background img
banner
banner

Η «Μπάρμπαρα» δείχνει τα… δόντια της και στην Αιγιάλεια | ΦΩΤΟ

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΑΠΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα και θα συνεχιστεί και τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αφήνει έντονο το «στίγμα» της και στην Αιγιάλεια, καθιστώντας τις μετακινήσεις εξαιρετικά δύσκολες και απαιτώντας ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που κινούνται στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο. Η πυκνή χιονόπτωση προκάλεσε προβλήματα στα ορεινά και χρειάστηκε ο άριστος συντονισμός Πολιτικής Προστασίας δήμου Αιγιαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ώστε να απεγκλωβιστούν άτομα και να φύγουν ασφαλή για τα σπίτια τους.

Τα μηχανήματα δήμου και περιφέρειας… πήραν φωτιά, αφού από νωρίς το πρωί της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου, ρίχτηκαν στη «μάχη» ώστε να διατηρήσουν τουλάχιστον τους βασικούς ορεινούς δρόμους καθαρούς, προκειμένου να μην διακοπεί η κυκλοφορία. Ο δρόμος που συνδέει την Περιστέρα με το Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ανατολική Αιγιάλεια, αποτέλεσε και πάλι αφορμή αντιπαράθεσης. Το οδικό δίκτυο ωστόσο στις κεντρικές αρτηρίες του παραμένει ανοιχτό, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων να είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Τα χιόνια «κύκλωσαν» το Αίγιο φτάνοντας μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη, ενώ οι θερμοκρασίες μέσα στο Αίγιο για τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Ε.Μ.Υ. μόλις και μετά βίας θα ανέβουν άνω του μηδέν.

Στήθηκαν δύο επιχειρήσεις με άριστο συντονισμό

Το μεσημέρι της Κυριακής, υπήρξε άριστος συντονισμός Πολιτικής Προστασίας δήμου Αιγιαλείας και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να δοθεί διέξοδος στα περίπου τριάντα άτομα, μεταξύ των οποίων και σε πολλά παιδιά, που παρέμεναν εγκλωβισμένα από το βράδυ του Σαββάτου στο «Αχαϊκό χωριό» που βρίσκεται πάνω από τον Άγ. Παντελεήμονα Φτέρης. Με επικεφαλής της επιχείρησης τον διοικητή της Π.Υ. Αιγίου Γιώργο Κολοκοτσά και με την καθοριστική συμβολή του αντιδημάρχου Αιγιαλείας, έγινε ο απεγκλωβισμός των οχημάτων τους που παρέμειναν ακινητοποιημένα στο οδικό δίκτυο από το βράδυ του Σαββάτου και τα οποία την επομένη το πρωί είχαν… χωθεί στο χιόνι. Οι υπηρεσίες βοήθησαν στη διάνοιξη του δρόμου, την απομάκρυνση του χιονιού και την τοποθέτηση των αντιολισθητικών αλυσίδων, παρεμβάσεις που επέτρεψαν στα οχήματα να αναχωρήσουν, με τους επιβαίνοντες να είναι ασφαλής. Όπως διευκρίνισε μιλώντας στο protionline.gr ο κ. Κολοκοτσάς, ΄΄έγινε ο απεγκλωβισμός τριάντα ατόμων, χωρίς βέβαια να διατρέχουν κίνδυνο αφού διανυκτέρευσαν ασφαλή. Δώσαμε ωστόσο προτεραιότητα σε γυναίκα 31 ετών που ήταν ανάμεσά τους και η οποία είχε προβλήματα υγείας, γι’ αυτό και κλήθηκε το ΕΚΑΒ να επιληφθεί΄΄. Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική συνέδραμε την επιχείρηση με 3 πυροσβεστικά οχήματα, ένα λεωφορείο και τζιπάκια και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του δήμου προχώρησαν παράλληλα στη διάνοιξη των δρόμων. Η όλη επιχείρηση ολοκληρώθηκε περίπου στις 2.30 το μεσημέρι.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε και απεγκλωβισμός λεωφορείου στο ύψος της λίμνης Τσιβλού, στο οποίο επέβαιναν πενήντα εκδρομείς. Το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε από τα χιόνια και χρειάστηκε να γίνει καθαρισμός του δρόμου για να συνεχίσει τη διαδρομή του και τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι απαγορεύσεις της αστυνομίας

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ανακοινώθηκε χθες η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο περιοχής ΑΤ Καλαβρύτων, στην ΕΟ Πούντα – Καλαβρύτων από 8,2Χ/Θ και άνω και στην ΕΟ Αιγίου – Καλαβρύτων (μέσω Πτέρης) από την 9,2 Χ/Θ και άνω εξαιρουμένων των οχημάτων οδικής βοήθειας, των φορτηγών που μεταφέρουν αλάτι και των οχημάτων εκτάκτου ανάγκης. Ακόμη, η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και λεωφορείων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο ανωτέρω οδικό δίκτυο.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, το μεσημέρι της Κυριακής, έκανε γνωστό πως λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών, την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των Καλαβρύτων, σημειώνοντας: ΄΄Απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Προσοχή στις μετακινήσεις΄΄.

Ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία Δ. Αιγιαλείας

Συνεχείς επιχειρήσεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας στο ορεινό οδικό δίκτυο – Να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας, μέσω ανακοίνωσής του, εφιστά την προσοχή στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αν είναι ανάγκη να μετακινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αιγιάλειας για τις επόμενες ημέρες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που σημειώνονται σε διάφορα σημεία, ειδικά κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, συστήνεται στους πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας.

Παράλληλα, υπενθυμίζεται στους πολίτες ότι με αποφάσεις των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών μέσων και προς τούτο θα διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία, που θα βρίσκονται σε διάφορα καίρια σημεία κατά μήκος του οδικού δικτύου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr