background img
banner
banner

Ερωτήσεις… βολές κατά ριπάς της Βάσως Ψυχράμη στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Απανωτά ερωτήματα έθεσε η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» προς τον δήμαρχο, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας. Η Βάσω Ψυχράμη τόνισε πως δεν… καλύφθηκε από τις απαντήσεις της Οικονομικής Υπηρεσίας σε ερωτήματα που είχε θέσει, ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις κυρίως για το πού αξιοποιήθηκαν οι επιχορηγήσεις που έλαβε ο δήμος για τον covid-19.

Όπως είπε, ΄΄είχα ζητήσει απάντηση από την Οικονομική Υπηρεσία για τα χρήματα του covid-19, δηλαδή πόσα λάβαμε, πώς κατανεμήθηκαν και πού διατέθηκαν. Μου απάντησαν πως το 2020 ο δήμος έλαβε 1.142.000 ευρώ και το 2021, 184.000 ευρώ. Όμως εκτιμώ πως είναι πολύ περισσότερα τα χρήματα. Μου αναφέρουν ακόμη γενικά, πως τα ποσά διατέθηκαν για την κάλυψη καθαριότητας, απολύμανσης σχολείων, για εξετάσεις δημοτών με test covid και προσλήψεις προσωπικού. Όμως, δεν μου δίνουν τα ακριβή έσοδα και την ακριβή κατεύθυνση των χρημάτων. Περιμένω συγκεκριμένη απάντηση΄΄.

Απαντώντας της, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος τόνισε πως δεν θυμάται τα ποσά επακριβώς και δεσμεύτηκε για απαντήσεις. Ομοίως και για το θέμα των εσόδων του δήμου από τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό του Τσιβλού, για τα οποία η κ. Ψυχράμη ζήτησε επιπλέον διευκρινίσεις. Όπως τόνισε, ΄΄με ενημέρωσαν ότι το 2019 τα έσοδα ήταν 150.000 ευρώ, το 2020 ήταν 100.000 ευρώ, το 2021 ήταν 421.000 και το 2022 εσοδεύσαμε 1.126.000 ευρώ. Με βάση αυτά τα έσοδα, ο Άνω Πλάτανος και η Παραλία Πλατάνου έπρεπε να είναι… Μονακό και όχι να χρωστούν υποχρέωση οι πρόεδροι αν πάμε να ρίξουμε λίγο τσιμέντο΄΄.

Η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» ζήτησε ακόμη από τον δήμαρχο να δεσμευτεί να φέρει και τον ηλεκτροφωτισμό προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας: ΄΄Τα 4 εκατ. έγιναν 12εκατ. ευρώ και θα τα πληρώσουν οι δημότες. Σου το ζητάμε ένα χρόνο να το φέρεις στο συμβούλιο. Όταν λέμε «εμείς» να το λέμε για όλα τα θέματα. «Όλα στο φως», δήμαρχε. Γιατί αν δεν το φέρεις θα φαίνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι προσχηματική και κατ’ ανάγκη και ότι δεν πηγάζει από την πρόθεσή σου να λειτουργήσουμε ως εμείς. Εάν τα φέρνεις στο Δ.Σ. θα τα εξετάζουμε μαζί και δεν έχουμε αγκυλώσεις΄΄.

Τέλος ζήτησε να μεταδίδονται διαδικτυακά και οι συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και όχι μόνο του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας: ΄΄Γιατί να μην ξέρει ο κόσμος τις δαπάνες μας; Το «εμείς» δεν είναι μόνο… εγώ εσύ και δέκα ακόμη, είναι και οι δημότες΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr