background img
banner
banner

Βήμα… πίσω από τη δημοτική αρχή για τον ηλεκτροφωτισμό

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

«Αν έχουμε σκουπίδια στους δρόμους, τι τον θέλουμε τον ηλεκτροφωτισμό; Σκοτάδια θέλουμε», σχολίασε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 24 Ιανουαρίου και μάλλον αυτό έλαβε υπόψη του ο δήμαρχος, κάνοντας… ένα βήμα πίσω και συμφωνώντας με την πρόταση της αντιπολίτευσης να εξετάσει πώς θα ματαιώσει τη σύμβαση για το έργο του ηλεκτροφωτισμού, ώστε με τη σύμφωνη ψήφο της αντιπολίτευσης να προχωρήσει σε ψήφιση τελών, προϋπολογισμού και δέσμευση κωδικού για μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων.

Η εξ αναβολής συνεδρίαση είχε ως θέμα την αναγκαιότητα λήψης απόφασης για την εγγραφή στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό δήμου Αιγιαλείας οικονομικού έτους 2023 της προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Ήλιδας για τη μεταφορά και εναπόθεση των απορριμμάτων, με χρονικό ορίζοντα ενός έτους. Η πρόταση της αντιπολίτευσης για ακύρωση της σύμβασης του ηλεκτροφωτισμού (που ως γνωστόν βρίσκεται για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής) δεδομένου ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρόταση δημοτικών τελών που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τελικώς φαίνεται πως γίνεται αποδεκτή από τη δημοτική αρχή. Η συνεδρίαση διεκόπη και μετά από διαβούλευση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αποφασίστηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 8.00 το πρωί, συνάντησή τους στο δημαρχείο με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, ούτως ώστε να αποσαφηνιστεί το πώς μπορεί να γίνει η ματαίωση. Αμέσως μετά, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δήλωσαν πως θα καταρτιστεί ο προϋπολογισμός, μέσω του οποίου μπορεί να υπάρξει πρόβλεψη για τα απορρίμματα.

Ειδικότερα, θα εξεταστεί εάν χρειάζεται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να ακυρωθεί η σύμβαση του ηλεκτροφωτισμού, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμφωνούν ότι αυτό μπορεί να γίνει και διά περιφοράς. Πάντως, κατά τη διαβούλευση στο τραπέζι του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος κάλεσε τους αρχηγούς να ψηφίσουν το θέμα των απορριμμάτων δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει το πρωί τις ενέργειες για ακύρωση του ηλεκτροφωτισμού, κάτι που ωστόσο δεν έγινε αποδεκτό.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr