background img
banner
banner

Κοπή πίτας για τον Ανθρωπιστικό Σύλλογο Κραθίου

ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ… ΧΟΡΟ «ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ» ΤΟ ‘23 ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Σε μία βραδιά γεμάτη όμορφες στιγμές, χορευτική διάθεση, αλλά και… πλουραλισμό αλληλεγγύης και εθελοντισμού, ο “Ανθρωπιστικός Σύλλογος Κραθίου” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά του, στο κοσμικό κατάστημα “Βεγγέρα” στην παραλία των Συλιβαινιωτίκων, την Κυριακή 5 Φλεβάρη.

Ο αεικίνητος Σύλλογος, απέδειξε περίτρανα μέσω της εκδήλωσης ότι… όχι μόνο προσφέρει τεράστιο έργο σε επίπεδο εθελοντισμού στην ευρύτερη περιοχή, αλλά μπορεί να μεταδώσει άνετα και την καλή διάθεσή του, πραγματοποιώντας πολύ σημαντικές δράσεις, γεμάτες ανταπόκριση από τον κόσμο. Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ και η αίθουσα του εστιατορίου γέμισε γρήγορα από 100 άτομα περίπου, υποστηρικτές αλλά και μέλη του συλλόγου, με τις οικογένειές τους.

Τον αρχικό χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου, η οποία ευχήθηκε καλή δύναμη σε όλους και τόνισε το μεγάλο “πλεονέκτημα” που έχει η κοινωνία πια, έχοντας απαλλαγεί από την πανδημία και τις υγειονομικές δυσκολίες που επικράτησαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, όπου με “ζεστά” και όμορφα λόγια, τίμησε και ανέδειξε τις προσπάθειες των μελών του Συλλόγου, ενώ επισήμανε τη μεγάλη προσφορά του σε επίπεδο εθελοντισμού, στον οποίον επιδίδεται τα τελευταία χρόνια.

20 χρόνια δραστηριότητας

Ο “Ανθρωπιστικός Σύλλογος Κραθίου” συστάθηκε το 2003 και έχει προσφέρει πάρα πολλά, σε πολιτιστικό, κοινωνικό αλλά και επίπεδο εθελοντισμού και στο χωριό, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής πλευράς του δήμου. Το αντικείμενό του, απορρέει από το άμεσο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και κάθε πρακτική βοήθεια, σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν ηθικά και οικονομικά στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Επίσης έχει τεράστια συμβολή, από πλευράς εθελοντισμού, στο αίσθημα αλληλεγγύης προς τον ανήμπορο συνάνθρωπο κάθε κοινωνικής ομάδας. Απαριθμεί περίπου 30 μέλη, αλλά και… πολλαπλάσιους φίλους, ανθρώπους που αναγνωρίζουν το έργο, την καλή διάθεση και την θέληση των μελών του Συλλόγου.

Πρόεδρος, εδώ και 20 χρόνια, από την αρχή της δραστηριότητάς του δηλαδή, είναι η Αλεξάνδρα Τσοκανά. Η πολύχρονη πορεία του συλλόγου και το άσβεστο ενδιαφέρον των ανθρώπων του, έχει φέρει αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις: Σίτιση σε απόρους, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε έκτακτες περιπτώσεις, φροντίδα σε άστεγους, συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού, συγκέντρωση ρουχισμού και αγαθών πρώτης ανάγκης, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει βοηθήσει φοιτητές που δυσκολεύονται οικονομικά στο να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των σπουδών τους.
Τέλος, τα μέλη του συλλόγου έχουν ενδιαφερθεί σε πολλές περιπτώσεις για άτομα της τρίτης ηλικίας, εξυπηρετώντας τους σε ανάγκες της καθημερινότητας. Θεωρείται ο πλέον ενεργός σύλλογος σε κάθε είδους εθελοντική προσπάθεια, που τελείται στα ανατολικά του δήμου τα τελευταία χρόνια.

Ο σύλλογος είναι αποδεκτός από το σύνολο κόσμου και φορέων

Τα έσοδα και οι πόροι του συλλόγου, η συντήρησή του και τα οικονομικά πλαίσια βιωσιμότητάς του, βαραίνουν αποκλειστικά τα μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ τα τελευταία 7 χρόνια που ο σύλλογος πρωτοστατεί σε πολλές εκδηλώσεις, αλλά και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας ή σε διάφορες πολιτιστικές δράσεις που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, έχει κάποια έσοδα μικρού βεληνεκούς, τα οποία προέρχονται είτε από προσφορές, είτε από τοπικούς χορηγούς. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διοικητικού Συμβουλίου, υπάρχει άψογη συνεργασία με σχεδόν όλα τα σωματεία, συλλόγους ή φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, με την Δημοτική Αρχή, καθώς και με την Ιερά Μητρόπολη και τους εκκλησιαστικούς κύκλους.

Ικανοποιημένη η πρόεδρος

Μιλώντας στο protionline.gr η πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Συλλόγου και με αφορμή την κοπή της πίτας στο όμορφο, κοσμικό κατάστημα του επιχειρηματία Μιχάλη Ασημακόπουλου στην παραλία της περιοχής, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου και τη στήριξη των φίλων στην πρωτοχρονιάτικη κοπή της πίτας μας. Είναι συγκινητικό που παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε στην περιοχή αλλά και τις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις που υπήρχαν ταυτόχρονα στην περιοχή, αρκετός κόσμος στήριξε την δράση μας και παραβρέθηκαν στο χώρο.
Μας έδωσαν μεγάλο κίνητρο να συνεχίσουμε το έργο μας. Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας εις το έπακρον και βεβαίως, την αντιδήμαρχο για την παρουσία της στην γιορτή μας. Επιπλέον, τους Βασίλη Σκανδάμη και Πάνο Τρίψα για την άψογη μουσική τους… παρέμβαση, αλλά και τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγου για την ηχητική κάλυψη. Τέλος, τον κ. Ασημακόπουλο για την άψογη εξυπηρέτηση που είχαμε στο κατάστημά του» τόνισε η πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι, υπήρξε εκπροσώπηση της Ιεράς Μητροπόλεως στην εκδήλωση με την ευχή της πίτας, ενώ κληρώθηκαν 27 διαφορετικά δώρα – προσφορές, διαφόρων ιδιωτικών καταστημάτων της περιοχής, ενώ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και το προσωπικό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την άψογη εξυπηρέτηση του κόσμου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr