background img
banner
banner

Κούλουμα στην ύπαιθρο με χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική!

Η ΑΛΥΚΗ ΘΑ “ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ” ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Την επιστροφή στην απόλυτη κανονικότητα μετά από δυόμισι χρόνια υποχρεωτικού… covid-19, θα γιορτάσει η περιοχή της Αλυκής, με την καθολική – κατά πώς φαίνεται – συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται, για την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου. Τα φετινά Κούλουμα, θα πραγματοποιηθούν με τον καλύτερο και πιο οργανωμένο τρόπο, καθώς ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αλυκής “Άγιος Νικόλαος” σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ετοιμάζουν στην μεγάλη φετινή γιορτή, μία ποικιλόμορφη και κεφάτη υπαίθρια εκδήλωση που θα συζητηθεί για πολύ – πολύ καιρό!

Η φετινή δράση θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στο μέσον της ημέρας ακριβώς. Έχει ονομαστεί “Κούλουμα στην Αλυκή” και πολλοί εθελοντές και ιδιώτες θα στηρίξουν την προσπάθεια αυτή. Η συγκεκριμένη δράση έχει δώσει πολλές φορές ¨εξετάσεις¨ και στο θέμα της πρωτοτυπίας και της διασκέδασης και έχει “κατακτήσει” πολλές φορές επίσης, την απόδοση ¨άριστα – δέκα¨ στο θέμα της διασκέδασης!

Θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις του Συλλόγου της Αλυκής, αν κάποιος κρίνει την “δίψα” του κόσμου να βρεθεί ξανά στην αγαπημένη παραλία και να “ξορκίσει” αφενός τον κορωνοϊό και αφετέρου να του δοθεί η δυνατότητα να περάσει υπέροχα, με φαγητό, χορευτική μουσική, καλή διάθεση και… ευνοϊκό αέρα, ώστε να “πετάξει” όσο πιο ψηλά γίνεται τον χαρταετό! Τον ουρανό της Αλυκής, καιρού επιτρέποντος, θα σκεπάσουν εκατοντάδες πολύχρωμοι χαρταετοί που σε κάθε σημείο της παραλίας, πολλοί “αντίπαλοι” θα διεκδικήσουν τον άτυπο τίτλο τον νικητή, για το τίνος ο αετός θα φτάσει πιο ψηλά στον ουρανό.

Θα στηθεί μπουφές, προσφορά του Συλλόγου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου

Η μεγάλη φετινή γιορτή που θα προσελκύσει το πλήθος των επισκεπτών στην παραλία της πόλης, θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και οι διοργανωτές ευελπιστούν να διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα! Το σημείο που θα στηθεί το “κιόσκι” των εκδηλώσεων, θα είναι μεταξύ των δύο ξύλινων κιοσκιών με τα παγκάκια, στο ύψος του καταστήματος “Τρίαινα”. Η αχνιστή παραδοσιακή φασολάδα που δεν αφήνει ποτέ, κανέναν ασυγκίνητο, θα έχει την τιμητική της, καθώς θα δίδεται πλουσιοπάροχα σε μπολάκια, απολύτως δωρεάν, μαζί με ζεστή και τραγανή λαγάνα! Συνολικά θα υπάρξουν περίπου τριακόσιες μερίδες φασολάδα και περίπου πεντακόσια μικρά πιάτα με νηστίσιμα είδη και λαχταριστές γεύσεις της ημέρας. Η παραδοσιακή λαγάνα, ο χαλβάς, ο ταραμάς και οι ελιές θα υπάρχουν σε αφθονία, ενώ πολλά κιλά κρασί θα διανεμηθούν σε όλους τους ενήλικες εντελώς δωρεάν.

Μ. Τσουκαλά: “Η Αλυκή “ανακτά” την μεγάλη της στιγμή”

Ερωτώμενη η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Μαρία Τσουκαλά για την συγκεκριμένη εκδήλωση και τη συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Έπειτα από την υποχρεωτική “παρένθεση” του covid-19 και των υγειονομικών αλλαγών που υποβλήθηκε όλη η κοινωνία, η Αλυκή της καρδιάς μας, “ανακτά” την μεγάλη της στιγμή! Η δράση αυτή, είναι μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση που τελείται κάθε χρόνο και φέτος ευελπιστούμε ότι ο κόσμος της Αιγιάλειας θα έρθει, θα τιμήσει και θα συμμετάσχει ανοιχτά σε αυτή την προσπάθεια. Η παραλία της Αλυκής είναι έτοιμη να υποδεχθεί πολύ κόσμο και ελπίζουμε να βοηθήσει ο καιρός, ώστε να γίνει μία αξέχαστη εκδήλωση που θα χαρούν μικροί και μεγάλοι!” ανέφερε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Αιγίου.

Ν. Παπαδόπουλος: “Περιμένουμε τους Αιγιαλείς να περάσουμε μια αξέχαστη Κ. Δευτερα”

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου “Άγιος Νικόλαος” ο οποίος διοργανώνει την εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας, Νίκος Παπαδόπουλος, απεύθυνε γενικό “κάλεσμα” στους Αιγιαλείς να στηρίξουν όσο μπορούν την προσπάθεια αυτή και να βρεθούν στο όμορφο κομμάτι της παραλιακής ζώνης του Αιγίου: “Η στήριξη στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα μας δώσει μεγάλη ώθηση και επιπλέον κίνητρο, για να συνεχίσουμε τις θετικές και τις ποικίλες προσπάθειες που ήδη κάνουμε ή δρομολογούνται.

Ευχαριστούμε πολύ την ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. που στηρίζει πάντα την εκδήλωση. Θέλω να πιστεύω ότι το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων του Αιγίου και όχι μόνο, θα περάσει έστω και μία βόλτα από την όμορφη Αλυκή μας!

Εμείς από την πλευρά μας, θα έχουμε τα πιο νόστιμα εδέσματα και την πιο κεφάτη διάθεση για να περάσουμε όλοι, τέλεια. Όσα στερηθήκαμε από την περιπέτεια του κορωνοϊού τα δύο προηγούμενα χρόνια, ας τα ζήσουμε όλα μαζί, τώρα. Περιμένουμε όλους, να περάσουμε όμορφα και να πετάξουμε ψηλά την διάθεση μας και τον χαρταετό!” ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr