background img
banner
banner

Εκδήλωση και κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας από το Καλλίπολις

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας Καλλίπολις πραγματοποίησε την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, εκδήλωση και κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, εθελοντές και συνεργάτες του Καλλίπολις, συμμετείχαν στη βραδιά που περιελάμβανε σύντομο απολογισμό του έργου που υλοποιήθηκε το έτος 2022, εκδήλωση με αφήγηση παραμυθιών και κοπή πίτας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, η επιστημονικά υπεύθυνη του Καλλίπολις Γιάννα Ζορμπά, Κοινωνική Λειτουργός, αναφέρθηκε στις νέες προκλήσεις και στις νέες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, στις σημαντικές αλλαγές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο Κέντρο Πρόληψης και στους νέους στόχους που έχει θέσει. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «τα τελευταία τρία χρόνια της τρικυμίας, το Καλλίπολις αποτέλεσε ένα σταθερό και ασφαλές σημείο αναφοράς, μέσα στο οποίο όλοι μας είχαμε την ευκαιρία να αποδεχτούμε και να μοιραστούμε με κατανόηση και συμπόνοια την ευαλωτότητα και την αδυναμία μας, να συνδεθούμε περισσότερο με τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας αλλά και με τους άλλους, να θέτουμε μικρούς και εφικτούς στόχους και να επιστρέφουμε λίγο πιο ενδυναμωμένοι πίσω στους ρόλους μας, τολμώντας μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλαγές ο καθένας μας. Αυτή την στιγμή είμαστε ως πρόσωπα και συλλογικότητες σε μία φάση επαναπροσδιορισμού». Τέλος εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας ευχαρίστησε όλες και όλους για την εμπιστοσύνη και την ενεργό συμμετοχή τους αυτά τα δύσκολα χρόνια κάνοντας ομορφότερη και πλουσιότερη αυτή την κοινή διαδρομή και αναδεικνύοντας τη Δύναμη που απορρέει από το Μαζί.

Αναγκαιότητα να υποστηριχθεί η δράση του

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Καλλίπολις Ανδρέας Φίλιας, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασε τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Ιδιαίτερα στάθηκε στη δυνατότητα που είχαν περισσότεροι από έξι χιλιάδες πολίτες της Αχαΐας, γονείς, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, παιδιά, έφηβοι, νέοι και εθελοντές να συμμετέχουν σε βραχείας διάρκειας αλλά και μακροχρόνια προγράμματα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Παράλληλα επισήμανε την αναγκαιότητα να υποστηριχθεί η δράση του Κέντρου Πρόληψης με την ενίσχυση του σε ανθρώπινο δυναμικό καθώς και σε μέσα που θα βελτιώσουν και θα ενισχύσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Δημήτρης Πελεκούδας, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων στο ΔΣ του Καλλίπολις, Τάκης Παπαδόπουλος Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δυτικής Ελλάδας, Πέτρος Ψωμάς Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Σπιράλ, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Νομάρχης Αχαΐας.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αφήγηση παραμυθιών από την Άσπα Παπαδοπούλου και την Άρτεμις Θεολόγη, τις οποίες συνόδευσε μουσικά ο Κώστας Στεφανόπουλος, με κεντρικό μήνυμα την αξία της ενδυνάμωσης των σχέσεων σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο, αλλά και την ανάδειξη της αξίας του «Μαζί!» ως απάντηση στις συνεχώς αναδυόμενες κρίσεις των καιρών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις και τα προγράμματα του Καλλίπολις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2610226948 και 2610623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και το https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/


Διαβάστε περισσότερα:
·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr