background img
banner
banner

«Κόντρα» για τις πάγιες προκαταβολές των προέδρων

ΓΙΑ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΝ. ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Το ζήτημα απόδοσης των πάγιων προκαταβολών των προέδρων ετέθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη, με τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Μαρινόπουλο να «χρεώνει» στον δήμαρχο μεροληπτική αντιμετώπιση και τον κ. Καλογερόπουλο να αποδίδει την όποια καθυστέρηση σε γραφειοκρατικούς λόγους.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινόπουλος έκανε γνωστό πως είχε υποβάλει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου προκειμένου να του γνωστοποιηθεί ποιοι πρόεδροι κοινοτήτων έχουν λάβει τη δεύτερη πάγια προκαταβολή. Όπως είπε, ΄΄μου γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία και από τους 73 προέδρους, μόνο οι 22 έχουν λάβει και μάλιστα το λυπηρό είναι ότι έχουν μείνει εκτός μεγάλες κοινότητες με περισσότερες ανάγκες, όπως είναι η Ακράτα, η Αιγείρα, τα Συλιβαινιώτικα, ο Ελαιώνας, το Ριζόμυλο, ενώ έχουν επιχορηγηθεί κοινότητες των 30 και 40 κατοίκων΄΄. Και πρόσθεσε ο κ. Μαρινόπουλος: ΄΄Δεν λέω να μην πάρουν οι μικρές κοινότητες. Όμως θέλω να γνωρίζω με ποια κριτήρια πήραν αυτοί οι 22 και δεν πήραν οι άλλοι 51΄΄.

Απαντώντας του, ο δήμαρχος επισήμανε: ΄΄Έχει σημασία να είμαστε συνεπείς σε αυτό που έχουμε ορκιστεί. Έχουμε χρέος να υπερασπιζόμαστε το συμφέρον και να έχουμε αποτέλεσμα. Σε ό,τι αφορά τις πάγιες, μέσα στις ευχέρειες που μου δίνει ο νόμος θα σας απαντήσω: Θεωρείτε ότι ο δήμαρχος ασχολείται με το πώς και ποιοι πρόεδροι κάνουν τα χαρτιά τους; Δεν έχετε καταλάβει, γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η λανθασμένη εντύπωση. Ο δήμαρχος δεν κάνει τη διεκπεραιωτή των τιμολογίων των προέδρων. Είμαι σίγουρος ότι είναι θέμα γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό, δεν είμαι τεχνοκράτης΄΄. Και κατέληξε: ΄΄Πάντως είναι βέβαιο ότι ο διάδρομος και τα σκαλιά του Δημαρχείου είναι καθαρά και δεν υπάρχουν πρόεδροι σε αναμονή, όπως συνέβαινε σε παλιότερες δημοτικές αρχές΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr