακινητοποιήθηκε. Συνελήφθησαν τρεις Ρομά, ενώ ο ένας ξέφυγε της σύλληψης, φεύγοντας πεζός. Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, για πλαστογραφία και για επικίνδυνη οδήγηση λόγω των ελιγμών. Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα ζευγάρι κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου, μια χρυσή αλυσίδα, δυο ρολόγια, ένα ψηφιακό δέκτη, μια τηλεόραση, ένα κινητό τηλέφωνο, (38) ευρώ, ένα σκούφο, ένα καπέλο, δυο ζευγάρια γάντια, δυο φορητούς πομποδέκτες, δυο κατσαβίδια, έγγραφα και προϊόντα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι τις τελευταίες περίπου είκοσι ημέρες, διέπραξαν συνολικά δεκαέξι κλοπές, σε οικίες, οχήματα καθώς και πινακίδες οχημάτων, σε περιοχές της Αιγιαλείας και της Κορινθίας, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, τρεις τραπεζικές κάρτες, τηλεόραση και έγγραφα,  συνολικής αξίας 7.000 ευρώ. Επισημαίνεται ότι μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους.

Το Σάββατο το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα όπου παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια στην οποία θα παρουσιαστούν αύριο Τρίτη, διότι οι πράξεις τους είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Εκεί θα αποφασιστεί η τύχη τους εάν δηλαδή θα προφυλακιστούν ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με μία τακτική διαδικασία. Επίσης από την Ασφάλεια Αιγιαλείας ταυτοποιήθηκε ο τέταρτος δράστης ο οποίος ωστόσο δεν εντοπίστηκε ως το βράδυ του Σαββάτου που έληγε το αυτόφωρο. Ως χθες δεν είχε εξακριβωθεί αν πρόκειται για τα ίδια άτομα που μπήκαν στο πρακτορείο ΟΠΑΠ τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ως ώρας δεν αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της διάρρηξης του πρακτορείου. Κατηγορούνται ωστόσο για 16 διακεκριμένες κλοπές σε οικίες και σε οχήματα τόσο στην Αιγιάλεια όσο και στην Κορινθία. Είναι δε σεσημασμένοι, με δράση σε πολλούς νομούς της Πελοποννήσου.

 

 

 

Σύλληψη στα Νιάματα

Το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου, μετά από κλοπή στο Ξυλόκαστρο συνελήφθη ο ένας εκ των δύο ανδρών που αναζητούνταν. Η σύλληψη έγινε από δυνάμεις της Ασφάλειας Αιγιαλείας, του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας και Ακράτας σε συντονισμένη επιχείρηση, στο Φαράγγι του Βουραϊκού κοντά στα Νιάματα.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου, όταν στην οδό Πούντας – Καλαβρύτων, ένα όχημα δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών στην Ολυμπία Οδό κοντά στην διασταύρωση της Πούντας. Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στο αυτοκίνητο μάρκας Seat, ο οδηγός του οποίου, αντί να σταματήσει, επιτάχυνε, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στις αρχές. Το Ι.Χ. έστριψε στην Πούντας – Καλαβρύτων και κατάφερε να φτάσει λίγο πριν το τούνελ κοντά στο Μέγα Σπήλαιο, όπου και επέλεξε να στρίψει σε χωματόδρομο, που οδηγεί στο φαράγγι του Βουραϊκού. Εκεί, οι δυο επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημά τους και εξαφανίστηκαν μέσα στο φαράγγι σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο.

Το εγκαταλελειμμένο όχημα, γεμάτο με κλοπιμαία, άμεσα κατασχέθηκε, ενώ στήθηκαν μπλόκα της Αστυνομίας Καλαβρύτων και στον οδικό άξονα Πούντας – Καλαβρύτων, αλλά και στην Ζαχλωρού – Δουμενά για τον εντοπισμό των δραστών. Μετά από πεζή καταδίωξη σε δύσβατη περιοχή, ο ένας συνελήφθη, ενώ συνεχίστηκε η αναζήτηση του δεύτερου μέλους της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για άτομα που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων σε περιοχές της Αχαΐας και της Κορινθίας.

Της υπόθεσης επιλαμβάνεται το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr