background img
banner
banner

Θα… πατήσουν στα χνάρια του Ανδρέα Λόντου

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Ο 11ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Όλα είναι έτοιμα για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός του 11ου Ημιμαραθωνίου Αιγιαλείας που θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής 29 Ιανουαρίου. Οι συμμετέχοντες στον 11ο Ημιμαραθώνιο θα πατήσουν στα «χνάρια» του Ανδρέα Λόντου από το Διακοπτό έως τη Βοστίτσα όπου δόθηκε το έναυσμα για την εκκίνηση της Επανάστασης του 1821!

Ο «Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας» συνδιοργανώνεται από το σωματείο  Α.Σ «Αθηνόδωρος ο Αιγιεύς» και το Ν.Π.Δ.Δ του Δήμου Αιγιαλείας και εντάσσεται στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης του Αιγίου (Βοστίτσας) από τον τουρκικό ζυγό. Συμβολίζει όπως είναι γνωστό τη διαδρομή  του Ανδρέα Λόντου και των πολεμιστών του από το  Διακοπτό στο Αίγιο, κρατώντας ψηλά τη σημαία της επανάστασης.

Υπενθυμίζεται ότι η φετινή διοργάνωση μετά από απόφαση όλων των συνδιοργανωτών έχει και έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα αφού αφιερώνεται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το σπίτι του στο Αίγιο προσφέροντας απευθείας όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τους συμμετέχοντες αθλητές στο «Χαμόγελο».

Μια ξεχωριστή νότα στην όλη διοργάνωση θα δοθεί το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας (αύριο Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 5.30) όπου θα πραγματοποιηθεί στο Πολύκεντρο συνεδριακό κέντρο της Μυρτιάς η τελετή για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Σ. Αθηνόδωρος όπου θα βραβευτούν και πανελληνιονίκες σε μια όμορφη γιορτή στην οποία καλούνται φορείς του τόπου και εκπροσώπους σωματείων όλων των αθλημάτων και συμπολίτες να παραβρεθούν.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου θα μας τιμήσει με την παρουσία της η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα που αναμένεται να εξαγγείλει και την πραγματοποίηση μιας σπουδαίας διοργάνωσης στην πόλη του Αιγίου, αλλά και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Επιμέρους πληροφορίες για τον Ημιμαραθώνιο

Στην σελίδα του Ημιμαραθωνίου του Αθηνόδωρου είναι αναρτημένες οι φόρμες συμμετοχής που μπορούν να συμπληρώσουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα του Ημιμαραθωνίου και τον αγώνα των 5 χλμ. υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση της σχετικής φόρμας συμμετοχής, μέχρι την Παρασκευή 27.01.2023 εκτός αν έχει  συμπληρωθεί νωρίτερα το ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων στον αντίστοιχο αγώνα. Δε θα γίνει καμία εγγραφή στο χώρο της Γραμματείας την ημέρα του αγώνα για τους δυο αυτούς αγώνες (21,1χλμ και 5χλμ) .

Οι ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ είναι: •Ημιμαραθώνιος: 10.00π.μ. (αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 10.30` ωστόσο άλλαξε η ώρα), •Αγώνας 5 χλμ: 10.00π.μ. •Αγώνας  1,5 χλμ: 9:15π.μ.

Έχει τεθεί ως ανώτατο όριο συμμετοχής δρομέων: 1.για τον Ημιμαραθώνιο εξακόσιοι (600) δρομείς, 2.για τον Αγώνα των 5 χλμ. τριακόσιοι (400) δρομείς και 3.για τον αγώνα του 1,5χλμ διακόσιους (200) δρομείς.

Η διοργάνωση των αγώνων θα γίνει με την κάλυψη ασθενοφόρου, της Τροχαίας Αιγίου, καθώς και αρκετών εθελοντών (Παναιγιάλεια Λέσχη Μοτοσυκλέτας , μέλη του Σωματείου μας) που θα βρίσκονται ιδίως στις διασταυρώσεις της διαδρομής.

Αναχώρηση Αθλητών Ημιμαραθωνίου: Από την παραλιακή οδό (Ζωοδόχου Πηγής) του Αιγίου, μπροστά από το Τουριστικό Περίπτερο («πλάτανος Παυσανία») θα εκκινήσουν λεωφορεία των διοργανωτών με κατεύθυνση το χώρο της εκκίνησης από τις 08.30 π.μ. έως τις 09.00 π.μ.

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ (INTERNATIONAL MEASUREMENT CERTIFICATE). Τη μέτρησή της έκανε ο κ. Δούσης Γεώργιος, ο οποίος είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής Α´ Επιπέδου της World Athletics. Η μέτρηση έγινε με βάση τα πολύ αυστηρά διεθνή πρότυπα μέτρησης επίσημων διαδρομών, παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Περιγραφή διαδρομής

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη, εκτός από ένα μικρό τμήμα 300 μέτρων ομαλού χωματόδρομου και είναι επίπεδη με ελάχιστη υψομετρική διαφορά.

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου θα δοθεί στις 10.00π.μ. από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Διακοπτού  και οι δρομείς θα κατευθυνθούν  προς το Αίγιο περνώντας διαδοχικά από τις τοπικές Κοινότητες, (και ομώνυμα παραλιακά χωριά), Ζαχλωριτίκων, Ελαιώνα, Ροδιάς, Νικολαιΐκων, Ριζομύλου, Βαλιμητίκων, Τεμένης και Διγελιωτίκων. Θα συνεχίσουν  μέσω της οδού παραπλεύρως της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής μέχρι το ύψος των Σταφιδαλώνων, όπου και θα κατευθυνθούν  δεξιά προς την Αλυκόβρυση – αγροτικός χωματόδρομος 200 περίπου μέτρων,  και ακολουθώντας έπειτα  την παραλιακή οδό, θα καταλήξουν στο χώρο της ανάπλασης της παραλίας Αιγίου, όπου θα γίνει ο τερματισμός πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου, (12 Βρύσες – ιστορικός πλάτανος του Παυσανία).

Περιγραφή διαδρομής 5χλμ: Η διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ. είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του Αγώνα των 5 χλμ. θα δοθεί στις 10.00 π.μ. στο χώρο της Ανάπλασης πριν από το παλαιό Λιμάνι Αιγίου (12 Βρύσες). Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή, με κατεύθυνση προς την Αλυκή Αιγίου όπου και στο τέρμα Αλυκής θα πραγματοποιηθεί αναστροφή και με κατεύθυνση προς το Λιμάνι οι αθλητές θα επιστρέψουν για να τερματίσουν στο ίδιο σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν (Ανάπλαση – 12 βρύσες).

Περιγραφή διαδρομής 1,5χλμ : Η διαδρομή του αγώνα του 1,5 χλμ.  είναι επίσης  εξ ολοκλήρου ασφάλτινη και επίπεδη.

Η εκκίνηση του αγώνα του 1,5 χλμ. θα δοθεί στις 09:15 π.μ. επί της παραλιακής οδού, στο χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται στη δυτική πλευρά της λίμνης του υδροβιότοπου της Αλυκής.

Όλοι οι συμμετέχοντες μικροί αθλητές και αθλήτριες θα είναι συγκεντρωμένοι στο χώρο των εγγραφών (Ανάπλαση – 12 βρύσες), από όπου θα ξεκινήσουν έως τις 09.00π.μ., με τη συνοδεία των διοργανωτών, για να μεταβούν περπατώντας στο σημείο της εκκίνησης. Η διαδρομή θα είναι εξ ολοκλήρου παραλιακή με κατεύθυνση από τον υδροβιότοπο της Αλυκής προς την παραλία του Αιγίου και ο τερματισμός θα γίνει στις «12 βρύσες», κοινό σημείο τερματισμού για όλους τους αγώνες.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr