background img
banner
banner

Αιγιάλεια.. όπως καρναβαλούπολη!

ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΤΟ ΚΑΙ ΑΙΓΕΙΡΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΑΣΤΕΊΡΕΥΤΟ ΚΕΦΙ – ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ 

Κορυφώνονται από την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αιγιάλεια και οι οποίες “μοιράζονται” σε τρία διαφορετικά σημεία. Αίγιο, Διακοπτό και Αιγείρα γίνονται τα απόλυτα σημεία έλξης κεφιού και αυθεντικής διασκέδασης, προσφέροντας σε ντόπιους και επισκέπτες, στιγμές χαράς και καλής διάθεσης!

Νυχτερινή Ποδαράτη και Καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου από την Ένωση Συλλόγων Γονέων

Μετά την απόλυτα επιτυχημένη διεξαγωγή του Παιδικού Καρναβαλιού Αιγιαλείας ‘23, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, με την συμμετοχή 2.500 περίπου καρναβαλιστών κάθε ηλικίας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας, υπόσχεται ένα κεφάτο και άκρως αποκριάτικο Σαββατοκύριακο (25 και 26 Φεβρουαρίου).
Αύριο Σάββατο, θα διεξαχθεί η “Νυχτερινή Ποδαράτη” όπου μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους για να παρελάσουν μαζί με άρματα και να “μεταδώσουν” σε όλους, απλόχερα, μια μοναδική αποκριάτικη διάθεση.

Η αφετηρία και η συγκέντρωση θα είναι στο παλιό λιμάνι Αιγίου. Τα άρματα και οι καρναβαλιστές θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα και θα διασχίσουν τις οδούς Ζωοδόχου Πηγής, Κανελλοπούλου, Ταξιαρχών, Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως. Καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής θα ακούγεται μουσική από τα άρματα που θα συμμετέχουν. Καρναβαλιστές, με οποιαδήποτε αμφίεση αλλά και παρέες, μπορούν να ενταχθούν στην παρέλαση σε οποιοδήποτε σημείο από τα προαναφερθέντα. Η κατάληξη έχει οριστεί να είναι στην Πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου θα γίνει ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι και θα δοθεί μαυροδάφνη, προσφορά της εταιρείας CAVINO A.E.

Μεταξύ των γκρουπ που ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι τα εξής: «Πάμε σαν άλλοτε» (Καρναβαλική Επιτροπή), «Καμαρωτοί Μάγειρες» (Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Καμαρών), «Ο Βλάχικος Γάμος» (Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμένης).

Το κλείσιμο των εκδηλώσεων θα γίνει με την Καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και διάφορα άλλα αποκριάτικα δρώμενα την Κυριακή το βράδυ στην παραλία Αιγίου, από τις 6μ.μ. έως τις 9μ.μ.
Θα υπάρχει καρναβαλική μουσική, ξυλοπόδαροι και μάγοι που θα ψυχαγωγούν τον κόσμο, ενώ σε εξέδρα που θα στηθεί σχολές χορού θα παρουσιάσουν ένα κεφάτο πρόγραμμα καθώς και χορευτικοί σύλλογοι χορούς της Αποκριάς.

Στις 8.30μ.μ. ο κύριος όγκος των συμμετεχόντων θα μεταφερθεί στο παλιό λιμάνι, όπου στον Φάρο θα γίνει η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου, παράλληλα με ρίψη πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.

Οι συντελεστές

Διοργάνωση: Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας. Συνδιοργάνωση: Δήμος Αιγιαλείας, Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Δήμου Αιγιαλείας, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας.

ΧΟΡΗΓΟΙ: Κρίνος Αναψυκτικά, Ανταίος Τεχνικών Κατασκευών Α.Ε., Cavino A.E., AmarioSuitesHotel, Συγκρότημα Εταιρειών Κουνινιώτη, Metcon – Metal Constructions / Engineeiring, Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί και Ραδιοταξί Αιγίου και Περιχώρων, Αναγνωστόπουλος – Εμπόριο Σιδήρου / Χονδρικό Εμπόριο Παλαιών Σιδήρων και Μετάλλων, Vandesign, Epilogi.Net – Computer Center&More, Supermarket AB Βασιλόπουλος, Βallon.gr, Jumbo – Παπαναστασίου, GinaTours, Kουτρόπουλος Catering.

Την Κυριακή στις 4.00  το απόγευμα το καρναβάλι Διακοπτού

Για ένατη χρονιά και μετά την ανάπαυλα δύο χρόνων, το Καρναβάλι Διακοπτού επιστρέφει, γεμάτο χιούμορ, διασκέδαση, φαντασία και ευρηματικότητα. Η δραστήρια Καρναβαλική Ομάδα επανήλθε και “χρησιμοποιεί” τα δυνατά της χαρτιά, δηλαδή την τεχνική κατάρτισή της, τον εθελοντισμό αλλά κυρίως το πάθος που την διακατέχει για να προσφέρει σε επισκέπτες και δημότες ένα άρτιο και “έξυπνα” δομημένο αποτέλεσμα στην διοργάνωση των διήμερων εκδηλώσεων του Σαββάτου 25 και της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου.

Με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στην παρέλαση της Κυριακής, σχεδιάζει παράλληλες εκδηλώσεις με έναν και μοναδικό στόχο: Όλοι να γίνουν μία μεγάλη παρέα και να περάσουν αξέχαστα.
Η Καρναβαλική Ομάδα ανακοίνωσε το Πρόγραμμα εκδηλώσεων, που έχει ως εξής: Σάββατο 25 Φεβρουαρίου: 16:00 Παραδοσιακός γάμος – εδέσματα – χοροί από τους συλλόγους: Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Διακοπτού και Πολιτιστικός Σύλλογος Κερνίτσας: Σταθμός Διακοπτού, 22:00 Μασκέ πάρτυ: Puerto-Λιμάνι. Κυριακή 26 Φεβρουαρίου: 16:00 Καρναβαλική παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων, ξυλοπόδαροι, μασκότ.

Τα πληρώματα κατά σειρά εμφάνισης: Βασιλιάς Καρνάβαλος «Ο Καραμελένιος», Βασίλισσα, COVID 19, Κουρσάρος, Οι Πειρατές της Βουραϊκής-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Διακοπτού, Απ’ όλα έχει ο μπαξές-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Διακοπτού, Φτωχοί Συμπέθεροι-Γυμνάσιο Διακοπτού, Το Μαγικό Τζίνι, Οι Καπελαδούρες – Σπανού Κωνσταντίνα, Το καλάθι του νοικοκυριού – Σύλλογος «Νέα Πνοή», Ειρηνοποιός – Καρναβαλική Ομάδα Αιγίου, Συβ-ΑΡΤ-ιστες – Σύλλογος Γυναικών Τράπεζας «Σύβαρις», Πάμε σαν άλλοτε – Καρναβαλική Ομάδα Αιγίου, Ζαχλωρίτες στην Πένα – Σύλλογος Ζαχλωριτίκων «Ο Ηρακλής», Πιπίνια έτοιμα για όλα – Κακκαβά Ασπασία.

Στις 19:00 θα γίνει το κάψιμο του καρνάβαλου και ρίψη βεγγαλικών στο λιμάνι Διακοπτού.

Μία κεφάτη συνήθεια 23 χρόνων που προσελκύει πλήθος κόσμου στην Αιγείρα

Πιστός στο… ραντεβού του με το πιο τρελό ξεφάντωμα της Αποκριάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρας, διοργανώνει φέτος για 23η (!) χρονιά, το Αιγειράτικο Καρναβάλι, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου και υπόσχεται να μας… απογειώσει με το αστείρευτο κέφι που χαρακτηρίζει κάθε χρόνο το καρναβάλι του! Ήδη, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει στην Αιγείρα από τις 28 Ιανουαρίου , οπότε και άρχισε το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού. Για την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 11.00 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί διαγωνισμός “ MISS CARNIVAL” και ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου στο café bar «Πυθάρι», ενώ την Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαγωνισμό αμφίεσης, αρμάτων, παρέλαση αρμάτων ενώ στο τέλος του καρναβαλιού θα πραγματοποιηθεί τελετή λήξης στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας, με live συναυλία τους “WALKMAN THE BAND ”. Ακολουθεί το κάψιμο του βασιλιά καρνάβαλου και απονομές βραβείων στα γκρουπ .Επίσης θα υπάρχει φαγητό και ποτό καθ’ όλη την τελετή λήξης.

Με πολλές συμμετοχές και πλούσιες εκδηλώσεις την Κυριακή στις 4.00μ.μ. το καρναβάλι

Το Καρναβάλι, που λαμβάνει χώρα στον κεντρικό δρόμο της Αιγείρας από τον Άγ. Παντελεήμονα, ξεκινά στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής και αναμένεται να καταπλήξει! Τα μέλη του συλλόγου που τόσο καιρό εργάζονται σκληρά για το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλώνοντας “η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό με πολύ κέφι και χαρά. Για πρώτη φορά φέτος, μετά από τα πρώτα χρόνια του Καρναβαλιού, θα συμμετάσχουν τόσα πολλά γκρουπ, συνολικά 11. Το γεγονός αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας δημιουργεί ικανοποίηση, καθώς βλέπουμε ότι αυτός ο θεσμός, που έχει “αγκαλιαστεί” δύο δεκαετίες τώρα, όχι μόνο διατηρείται αλλά διευρύνεται και αναπτύσσεται”.

Καταλήγοντας τα μέλη του συλλόγου απευθύνουν πρόσκληση προς όλους να επισκεφτούν την Αιγείρα και να γίνουν… ένα με τους καρναβαλιστές. “Καλούμε τον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή μας, να ζήσει στιγμές κεφιού, να δει το καρναβάλι μας, να χορέψει μαζί μας!!”

Όσο για τα γκρουπ που θα λάβουν μέρος στο Καρναβάλι, από τα ονόματά τους και μόνο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το θέαμα αναμένεται εντυπωσιακό και η διάθεση στα ύψη! Τα γκρουπ είναι τα εξής: Βασίλισσα Καρναβαλιού, Let’s Strike σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Ακράτας, Τα πουλιά του ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ σύλλογος γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Αιγείρας , CARNAVALISTARS , Ο Μάκης και οι παίδαροι , Le Tripolix, Ακυβέρνητο καράβι, Πιάστε το πουλί μας, BONALES, Vivere Pericolosamente Βασιλιάς Καρνάβαλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr