background img
banner
banner

Έγιναν οι χαράξεις, σκάβονται τα Σελιανίτικα

ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΤΑ ΣΗΜΕΙΑ

Με εργασίες σε επτά μέτωπα συνεχίζεται το έργο των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης παραλιακών οικισμών δήμου Αιγιαλείας ενώ ένα ακόμη προστίθεται εντός της εβδομάδας. Η χάραξη έχει ήδη πραγματοποιηθεί και η πρώτη τομή αναμένεται να γίνει στην παραλία Σελιανιτίκων, όπως επιβεβαιώθηκε στους κατοίκους από τον δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Δημήτρη Καλογερόπουλο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Στόχος να ολοκληρωθεί τον Μάιο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο καφενείο «Ευσταθίου» στα Σελιανίτικα, παρουσία των κατοίκων και του προέδρου της κοινότητας Γιώργου Ρόζου. Συγκεκριμένα υπήρξε ενημέρωση από τον δήμαρχο για το έργο αποχέτευσης Σελιανιτίκων το οποίο ξεκινά. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για το ξεκίνημα του έργου, τον τρόπο εφαρμογής της μελέτης, το φυσικό αντικείμενο και το προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Στις ερωτήσεις απάντησε και έδωσε διευκρινήσεις ο κ. Καλογερόπουλος ενώ μετά τον διάλογο που αναπτύχθηκε, προσδιορίστηκε ο ρόλος του καθενός για την περαιτέρω συνεργασία και την όσο το δυνατό ομαλότερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση του έργου.

Όπως ενημέρωσε το protionline.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, ΄΄έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι χαράξεις σχετικά με το πού θα σκάψουν τα συνεργεία και το έργο ξεκινά άμεσα, με την προοπτική να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, καλώς εχόντων των πραγμάτων΄΄. Αναφορικά με το τεχνικό μέρος του τμήματος Σελιανιτίκων, ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο οποίος είπε πως ΄΄έχει υπάρξει συνεννόηση από την εταιρεία με την Τροχαία για τις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και το έργο θα ξεκινήσει από την παραλία, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί εκεί γρήγορα. Έτσι, στην περίπτωση που δεν θα έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση στις αρχές καλοκαιριού στον εν λόγω οικισμό, να απομένουν εργασίες σε σημεία που δεν επηρεάζουν την επισκεψιμότητα και τον τουρισμό΄΄.

Ο βιολογικός άρχισε να δέχεται λύματα από Άβυθο

Αναφορικά με το μόνο ολοκληρωμένο τμήμα, αυτό της Αβύθου, ο κ. Ντίνος είπε πως καθημερινά αναγράφονται δημότες και γίνονται οι συνδέσεις, ενώ ο αγωγός λειτουργεί ήδη στον συγκεκριμένο οικισμό και τα λύματα φτάνουν στον βιολογικό καθαρισμό.

Το χρονοδιάγραμμα ανά περιοχή

Ως προς το σύνολο του έργου, ο κ. Νικολόπουλος είπε πως ΄΄αυτή τη στιγμή υπάρχουν επτά σημεία στα οποία επιχειρούν ταυτόχρονα τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας και το έργο εξελίσσεται ικανοποιητικά σε όλο το φάσμα από Ανατολική Αιγιάλεια ως Καμάρες. Η Ροδοδάφνη και το Πανόραμα προχωρούν επίσης και στόχος είναι να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο, όπως και για Καμάρες και Λόγγο. Εκτιμούμε ότι σε ένα άμεσο διάστημα, το δυτικό τμήμα θα είναι λειτουργικό. Το κομμάτι Αιγείρας – Συλιβαινιωτίκων προχωρά ικανοποιητικά, ενώ αυτό που μένει να ξεκινήσει είναι το Διακοπτό΄΄.

Ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ είπε πως ΄΄αναλόγως τις αναγκαστικές καθυστερήσεις λαμβανομένων υπόψη και των εξελίξεων με τις τιμές και τις αναθεωρήσεις, το έργο των εσωτερικών δικτύων είναι σε πολύ καλό δρόμο και το σίγουρο είναι ότι η Αιγιάλεια σύντομα θα έχει αποχέτευση΄΄. Κατέληξε μάλιστα τονίζοντας ότι το σημαντικό είναι πως ό,τι έργο εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε από τη ΔΕΥΑΑ, παρά τις αντιρρήσεις πολλών για τους τρόπους δημοπράτησης κ.λπ., εκτελείται κανονικά και θα ολοκληρωθούν όλα΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr