background img
banner
banner

Το Αίγιο… ξαναέζησε το ένδοξο ’21!

ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ Η ΒΡΑΔΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΕΠΤΑΚΟΣΙΟΥΣ ΑΝΑΒΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟ

Το βράδυ του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, το Αίγιο γύρισε πίσω στα 1821, με τους αναβιωτές, τα μέλη χορευτικών συλλόγων και τις φιλαρμονικές, να μεταφέρουν τους εκατοντάδες πολίτες που ξεχύθηκαν στους δρόμους, στις ηρωικές εκείνες ημέρες, που στη Βοστίτσα άναψε το πρώτο φως της ελεύθερης Ελλάδας! Μέλη Συλλόγων από όλη τη χώρα, βρέθηκαν στην περιοχή και παρέλασαν τιμώντας την επέτειο της Συνέλευσης, αναγνωρίζοντας έτσι την εθνική σπουδαιότητά της.

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 από το ύψος της οδού Ανδρέου Λόντου. Τα αγήματα, κατευθυνόμενα προς τα Ψηλά Αλώνια, διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως σε μία ατμόσφαιρα μυσταγωγίας. Η εκκίνηση έγινε από το άγημα του Συλλόγου «Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσας 1821», που ήταν αυτός που απηύθυνε και τα καλέσματα στους συλλόγων των αναβιωτών ανά την Ελλάδα. Περίπου 700 άτομα, με αυθεντικές φορεσιές, δημιούργησαν ένα μοναδικό κλίμα, φέροντας, εκτός από τις ενδυμασίες και τα άρματα και τη λεβεντιά των Ελλήνων του ’21! Σύλλογοι της Καλαμάτας, της Τρίπολης, της Μάνης, της Πάτρας, του Καρπενησίου αλλά και από πιο μακρινές περιοχές όπως η Καστοριά και τα Χανιά, έδειξαν πως η καρδιά των Ελλήνων χτυπά ακόμη με τον ίδιο ρυθμό… Ντουφεκιές ανά διαστήματα διατάρασσαν την ησυχία, σαν μία υπενθύμιση ότι η φλόγα παραμένει ακόμη αναμμένη και πως όσο οι Έλληνες είναι μονιασμένοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν… Συμμετείχαν ακόμη οι Φιλαρμονικές Αιγίου και κοινό τμήμα Ακράτας – Αιγείρας, το Μουσείο Ιστορίας και Λαογραφίας Λόγγου, καθώς επίσης και πολυάριθμα αγήματα με εντυπωσιακές στολές, από τον Χορευτικό Όμιλο και το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου. Όπως ήταν επόμενο, εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου, που έδωσε εντυπωσιακό «παρών» παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, αποδεικνύοντας πως η τοπική αυτή γιορτή όχι μόνο έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου, αλλά οι Αιγιαλείς επιθυμούν να συμμετέχουν έμπρακτα στις εκδηλώσεις και να γίνουν μέρος τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr