background img
banner
banner

Η «Μέλισσα» έκοψε την πίτα με… τρελό κέφι | ΦΩΤΟ

O ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΣΤΟ «ΛΙΟΠΕΤΡΟ»

Σε μία όμορφη και γεμάτη κέφι εκδήλωση που ικανοποίησε πλήρως φίλους και μέλη, ο “Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων Η Μέλισσα” πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου και λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στο εστιατόριο ¨Λιόπετρο¨. Μελισσιώτες – δημότες από κάθε σημείο της Αιγιάλειας, μέλη του συλλόγου, επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και πολλά μικρά παιδιά, απέδειξαν περίτρανα ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, το κέφι και η καλή διάθεση… περισσεύουν!

Μοιράστηκαν δώρα και ευχές, κρασί και… φιλοφρονήσεις

Οι δράσεις που διοργανώνει ο αεικίνητος σύλλογος, μπορεί πάντα να προσελκύει τα βλέμματα, το ενδιαφέρον αλλά και την θετική ενέργεια για δημιουργία και έμπνευση. Επιπλέον, το κέφι των ανθρώπων του συλλόγου ώστε να επιτύχει πλήρως η εκδήλωση και να υπάρξει και μεταδοτικότητα στο πνεύμα της ημέρας και στους υπόλοιπους παραβρισκόμενους, ήταν πραγματικά έκδηλο από τις πρώτες στιγμές της βραδιάς. Η επιθυμία του κόσμου, αλλά και των απανταχού φίλων να βρεθούν όλοι μαζί έπειτα από αρκετούς μήνες ήταν έκδηλη, καθώς αυτή ήταν η πρώτη δράση της νέας χειμερινής περιόδου για τον σύλλογο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν χορευτικά δρώμενα από τα χορευτικά τμήματα των παιδικών/εφηβικών και των ενηλίκων τμημάτων χορού, μοιράστηκαν δώρα και ευχές, διανεμήθηκε άφθονο κρασί, έγινε λαχειοφόρος αγορά στην οποία δόθηκε ένα μεγάλο δώρο έπειτα από κλήρωση, ενώ η μουσική υπόκρουση από γνωστό dj της περιοχής, κράτησε… ζωντανή την διάθεση των παρευρισκομένων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με ρυθμό και χορευτική διάθεση.

Ο χώρος του κοσμικού εστιατορίου “Το Λιόπετρο” γέμισε ασφυκτικά από μικρούς και μεγάλους φίλους του συλλόγου, καθώς υπολογίζεται ότι συνολικά οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τελικά τα 180 άτομα. Το Δ.Σ. του συλλόγου μοίρασε γούρια για καλοτυχία και βεβαίως ευχές για τη νέα χρόνιά, ενώ οι απανταχού φίλοι των ¨Μελισσών¨ συμμετείχαν σε κάθε δρώμενο με μεγάλη ¨δίψα¨ και ενδιαφέρον. Στην αρχή της εκδήλωσης, αποδόθηκαν χαιρετισμοί από μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης, η βουλευτής της Ν.Δ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιάλειας Κώστας Σπηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Ο.Σ.Α. Σταύρος Καραδημητρόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφερειάρχη Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ενώ το ¨παρών¨ έδωσε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι του πολιτικού, κοινωνικού και πολιτιστικού βίου της Αιγιάλειας.

Παραβρέθηκαν επίσης, , ο πολιτευτής Μαρίνος Σκανδάμης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γκίκας, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος των Μελισσίων , Γιάννης Πριόβολος, ο πρόεδρος των Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας,, ο πρόεδρος του Πλατάνου Ανδρέας Ρεκούτης, οι πρόεδροι συλλόγων Νίκος Παπαδόπουλος και Ανδρέας Παλαιολογόπουλος, Φάνης Λαπαναϊτης και ο Θανάσης Κορδας και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και τοπικών κοινοτήτων.

Το κλίμα ευφορίας και ικανοποίησης… περίσσευε

Τα δρώμενα συνεχίστηκαν με το παιδικό – εφηβικό του χορευτικού τμήματος, το οποίο παρουσίασε μία εύθυμη παράσταση με παραδοσιακούς χορούς – ακούσματα από διάφορα σημεία της χώρας, ενώ αμέσως μετά το ενήλικο τμήμα παρουσίασε επίσης χορούς, από Κρήτη και νησιά κυρίως, αλλά και άλλα σημεία της Ελλάδας. Λίγο μετά και μέσα σε κλίμα ευφορίας και ικανοποίησης, κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα με τον τυχερό που κέρδισε το φλουρί να λαμβάνει μία εξαιρετική ασημένια εικόνα της Παναγίας Τρυπητής, προσφορά από τα ίδια τα μέλη του συλλόγου. Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη και δεν είναι η πρώτη φορά που οι δραστηριότητες της “Μέλισσας” ξεχωρίζουν και πρωτοτυπούν. Η ηχητική υπόκρουση δε, ήταν σε ¨φουλ διάθεση¨ και εύκολα έδειξε πως εναλλάσσεται από τα σύγχρονα ρυθμικά τραγούδια σε παραδοσιακά ακούσματα και χορούς, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται άψογα σε κάθε κάλεσμα.

Σωτηρόπουλος: “Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους φίλους που μας στήριξαν”

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του “Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μελισσίων Η Μέλισσα” Δημήτρης Σωτηρόπουλος και αναφερόμενος στην επιτυχείς εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία τα τελευταία έξι χρόνια διοργανώνεται ανελλιπώς (με μία μικρή παύση τα… “χρόνια” του κορωνοϊού) τόνισε: “Εύχομαι για τον σύλλογο και τα μέλη μας, η φετινή χρονιά να είναι μία δημιουργική και καλή περίοδος γιατί το έχουμε ανάγκη και πάνω από όλα, να προσπαθούμε να έχουμε ενότητα, ψυχική ισορροπία και θέληση, προσπαθώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα. Κάθε χρονιά θα πραγματοποιούνται όλο και πιο πολλά δρώμενα και το Δ.Σ. θα αποδεικνύει ότι διαθέτει ακόμα πιο μεγάλη θέληση, για ανάλογες τέτοιες δραστηριότητες.
Είμαστε πολύ χαρούμενοι επιπλέον γιατί ο κόσμος στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειές μας και η κοπή της πίτας μας, είναι μία ιδιαίτερη συνάντηση δυναμικής. Ευχαριστούμε τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, αιρετούς και φίκους που βρέθηκαν απόψε εδώ, αλλά πολύ περισσότερο ευχαριστούμε τα μικρά παιδιά, τα οποία ήταν αυτά που έδωσαν τον παλμό της βραδιάς!” ανέφερε ο πρόεδρος.


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr